BLOG PENYIMPAN MAKLUMAT.

ISI KANDUNGAN DALAM BLOG INI ADALAH DATANGNYA DARI BERBAGAI PENDAPAT DAN DAKWAAN DARI PELBAGAI PORTAL BERITA ,BLOGGER DAN FACEBOOKER YANG HANDAL-HANDAL SERTA TERMASYHUR.

DENGAN PENGUMPULAN MAKLUMAT SEBEGINI, KITA AKAN DAPAT MENGKAJI LEBIH MENDALAM DAN JELAS SESUATU PERKARA ITU MALAH SENTIASA BOLEH MEMBUAT RUJUKAN APABILA DIPERLUKAN.

SELAIN ITU IANYA JUGA ADALAH SEBAGAI BUKTI YANG JELAS YANG BESERTA DENGAN BUTIRAN DAN DATA SEKIRANYA DIPERLUKAN DIKEMUDIAN HARI.

AHMAD BAHAROM COLLECTION.
ABC.


CARI TAJUK UTAMA YANG ANDA PERLUKAN DISINI

Sunday, 14 August 2016

POLITIK AMAT BERSANGKUTAN DENGAN MASAALAH AQIDAH YANG WAJIB KITA UTAMAKAN DAN PELIHARA.


MENENTANG PEMIMPIN PENDUSTA, MUNGKAR DAN ZALIM.
14,290 people reached
Dalam usaha menentang perkara ini, cabaran yang paling besar bukanlah untuk menentang Pemimpin itu sendiri, tetapi adalah menentang PENGIKUT dan PENYOKONGnya yang terlalu ramai berbanding jumlah pemimpin itu sendiri...
Pengikut dan Penyokong merekalah sebenarnya yang menjadi ancaman serta penyemarak Pendustaan, Kemungkaran dan Kezaliman yang sebenar.
MEREKA JUGA TERDIRI DARI PENDUSTA, PELAKU KEMUNGKARAN DAN KEZALIMAN.
Dari Kitab Al-Mu'jam Al-Kabi:
"Suatu ketika datang seorang lelaki bertanya kepada Sufiyan Al-Thauri, dia berkata: "Aku ini penjahit pakaian untuk seorang raja pemerintah yang zalim. Apakah aku tergolong dalam kalangan penyokongnya?.
Dufiyan Al-Thauli menjawab:
"Engkau bukan daripada kalangan penyokong tetapi engkau adalah golongan penzalim itu sendiri. Golongan penyokong ialah orang yang menjual kepada engkau iaitu jarum dan benang untuk menjahit"
Pemimpin yang zalim wajib diturunkan dengan apa jua kuasa yang ada. Jangan pandang ringan atas sokongan kamu kerana berat timbangannya diakhirat kelak. Kamu pasti akan ditanya oleh Allah. Kenapa kamu menolong dan menyokong kepada kezaliman?
POLITIK AMAT BERSANGKUTAN DENGAN MASAALAH AQIDAH YANG WAJIB KITA UTAMAKAN DAN PELIHARA.
Ahli Sunnah wal Jamaah (ASWJ) meletakkan permasalahan berkenaan pemimpin ini dalam bab akidah melambangkan betapa pentingnya isu kepimpinan ini sekaligus menafikan dakwaan bahawa Islam adalah agama sekular yang mengasingkan agama daripada politik. Fahaman sekular amat menyeleweng daripada akidah Islam kerana Islam melihat politik sebagai masalah akidah yang perlu dipelihara.
Pemahaman politik yang terkeluar daripada manhaj ASWJ akan melahirkan kesesatan dalam perkara akidah.Mereka secara tidak sedar atau kerana degil terperangkap dalam hal yang bukan sekadar sesat bahkan kafir adalah berpunca daripada pergolakan politik yang sedang berlaku sekarang ini.

No comments:

Post a Comment

kakaktua800.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...