BLOG PENYIMPAN MAKLUMAT.

ISI KANDUNGAN DALAM BLOG INI ADALAH DATANGNYA DARI BERBAGAI PENDAPAT DAN DAKWAAN DARI PELBAGAI PORTAL BERITA ,BLOGGER DAN FACEBOOKER YANG HANDAL-HANDAL SERTA TERMASYHUR.

DENGAN PENGUMPULAN MAKLUMAT SEBEGINI, KITA AKAN DAPAT MENGKAJI LEBIH MENDALAM DAN JELAS SESUATU PERKARA ITU MALAH SENTIASA BOLEH MEMBUAT RUJUKAN APABILA DIPERLUKAN.

SELAIN ITU IANYA JUGA ADALAH SEBAGAI BUKTI YANG JELAS YANG BESERTA DENGAN BUTIRAN DAN DATA SEKIRANYA DIPERLUKAN DIKEMUDIAN HARI.

AHMAD BAHAROM COLLECTION.
ABC.


CARI TAJUK UTAMA YANG ANDA PERLUKAN DISINI

Sunday, 11 October 2015

HARAP TIDAK ADA LAGI 'Kevin Morais' : Selepas mendedahkan Najib & Co, bekas SB No. 2 mesti membersihkan dirinya dari PEMBUNUHAN

HARAP TIDAK ADA LAGI 'Kevin Morais' : Selepas mendedahkan Najib & Co, bekas SB No. 2 mesti membersihkan dirinya dari PEMBUNUHAN

Ditulis oleh Outsyed The Box.
TIDAK LAGI 'Kevin Morais' SILA: Selepas mendedahkan Najib & Co, bekas SB No. 2 mesti membersihkan dirinya dari PEMBUNUHAN
Saya hanya membaca teks penuh Surat ex SB Timbalan Ketua Dato Abdul Hamid Bador Terbuka. Saya dapat melalui Blog Din Turtle di sini:
http://dinturtle.blogspot.my/2015/10/hot-surat-terbuka-abdul-hamid-bador.html
Ia adalah anak lelaki yang lama tetapi ia adalah mesti membaca. (Komen saya di antara dalam biru).
Orang ini memerlukan semua sokongan kami. Di manakah Majlis Peguam? Pi lah tolong sikit. Terdapat banyak isu-isu undang-undang di sini.
Saya juga berharap Dato Hamid Bador akan mengambil langkah berjaga-jaga untuk keselamatan peribadinya. Ini adalah masa yang sangat berbahaya kita ini.
Saya tidak berkata demikian sebelum ini tetapi kematian Kevin Morais menimbulkan banyak persoalan juga. Pekhidmat awam boleh mendapatkan dibunuh hanya untuk melakukan tugas mereka. Negara ini menjadi Dunia Ketiga sh * t lubang.
Di sini ialah Surat Terbuka Kepada Kerajaan oleh Dato Abdul Hamid Bador, bekas Timbalan Ketua Cawangan Khas:
Wira, Waja, Watan.
SURAT Terbuka KEPADA KERAJAAN.
Terlebih Dahulu izinkan SAYA mengucapkan berbanyak terima kasih Kepada Semua Ahli Keluarga, saudara mara, sahabat, Jiran, Serta anak Malaysia Yang kemungkaran bencikan, Yang Tidak Berhenti-henti-memberikan Galakan Serta mendoakan Keselamatan Diri SAYA Serta Keluarga. SAYA amatlah terhutang budi.
Sesungguhnya Galakan dan doa-doa suci inilah Yang-memberikan SAYA Kekuatan Kaitan dan Keberanian Untuk Terus Memerangi kemungkaran.
SAYA Juga amatlah terhutang budi Kepada Pihak media kerana Telah sudi-memberikan ruangan Untuk menyiarkan Rintihan hati Kecil SAYA Jogja Untuk tatapan rakyat Malaysia Yang berasa amatlah terguris hati, marah, kecewa, hampa, Geram Serta terhimpit DENGAN "tingkahlaku Tidak bertanggungjawab" Pemimpin-Pemimpin Kerajaan sejak kebelakangan ini kepada.
Sesungguhnya pemutusan hukum Yang SAYA ambil Untuk menulis surat Terbuka KEPADA KERAJAAN INI ADALAH pemutusan hukum SAYA Sendiri Tanpa disogok Atau dibatu-apikan Oleh mana2 Individu Atau Organisasi Yang berkepentingan.
SAYA Bertindak Atas sifat SEBAGAI Seorang Pegawai Kerajaan Yang teraniaya, Oleh disebabkan Pendirian SAYA Tidak Mahu bersekongkol DENGAN Pihak Yang Secara Terang-terangan Telah Pendapat melakukan Kesalahan besar kepada Negara.
SAYA faham Bahawa SEBAGAI Seorang pegawai Bawahan SAYA Terikat DENGAN SESETENGAH Peraturan Yang melarang SAYA Untuk menyuarakan apa2 Kritikan Terhadap Kerajaan Tanpa Terlebih Dahulu mendapat keizinan dari ketua jabatan. SAYA Juga faham Bahawa Satu Bentuk Tindakan disiplin Boleh dikenakan Ke Atas Diri SAYA. Surat Malahan Beri Penjelasan 1 Oleh Ketua Polis Negara telahpun SAYA jawab Panjang lebar komen pada 15 September Lalu.
Tetapi di waktu Yang sama SAYA Juga Sedar tentang hak dan Tanggungjawab SAYA, Yang Jauh lebih besar dan suci, Di bawah Perlembagaan dan UNDANG-UNDANG NEGARA Untuk mempertahankan Negara dari Segala Bentuk ancaman Termasuk Yang Berkaitan Dengan Jenayah. Apatah lagi Saya adalah Seorang pegawai Polis Di Raja Malaysia Yang Telah Mengangkat sumpah Untuk Berkhidmat DENGAN Penuh Kejujuran Sebagaimana Yang dikehendaki Oleh AKTA POLIS.
(Komen saya: Ini adalah di mana peguam Majlis Peguam boleh membantu Dato Hamid terikat dengan protokol sebagai seorang Pegawai Negeri Sipil Tetapi sesungguhnya dia mempunyai tanggungjawab yang lebih tinggi untuk mempertahankan Perlembagaan, Akta Polis dan undang-undang di negara ini... Ini adalah apa yang dia berkata.)
Oleh Demikian DENGAN Penuh keinsafan dan berbekalkan doa orangramai ini kepada SAYA memberanikan Diri Untuk Berusaha menegakkan Kebenaran Bagi menyelamatkan pertiwi dari ancaman Manusia-Manusia Rakus Yang Sedang bermaharajalela memporakperandakan segala maklumat sistem sistem Pentadbiran SEDIA ADA dan Secara Terang-terangan melanggar undang-undang Bagi Memuaskan nafsu Buas Acha.
(Komen saya:. Allahum Solli alaikum Dato Semoga Allah sokongan kepada kamu Kami akan diguna pakai..)
SAYA rasa terpanggil Untuk tampil ke Laman utama Sekali Lagi Bagi Bersuara kerana Pihak Yang Bersalah Dilihat Belum Insaf. Apalah Pilihan Yang Ada Pada SAYA Untuk Membuat aduan mengikut prosedur jabatan apabila bersukacita all ketua-ketua jabatan terbabit DENGAN komplot membohongi rakyat Sambil "merestui perlakuan Jenayah" Pemimpin-Pemimpin Tertinggi Negara !!!
"Apa pilihan yang saya ada ???". Perlu Juga SAYA tegaskan here Bahawa NIAT SAYA Bukannya UNTUK MENUMBANGKAN KERAJAAN. Niat suci SAYA Hanya Untuk MENEGAKKAN KEADILAN.
Siapa Yang Bersalah Maka Dialah Yang Akan menerima padahnya Di Sisi undang-undang. Sesungguhnya undang-undang itu buta dari SEGi darjat dan kedudukan ...... Tiada bezanya di Antara Seorang Pembantu Am Rendah DENGAN Seorang Menteri ...... di Antara Seorang prebet DENGAN Seorang am ...... di Antara Seorang konstabel DENGAN Seorang Komisioner dan di Antara Seorang Peneroka FELDA DENGAN Seorang Jutawan terbilang !!! Jenayah Tetap Jenayah.
Ramai Juga rakan-Rakan SAYA Yang ikhlas menyuarakan kebimbangan Acha tentang Keselamatan Diri SAYA. Ada di Antara Acha Yang menyarankan kemungkinan besar "mengupah pembunuh pembunuh atau" dari Selatan Thai Telah diupah oleh "Perompak-Perompak" wang rakyat ini kepada Untuk membunuh SAYA. Insya Allah SAYA Tidak Sekali-kali Akan berundur. SAYA akur DENGAN Keagungan ALLAH SWT.
Lagi Cepat SAYA mati .... lagi Pantas Acha Dimasukkan jel dan digantung leher sampai mati. Jika SAYA Gugur Sekalipun SAYA Yakin Perjuangan SAYA ini kepada Tidak Akan Terhenti di situ saja.
Ingin SAYA tegaskan here Bahawa Usaha SAYA ini kepada Bukannya bermatlamatkan Untuk SAYA mendabik dada Kemenangan demi. Usaha SAYA ini kepada Hanyalah Untuk menegakkan Keadilan.
SAYA Lakukan all ini kepada Semata-mata Untuk menghambakan Diri SAYA Kepada rakyat Bagi menyedarkan Kerajaan Bahawa keadaan Negara Semakin meruncing dan rakyat sudah Loya Melihat segala maklumat sandiwara Yang dipersembahkan Oleh Pemimpin-Pemimpin haprak ini kepada.
Jauh Sekali NIAT di hati Kecil SAYA Jogja Untuk cuba Menjadi Jagoh Atau Mencari populariti. SAYA Bukannya Manusia Yang egoistik ..... Bukan Seorang berdarah panglima ..... Seorang Yang sudah besar Kepala ...... Atau JOBO, mengikut slanga orang REMBAU. SAYA Hanya Ingin Bab Berbuat Baik Pada pertiwi Tercinta. Apabila sudah Pencen nanti SAYA Tidak Akan Menyesal kerana SAYA Telah Berusaha gigih menjalankan amanat Allah SWT.
SAYA mendapat Tahu Bahawa Usaha Untuk menghakiskan kredibiliti SAYA Sedang Giat dijalankan Oleh pucuk Pimpinan Cawangan Khas Yang Ada Sekarang.
SAYA digambarkan SEBAGAI Seorang Yang kecewa dan kerana mementingkan diri sendiri Tidak dilantik Menjadi Pengarah Cawangan Khas. Kononnya SAYA Tidak mengenang budi apabila permohonan SAYA Untuk Pencen awal Telah Putusan yang Ditolak Oleh Ketua Polis Negara. Bila pulak SAYA Memohon Untuk Pencen awal ???
SAYA menyeru Kepada Dato Sri Fuzi Harun, Pengarah Cawangan Khas, pengkomplemen Ingat Pesanan arwah orangtua Kita dulu ...... jangan berbohong dan jangan gadaikan maruah Diri DENGAN Membela Orang Yang Terang-Terang Bersalah demi merebut jawatan.
Dato Fuzi Harun: 'kecemerlangan Par' sebagai Ketua 1 Counter Terrorism
Seluruh Peringkat Organisasi Cawangan Khas didendangkan DENGAN cerita-cerita bohong Yang kononnya SAYA ini kepada "meroyan" dan Seperti Seorang yang "gila talak" selepas "ditendang KELUAR" dari Cawangan Khas.
Oh ... oh ... oh ... Jauh Sekali melesetnya Pemikiran Acha. Sebenarnya SAYA Bukan Seperti Acha Yang Hanya suka dan pandai "menjilat" tulang-tulang Yang Oleh dilemparkan Pemimpin Politik haprak ini kepada. SAYA BELUM Pernah MENCIUM TANGAN Pemimpin-Pemimpin haprak Serta Tangan Isteri Acha.
Sebelum ini kepada SAYA Telah berkali-kali menzahirkan Pendirian SAYA Kepada anakbuah SAYA Di dalam Cawangan Khas Bahawa SAYA Tidak rela meneruskan Perkhidmatan Dalam Cawangan Khas jika SAYA Terpaksa bersekongkol DENGAN Acha Untuk membohongi rakyat DENGAN kerja-kerja kotor demi menyelamatkan Perdana Menteri dan Kuncu-kuncunya ITU Dalam KES "rompakan" wang ini kepada 1MDB.
SAYA Juga Tidak Mahu diperalatkan Oleh Seorang Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Dalam Negeri Yang lagaknya Seperti Seorang gengster.
Jika beginilah kotornya imejnya dua Pemimpin Tertinggi Negara Maka SEBAGAI Seorang pegawai polis Yang Masih bermaruah SAYA Tidak Sekali-kali Ingin meneruskan khidmat SAYA Dalam Cawangan Khas.
Tetapi ini kepada Tidak bermakna SAYA Tidak lagi Mahu Berkhidmat DENGAN PDRM. Sebaliknya SAYA merayu Kepada KPN pengkomplemen SAYA dikekalkan di Bukit Aman, paling Tidak Dalam Jabatan Integriti Dan Pematuhan Standard (JIPS) pengkomplemen SAYA Boleh Terus menyumbang Secara Positif Kepada PDRM Dalam disiplin hal-hal dan Pembasmian rasuah.
Itu saja sebabnya Yang SAYA Berani Berdiri berseorangan Diri Memerangi kemungkaran. Ingat kamu .... SAYA Tidak Pernah menghasut Mana-Mana warga Cawangan Khas Untuk menyokong segala maklumat Usaha SAYA menegakkan Kebenaran. Acha sudah Matang dan Boleh Berfikir Sendiri. Tepuk dada tanya Selera. Semaklah all Rekod Komunikasi SAYA.
Sepatutnya Dato Sri tunjukkan Kepimpinan Yang Baik dan Bukannya memfitnah orang-orang Yang terdahulu. SAYA Berjuang bersendirian pengawal Tanpa Ada. Insya allah SAYA Tidak memerlukan Tenaga Unit Tindakan Khas dan berkuda Polis Untuk Menjaga Keselamatan SAYA. SAYA TIDAK pengecut !!!
Kepada Dato Sri Fuzi Harun SAYA menyeru Supaya jangan membodek berlebih Sangat. Kalau nak mengampu bos tu ampulah puas-puas. Insya allah bila Tiba Masanya nanti bolehlah Dato Sri sama-sama mengiringi beliau Dimasukkan jel ...... Saya Tahu Apa yang anda Apakah Summer terkini !!!
Semenjak Pertemuan SAYA DENGAN Pihak media komen pada 23 Ogos Yang Lalu SAYA Telah menerima Pelbagai Nasihat, teguran, Kritikan, dan Juga ancaman dari tertentu Individu-Individu. Ada yang bersifat konstruktif dan Tidak seks Juga Yang bernada ugutan dan gertakan Untuk menangkap SAYA. Ribuan terima kasih SAYA ucapkan Kepada Acha Yang berniat Baik.
Kepada Acha Yang berniat serong SAYA doakan Juga agar Allah SWT-memberikan Acha Kesedaran dan Peluang Untuk Kembali Ke Jalan Yang diredhai.
Jangan Pula cuba Untuk nak membabitkan Sejarah Siege SAYA Dalam ISU ini kepada Sebagaimana Yang dilakukan Dato Rizal Mansor, pegawai khas 1st Lady tu, tempohari. Ibarat ayam jantan Yang mengepak dan berkokok Megah Sedangkan buntutnya Sendiri bersememeh DENGAN tahi.
Bukan saja skandal Dato 'Rizal ITU BOLEH SAYA dedahkan malahan "cerita-cerita Interesting" tentang bosnya Datin Sri Rosmah Sendiri Boleh SAYA riwayatkan di khalayak Ramai. Afterall burung bulu sama berduyun-duyun bersama-sama.
Oleh Demikian janganlah sesiapa Mahu cuba memutarbelitkan hal Peribadi SAYA Dalam JIHAD MENEGAK KEADILAN ini kepada. Berpegang kepada isu ini !!!
Pada hari ini kepada saya minta mengambil Kesempatan Untuk Membuat SESETENGAH Saranan Atau gesaan Penting Kepada SESETENGAH pegawai Tertinggi Kerajaan Yang Selama Ini, Secara Sedar ataupun tidak, Atau samada DENGAN Penuh kerelaan Atau Secara keterpaksaan, Telah terpalit DENGAN ISU Kontroversi 1MDB.
Kedudukan KES ini kepada Sebenarnya bolehlah dirumuskan SEBAGAI Sesuatu Yang SUDAH TERANG LAGI BERSULUH. Itulah kata-kata terakhir Tan Sri Gani Patail Kepada SAYA Sebelum beliau "dipecat".
Saranan ini kepada Terpaksa SAYA buat kerana Sesungguhnya majoriti rakyat Telah berasa amatlah marah dan meluat Terhadap Tindak tanduk pegawai-pegawai Tertinggi Kerajaan ini kepada Yang Secara Terang-terangan Telah menyalahgunakan Kuasa.
Sungguh menjijikkan Tindak tanduk ini kepada desprados Untuk Terus Berkuasa dan mengelakkan Diri dari MASUK KE DALAM JEL. Acha Sanggup berbuat apa saja Untuk memastikan Siasatan ini kepada Terhenti.
Serentak DENGAN Usaha ITU Acha MENGGUNAKAN Strategi mengelirukan rakyat DENGAN Mencipta Skrip basi yang Tidak Masuk akal kononnya wujud konspirasi Untuk MENGGULINGKAN KERAJAAN. Siapa Yang nak gulingkan Kerajaan ???
Kononnya orang-orang CINA NAK Rampas KUASA !!! Ish ish ish Jahat sungguh Taktik "lencongan" yang digunakan Oleh para "Perompak" ini kepada. Dari ISU Pecah Amanah Jenayah dah Bertukar Pula jadi ISU perkauman. Siapalah agaknya Penasihat Strategi "Perompak" kamu ini kepada .... pandai-pandai tupai Melompat Akhirnya jatuh Ke tanah jua.
Sebenarnya Apakah yang rakyat mahukan ialah Penjelasan Perdana Menteri tentang misteri "Kehilangan" wang 1MDB.
Rakyat berhak Tahu cerita Sebenar-benarnya kerana 1MDB Telah meminjam RM4 bilion dari Kumpulan Wang Amanah Pencen (KWAP). Rakyat Wang Ini. Ini Bukan wang Yayasan Tan Sri Noah. Semudah itu !!!
Mengapa takut Untuk tampil Memberikan Penjelasan ???
Mengapa Mesti tunggu lagi 6 Bulan Untuk merungkai misteri ini kepada ???
Mengapa PAC dan Pasukan Petugas Khas ITU dibubarkan ???
Mengapa Tiba-Tiba Peguam Negara "dipecat" dan pegawai SPRM ditangkap?
Mengapa Hasil Siasatan Bank Negara ITU Masih Belum diputuskan Oleh Peguam Negara?
Mengapa Ketiga-tiga Saksi Utama KES ITU Masih berdolak-dalik dan Tidak Berani Segera tampil Memberikan Kapsyen?
Hanya Bersalah orang saja Yang takut !!!
Rakyat Juga Ingin Tahu Betul kah berjuta-JUTA wang ringgit KWAP Telah dimasukkan Ke Dalam Akaun Peribadi Perdana Menteri dan samada Benar sebahagian yang darinya Telah digunakan Untuk TUNAI VISA VISA Caj solekan kulit Datin Sri Rosmah Serta Lain-Lain beli- Mewah beliau ??
Saranan dan gesaan ikhlas ini kepada SAYA tujukan Kepada,
KETUA SETIAUSAHA NEGARA.
Bagaimana kariernya akan berakhir?
Bagaimana orang akan ingat dia?
Kepada Y.Bhg Tan Sri Ali Hamsa SAYA merayu agar Tan Sri membebaskan Menunaikan Tanggungjawab SEBAGAI Penjawat Awam No. 1 DENGAN Penuh Kejujuran dan beramanah Sebagaimana Yang Tan Sri Sendiri Dalam unjurkan BANYAK amanat-amanat Kepada penjawat Awam Sebelum ini kepada.
Tan Sri Seharusnya Berani dan ikhlas Dalam MENGGUNAKAN Kuasa dan Pengaruh Jawatan Dalam KES 1MDB ini kepada. SEBAGAI Bapa Kepada Perkhidmatan Awam Malaysia Kewajipan Adalah Menjadi Tan Sri Untuk menunjukkan Contoh Kepimpinan Yang Terbaik Kepada ratusan ribu anakbuah.
Takutilah kemurkaan Allah SWT. Jangan Sekali-kali Tan Sri takut Kepada tekanan Pemimpin-Pemimpin Politik Yang Jauh sudah menyimpang dan menyeleweng.
Tan Sri wajib Sedar Bahawa penjawat-penjawat Awam amatlah mengharapkan Tan Sri Untuk berlembutlah adil dan Tegas menguatkuasakan Peraturan -peraturan Kerajaan dan Bukannya bersubahat DENGAN Acha Yang Terang-Terang Bersalah, Menekan Untuk, menukar, mengugut, memecat dan menangkap penjawat-penjawat Awam Yang jujur Tugas Menunaikan. Sepatutnya Tan Sri Menjadi Pembela Kepada penjawat Awam Yang teraniaya !!!
Mengapa keadaan Boleh jadi sebegini Buruk Tan Sri ??? Tidakkah Tan Sri nanti berasa malu Kepada Isteri, anak Menantu dan Ahli Keluarga Yang Lain ??
Tidak solat jika SAYA Katakan Bahawa para moral penjawat Awam Kini sudah jatuh merudum. Ikrar jabatan Yang SETIAP dilafazkan Bulan Oleh penjawat Awam Untuk Memberikan Perkhidmatan Terbaik Serta Penuh Integriti Kepada Rakyat Dan Negara sudah Tidak bermakna lagi.
Ingatlah Tan Sri .... jangan sampai Kita tergolong Dalam Kumpulan Munafik orang-orang !!!
PEGUAM NEGARA, TAN SRI APANDI ALI.
Dari kekaburan kepada kehinaan.
Bergenerasi anak cucu tanggung
Rakyat di Seluruh Negara amatlah terkejut apabila YA Tan Sri Tiba-Tiba Muncul di saat memuncaknya Kontroversi 1MDB. Memanglah Tidak Terlintas langsung Mulai di benak Acha Bahawa Penggantian jawatan Tan Sri Gani Patail ITU dilakukan se PANTAS Kilat membelah bumi.
Memanglah kami pada Tahu Bahawa Penentuan Siapa Yang Layak terpanjang memegang jawatan terpanjang Berkuasa ITU Adalah hak Mutlak DYMM SPB Agong Atas syor Perdana Menteri.
Tetapi KES Di dalam Tan Sri prosesnya berjalan luarbiasa itu indah.
Apakah nawaitu Tan Sri Sewaktu Mula-Mula menerima jawatan tersebut ....... melaksanakan tugas anda dengan standard tertinggi integriti ??? Atau adakah Tan Sri Sendiri Masih terpinga-Pinga dan Berat Untuk menerima Beban jawatan tersebut ???
Tetapi orangramai bertanggapan Bahawa Tan Sri Sendiri Telah BANYAK idea menyumbang tentang halatuju Tindakan Kerajaan di saat-saat genting pemutusan hukum "memecat" Tan Sri Gani Patail ITU Dijanakan.
Dalam ertikata berbaring .... Tan Sri Telah bersubahat DENGAN Perdana Menteri.
Wahai Tan Sri yang politik ..... Ingatlah Betapa sakitnya hukuman di hari Pengadilan nanti. Pada Tahap meningkat usia Sekarang pintu Rahmatullah kelihatan sudah terenggang sedikit. Kita sudah Tidak punyai BANYAK Masa lagi. Janganlah dek kerana hendakkan glamor jawatan maruah Diri Kita gadaikan.
SAYA Masih Ada sedikit Keyakinan Bahawa DENGAN PENGALAMAN SEBAGAI hakim Yang sebegitu LUAS Tan Sri mampu Menunaikan amanat Allah SWT Supaya berlembutlah adil.
Segerakanlah Membuat pemutusan hukum khususnya berkaitan Hasil Siasatan Bank Negara ITU Yang Kini failnya sudahpun lenang di Tangan Tan Sri.
Bukankah Jabatan Peguam Negara SEDIA mempunyai Ramai Pakar undang-undang lulusan Dalam dan Luar Negara ??? Sudah pasti Tenaga otak Bijak Acha Boleh digembeling Bagi Membantu Tan Sri Membuat pemutusan hukum DENGAN Pantas dan Tepat. Beranikanlah Diri Tan Sri Untuk disyukuri anakcucu-kemudian hari.
Jangan aibkan Nama Baik Kita Kepada Generasi anakcucu-kemudian hari.
KETUA POLIS NEGARA.
Apa Maksud bintang dan paku-paku itu?
Apa guna bintang dan paku-paku itu?
Ketulan timah Sahaja ke?
Serupa ketua Sekuriti Wisma Yakin?
Kepada YDH Tan Sri saya minta mengambil Peluang Untuk menasihati Tan Sri agar membebaskan Menghayati Links Setiap patah perkataan Yang tertera Dalam Sumpah Jawatan, Ikrar Polis, Rukun Negara dan Perlembagaan Negara.
Kuatkuasakanlah Akta Polis ITU DENGAN Sejujur-jujurnya. Kita Pernah sama-sama berikrar Untuk mempertahankan pertiwi dari Segala Bentuk ancaman.
Jangan Sekali-kali Kita gentar DENGAN gertakan Pemimpin-Pemimpin Politik Yang kian terdesak Akibat sifat Tamak Acha. Jangan takut DENGAN ugutan Halus "adakah anda dengan saya atau engkau tidak?" Janganlah PDRM Bertindak Memilih BULU Dalam penguatkuasaan undang-undang.
Yakinlahlah Tan Sri Bahawa 120 ribu warga PDRM ini kepada Akan tetap setia Berdiri teguh mematuhi segala maklumat Arahan Tan Sri Yang berlandaskan undang-undang.
Ingatkah Tan Sri Kepada lirik lagu keramat kita "POLIS SEDIA BERKHIDMAT"? Perkhidmatan Kita Adalah Untuk Rakyat Dan Negara dan Bukannya Untuk Melindungi Petualang Negara !!!
Sudah lupakah Tan Sri Bahawa Telah Sekian BANYAK warga PDRM, majoritinya Yang berpangkat rendah, Yang ditangkap dan diadili Serta dihukum kerana rasuah yang Tidak seberapa besar nilainya jika dibandingkan DENGAN misteri "Kehilangan" wang 1MDB ???
Tanpa mengira Kecil ataupun besar Penilaian wang Serta quality rendahnya pangkat Acha Yang Terlibat Dalam Satu-Satu KES ITU ..... Jenayah Tetap Jenayah.
..... Ukan Oleh Pemimpin Tertinggi Negara. SAYA amatlah Yakin Ramai warga PDRM Sendiri Yang berasa kecewa DENGAN halatuju Tindakan Siasatan Kita Oleh Pihak. Di Sebalik Kuasa Yang Begitu Luas PDRM Dilihat mengambil Pendirian bersahaja, Sambil lewa Atau Acuh Tidak Acuh Dalam Pendekatan Siasatan KES 1MDB.
Malahan Tan Sri Sendiri Dianggap Oleh orangramai Telah BERSUBAHAT DENGAN SENGAJA Melindungi Acha Yang Terlibat Dalam KES INI dan di waktu Yang sama Telah menganiaya pegawai-pegawai SPRM dan Bank Negara.
Adakah Tan Sri diugut Oleh Acha DENGAN Sesuatu Yang menakutkan? Cukuplah Tan Sri.
Kembalilah bernaung di Bawah Pancaran semangat Panji Di Raja PDRM Yang Kita arak SETIAP 25 Mac. Berilah Mengecas Yang Terbaik Kepada Ikrar Hari Polis ITU. Gunakanlah segala maklumat Kuasa Yang Ada komen pada jawatan Tan Sri ITU di jalan Allah SWT.
Jadilah KHALIFAH ALLAH di bumi Tercinta Atau setidak-tidaknya contohilah Keberanian dan Kebijaksanaan pahlawan Islam Yang terbilang, KHALID AL-WALID.
Mantan PEGUAM NEGARA, Tan Sri Gani Patail.
Pahlawan Suluk, Wira
SAYA berasa amatlah Sedih dan bersimpati Sekali DENGAN Nasib Yang menimpa Y.Bhg Tan Sri. Ibarat Pepatah Melayu .... sudah jatuh ditimpa tangga. Tergamak Acha MENGGUNAKAN Alasan Penyakit Yang Masih Boleh diubati ITU Untuk "memecat" Tan Sri. Tan Sri Sendiri Pernah Memberitahu SAYA DENGAN Penuh bersemangat tentang Perancangan Doktor Pakar Untuk Pendapat melakukan pemindahan buah pinggang ITU selepas Aidil Fitri Yang Lalu.
Hina dan menjijikkan sungguh Tindakan Acha Ke Atas Tan Sri. Sebelum tragedi pemecatan jawatan tersebut berlembutlah SAYA amatlah KONFIDEN DENGAN ketegasan Tan Sri Dalam mengepalai Usaha Khas Pasukan Petugas 1MDB tersebut.
Bimbang Betul Perdana Menteri DENGAN Pendirian "tidak masuk akal" Tan Sri ITU.
Tetapi sesudah "dipecat" Tan Sri diam Membisu seribu bahasa. Apakah yang sudah Terjadi Pada Diri Tan Sri? Ada Pihak menyatakan Bahawa Tan Sri diugut agar Tidak Melawan.
Kononnya Tan Sri mempunyai skandal Atau salahlaku Yang Boleh Oleh digunakan Acha Untuk mengaibkan Tan Sri di khalayak umum ...... "Cummon Tan Sri !!! Apakah yang dimaksudkan dengan skandal peribadi yang kecil, walaupun ada apa-apa, jika dibandingkan dengan ngeri kesan kemelut 1MDB mempunyai kepada negara !!! Orang dengan mudah akan mengampuni kamu. Keluarlah dan membuat pendirian. Semua ini semasa anda pujaan sebagai seorang pejuang yang sukar di kalangan kakitangan awam. Mengapa tiba-tiba anda menjadi begitu malu-malu? Apa yang telah mereka lakukan kepada kamu? Allah SWT akan melindungi anda tuan ".
Ada Juga Teratas nakal Yang menggambarkan Bahawa Tan Sri Telah termakan sogokan "Perompak" ini kepada DENGAN "habuan-habuan" tertentu.
Tetapi mengenali Diri Tan Sri SAYA Yakin all ITU Akan Tan Sri tolak MENTAH-MENTAH Begitu Sahaja.
SAYA Masih Ingat DENGAN Jelas kata-kata bersemangat Tan Sri Pada malam Pertemuan terakhir Kita Sebelum Tan Sri "dipecat" ...... "Hei melihat ... keputusan yang sukar ini bahawa saya telah membuat bukan tentang menjatuhkan kerajaan. Saya tidak berminat dalam politik. Saya hanya melakukan kerja saya ".
Lantaran Mendengar kata-kata Tan Sri ITU SAYA spontan Berdiri dan Memberikan Tabik Hormat polis Kepada Tan Sri. Saya tidak boleh lupa ini masa tuan khas. SAYA mendoakan agar Rawatan kesihatan Ke Atas Tan Sri berjalan DENGAN selamat dan sempurnanya. Aamiin.
PEGAWAI-PEGAWAI SPRM.
Kepada para pegawai SURUHANJAYA KERAMAT ini kepada SAYA menyeru pengkomplemen Tan Sri / Datuk / Dato / Tuan / Puan all agar Berani Untuk Menunaikan Tanggungjawab DENGAN jujur.
Ambillah iktibar dari semangat kerja Mendiang Kevin Morais. Takut melainkan kepada Allah SWT. Benar kerana Berani. Jangan gentar DENGAN cubaan-cubaan "ugut" oleh Pihak Petualang.
Jangan dilewat-lewatkan Siasatan. Jika Ada Saksi-Saksi Atau suspek-suspek Yang bersandiwara Atau menghilangkan Diri atau "BERMAIN tarik tali" Maka gunakan INTERPOL Untuk Memburu Penyamun-Penyamun Tarbus ini kepada.
SAYA Tidak lagi Berada Dalam Cawangan Khas Untuk MENGGUNAKAN Kepakaran dan Rangkaian kerja kami pada Untuk menjejak Acha. Jika Tidak sudah pasti Acha "tidak Cukup tanah Untuk lari". Se Dalam Mana cacing nak menyorok Di dalam tanah ???
Ingatlah Bahawa SPRM lah tinggalnya Satu-Satunya badan penguatkuasa Yang Menjadi harapan rakyat Untuk Keadilan Dalam KES dilaksanakan 1MDB ini kepada Setelah Pihak-Pihak Yang Lain samada "kecut perut" atau Menjadi pengkhianat Keadilan.
Rakyat Tidak sabar lagi Untuk menyaksi Penghujung cerita sandiwara sensasi 1MDB ini kepada.
Jenis ganjaran: Yang Menunggu selepas kiamat nanti amatlah Sekali besar. Bersatulah demi Kebaikan masadepan Negara ini kepada. Jangan berpecah dek "nak berebut harta perang". Jangan Lupa peristiwa Perang Uhud !!!
LAIN-LAIN PENJAWAT AWAM.
Kepada Lain-Lain penjawat Awam termasuklah PDRM, ATM, Kastam Di Raja Malaysia dan pegawai / staf kedutaan / Suruhanjaya Tinggi Malaysia di luarnegeri, khususnya Acha Yang mempunyai Maklumat tentang salahlaku "Perompak-Perompak" 1MDB ini kepada, Saya menyeru agar Mereka Semua Berani Berdiri dan tampil ke Laman utama Untuk menyumbang Maklumat.
Kepada Yang MUSLIM eloklah bermuhasabah Diri Masing-Masing. Hayatilah isi KANDUNGAN Pelbagai khutbah solat jumaat Yang Dibaca Oleh khatib Berkaitan Dengan amanah dan Integriti. Memanglah Berat Tanggungjawab Yang Kita pikul SEBAGAI penjawat Awam. Tetapi yakinlah Kepada Kuasa Allah SWT. Benar kerana Berani. Tampillah Ke Hadapan Untuk mendedahkan segala maklumat kemungkaran yang sah bagi depan mata.
Seruan ikhlas ini kepada khas SAYA tujukan Kepada pegawai-pegawai Agensi perisikan ATM dan Cawangan Khas Yang mempunyai Maklumat salahlaku "Perompak" 1MDB ini kepada.
Jangan bersubahat kerana padah Yang menanti-kemudian hari amatlah Buruk Sekali.
Tidak Lupa Juga Kepada pegawai-pegawai TUDM Yang Menjadi anak kapal jet-jet Rasmi Kerajaan Yang Tahu tentang bagaimana saya pembaziran dilakukan Oleh VVIP Kita. Rakyat Jelata Berikat perut Untuk berjimat tetapi Pemimpin Negara Seronok membazir wang Kerajaan.
Begitu Juga DENGAN para pegawai Kastam Yang menyaksikan bagaimana saya Barangan Mewah bernilai Jutaan ringgit Yang KETERANGAN BERKENAAN Oleh Datin Sri Rosmah Mansor "diseludup" masuk dan diyakini Tidak dikenakan Cukai samasekali.
Amat menghairankan bagaimana saya Seorang Isteri Kepada Perdana Menteri Yang Hanya Seorang Yang bertaraf surirumah mampu berbelanja sebegitu Mewah. Dari Mana puncanya Wang Yang dibelanjakan ITU ???
Tidak ketinggalan Juga Seruan SAYA ini kepada ditujukan Kepada pegawai / staf di misi-misi luarnegeri Yang Menjadi Mangsa herdikan Seperti hamba abdi Oleh VVIP dan Ahli Keluarga Acha Dalam Urusan pembungkusan / Penghantaran balik Barangan mewah yang "dibeliborong" oleh Acha.
Ingatlah tentang Tanggungjawab Kita Untuk menghentikan perbuatan mungkar Manusia-Manusia Rakus ini kepada ..... sudah puas berbelanja Barangan Mewah DENGAN duit kotor ..... cukaipun diyakini Tidak dibayar.
Ingat kamu ...... apakah yang hendakkan Kita jawab di hari akhirat nanti ??? Ketika mati nanti jasad Kita Hanya dikafankan DENGAN kain putih yang Tidak se Mahal Mana.
Tiada Harley Davidson Atau mohon Tangan Birkin Yang Akan dibekalkan Bersama Kita di liang lahat.
Macamana nak bersiar-siar dan bershopping Sakan Dalam kubur Yang sebegitu Sempit ITU nanti !!!
Sekian. Ini saja Yang hendakkan SAYA tuliskan buat kompilasi ini kepada.
SAYA Akan Terus Berusaha mendedahkan kemungkaran Oleh para Pemimpin Yang menyeleweng ini kepada demi pertiwi Tercinta.
Salam Hormat dan salam Perjuangan,
ABDUL HAMID Bador.
1 OKT 2015.
Komen saya: Syabas Dato Abdul Hamid Bador. Negara ini tidak akan lupa keberanian anda. Negara ini sudah berhutang anda banyak.
Bukan ahli UMNO, bukan ahli DAP, bukan penunjuk perasaan Bersih bukan seorang ahli politik sama sekali.
Orang yang jujur, menjalankan tugas dengan jujur ​​yang jelas tahu banyak yang tidak diketahui oleh orang ramai. Tidak hanya mana-mana anggota polis tetapi Timbalan Ketua Cawangan Khas. Seorang anggota polis yang dimaklumkan.
Beliau sama sekali tidak mempunyai sebab untuk berbohong. Ia adalah jelas dia bercakap benar. Dia mengetahui yang pencuri. Dia memerlukan semua sokongan kami. Saya berharap sebagai ramai pembaca di sini yang mungkin akan menunjukkan sokongan anda kepada Dato Abdul Hamid Bador.
NGO, Majlis Peguam dan lain-lain perlu mengumpul di sekelilingnya dan melindunginya. Dan mewujudkan ruang untuk dia bercakap. Orang ini adalah dari dalam.
The Media Online perlu berbincang dengan dia lebih dan memberitahu orang ramai tentang apa yang dikatakan. Dia benar-benar memerlukan sokongan rapat kami. - Http://syedsoutsidethebox.blogspot.my/

3 comments:

 1. saya ingin berbagi cerita kepada semua teman-teman bahwa saya yg dulunya orang yg paling tersusah,walaupun mau makan itu pun harus hutang dulu sama tetangga dan syukur kalau ada yg mau kasi,semakin aku berusaha semakin jauh juga pekerjaan dan selama aku ingin berbuat baik kepada orang lain semakin banyak pula yg membenci saya karna saya cuma dianggap rendah sama orang lain karna saya tidak punya apa-apa,dan akhirnya saya berencana untuk pergi bilan kepada saya kalau AKI ALHI bisa membantu orang yg lagi kesusahan dan tidak berpikir panjang lebar lagi saya langsun menghubungi AKI ALHI dan dengan senan hati AKI ALHI ingin membantu saya,,alhamdulillah saya sudah menang togel yg ke5 kalinya dan rencana saya bersama keluarga ingin membuka usaha dan para teman-teman diluar sana yg ingin seperti saya silahkan hubungi AKI ALHI,di 0823 1366 9888 saya sangat bersyukur kepada allah karna melalui bantuan AKI ALHI, dan kini kehidupan saya sudah jauh lebih baik dari sebelumnya,ingat kesempatan tdk akan datan untuk yg kedua kalinya Ataumencari dukun yg bisa menembus nomor dan disuatu hari saya bertemu sama orang yg pernah dibantu sama AKI ALHI dan dia memberikan nomor AKI ALHI,dia
  KLIK RAMALAN TOGEL 4D 5D 6D


  saya ingin berbagi cerita kepada semua teman-teman bahwa saya yg dulunya orang yg paling tersusah,walaupun mau makan itu pun harus hutang dulu sama tetangga dan syukur kalau ada yg mau kasi,semakin aku berusaha semakin jauh juga pekerjaan dan selama aku ingin berbuat baik kepada orang lain semakin banyak pula yg membenci saya karna saya cuma dianggap rendah sama orang lain karna saya tidak punya apa-apa,dan akhirnya saya berencana untuk pergi mencari dukun yg bisa menembus nomor dan disuatu hari saya bertemu sama orang yg pernah dibantu sama AKI ALHI dan dia memberikan nomor AKI ALHI,dia bilan kepada saya kalau AKI ALHI bisa membantu orang yg lagi kesusahan dan tidak berpikir panjang lebar lagi saya langsun menghubungi AKI ALHI dan dengan senan hati AKI ALHI ingin membantu saya,,alhamdulillah saya sudah menang togel yg ke5 kalinya dan rencana saya bersama keluarga ingin membuka usaha dan para teman-teman diluar sana yg ingin seperti saya silahkan hubungi AKI ALHI,di 0823 1366 9888 saya sangat bersyukur kepada allah karna melalui bantuan AKI ALHI, dan kini kehidupan saya sudah jauh lebih baik dari sebelumnya,ingat kesempatan tdk akan datan untuk yg kedua kalinya Atau
  KLIK RAMALAN TOGEL 4D 5D 6D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saya IBU SALMAH ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di ARAB SAUDI jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga di kampun,jadi TKW itu sangat menderita dan di suatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak di sengaja saya melihat komentar orang tentan AKI SOLEH dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di ARAB SAUD,akhirnya saya coba untuk menhubungi AKI SOLEH dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg di berikan AKI SOLEH meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan AKI SOLEH kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik AKI SOLEH sekali lagi makasih yaa AKI dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja AKI SOLEH DI 082-313-336-747- insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW trimah kasih AKI wassalam.


   KLIK DISINI BOCORAN TOGEL HARI INI


   Saya IBU SALMAH ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di ARAB SAUDI jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga di kampun,jadi TKW itu sangat menderita dan di suatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak di sengaja saya melihat komentar orang tentan AKI SOLEH dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di ARAB SAUD,akhirnya saya coba untuk menhubungi AKI SOLEH dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan AKI SOLEH meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan AKI SOLEH kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik AKI SOLEH sekali lagi makasih yaa AKI dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja AKI SOLEH DI 082-313-336-747- insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW
   trimah kasih AKI wassalam.


   KLIK DISINI BOCORAN TOGEL HARI INI

   Delete
  2. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya.BUKA BLO DANA GHAIB MBAH RAWA GUMPALA

   Delete

kakaktua800.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...