BLOG PENYIMPAN MAKLUMAT.

ISI KANDUNGAN DALAM BLOG INI ADALAH DATANGNYA DARI BERBAGAI PENDAPAT DAN DAKWAAN DARI PELBAGAI PORTAL BERITA ,BLOGGER DAN FACEBOOKER YANG HANDAL-HANDAL SERTA TERMASYHUR.

DENGAN PENGUMPULAN MAKLUMAT SEBEGINI, KITA AKAN DAPAT MENGKAJI LEBIH MENDALAM DAN JELAS SESUATU PERKARA ITU MALAH SENTIASA BOLEH MEMBUAT RUJUKAN APABILA DIPERLUKAN.

SELAIN ITU IANYA JUGA ADALAH SEBAGAI BUKTI YANG JELAS YANG BESERTA DENGAN BUTIRAN DAN DATA SEKIRANYA DIPERLUKAN DIKEMUDIAN HARI.

AHMAD BAHAROM COLLECTION.
ABC.


CARI TAJUK UTAMA YANG ANDA PERLUKAN DISINI

Friday, 21 August 2015

SPRM TIDAK LAGI SIASAT IMDB

SPRM tidak lagi siasat 1MDB

SPRM PUTRAJAYA NAJIB 

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) tidak lagi menjadi sebahagian daripada pasukan yang menyiasat 1Malaysia Development Berhad (1MDB). – Gambar TMI

Di bawah Pasukan Penguatkuasaan Pemulihan Hasil Negara (National Revenue Recovery Enforcement Team) yang ditubuhkan oleh Jabatan Peguam Negara, ia tidak lagi membabitkan agensi itu.

Sinchew Daily melaporkan, pasukan tersebut bukan sahaja terlibat dalam siasatan kes 1MDB tetapi turut melibatkan siasatan lain.
Menurut akhbar berbahasa Cina itu, pasukan baharu itu diketuai Jabatan Peguam Negara dan dianggotai Polis Diraja Malaysia, Lembaga Hasil Dalam Negeri, Bank Negara dan Jabatan Kastam Diraja Malaysia.
Tugasnya adalah memulihkan hasil cukai dan aset negara serta mempunyai skop tugas yang luas termasuk siasatan ke atas 1MDB.
Timbalan Ketua Pesuruhjaya SPRM, Datuk Mohd. Shukri Abdul dalam temuramah melalui telefonnya dengan akhbar itu melahirkan rasa terkejut dengan penyingkiran SPRM daripada pasukan siasatan tetapi pada masa yang sama menyatakan tidak kecewa.
Beliau tidak menafikan pasukan baharu itu ditubuhkan mungkin untuk menggantikan Pasukan Petugas Khas 1MDB tetapi menegaskan bahawa siasatan oleh SPRM tidak terjejas.
“Walaupun bukan sebahagian daripada pasukan baharu, SPRM akan terus menyiasat SRC International Sdn. Bhd. dan isu RM2.6 bilion dalam akaun Perdana Menteri.
“Bagi saya, walaupun betul SPRM disingkirkan daripada pasukan baharu, ini bukan satu masalah. SPRM akan menjalankan tugas seperti biasa kerana kita badan bebas,” katanya yang juga merupakan Pemangku Ketua Pesuruhjaya SPRM.
Beliau turut sempat memberi nasihat kepada pasukan baharu supaya menyerahkan kes-kes rasuah kepada SPRM jika kejadian suapan dikesan berlaku.
“Pasukan baharu mungkin lebih memberi perhatian kepada usaha memulih hasil kerajaan dan mereka mungkin berpendapat ini bukan tugas SPRM,” katanya.
Mohd. Shukri bagaimanapun berpendapat SPRM mempunyai peranan dalam menyelamatkan dana negara dan mengurangkan penyelewengan.
“Rakyat mungkin tidak nampak peranan SPRM dalam memulihkan hasil negara, tetapi hakikatnya SPRM telah melancarkan banyak operasi penguatkuasaan dan pencegahan untuk menyelamatkan dana negara yang berjumlah besar.
“Ini boleh dilihat dalam operasi melibatkan aktiviti penyelewengan berkaitan diesel, balak, pasir dan lain-lain. Kita membantu kerajaan menjimatkan hasil yang tidak terkira jumlahnya,” ujarnya. – FMT

2 comments:

  1. saya ingin berbagi cerita kepada semua teman-teman bahwa saya yg dulunya orang yg paling tersusah,walaupun mau makan itu pun harus hutang dulu sama tetangga dan syukur kalau ada yg mau kasi,semakin aku berusaha semakin jauh juga pekerjaan dan selama aku ingin berbuat baik kepada orang lain semakin banyak pula yg membenci saya karna saya cuma dianggap rendah sama orang lain karna saya tidak punya apa-apa,dan akhirnya saya berencana untuk pergi mencari dukun yg bisa menembus nomor dan disuatu hari saya bertemu sama orang yg pernah dibantu sama AKI ALHI dan dia memberikan nomor AKI ALHI,dia bilan kepada saya kalau AKI ALHI bisa membantu orang yg lagi kesusahan dan tidak berpikir panjang lebar lagi saya langsun menghubungi AKI ALHI dan dengan senan hati AKI ALHI ingin membantu saya,,alhamdulillah saya sudah menang togel yg ke5 kalinya dan rencana saya bersama keluarga ingin membuka usaha dan para teman-teman diluar sana yg ingin seperti saya silahkan hubungi AKI ALHI,di 0823 1366 9888 saya sangat bersyukur kepada allah karna melalui bantuan AKI ALHI, dan kini kehidupan saya sudah jauh lebih baik dari sebelumnya,ingat kesempatan tdk akan datan untuk yg kedua kalinya Atau KLIK DISINI

    ReplyDelete
  2. KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل

    KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل


    KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل    ReplyDelete

kakaktua800.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...