BLOG PENYIMPAN MAKLUMAT.

ISI KANDUNGAN DALAM BLOG INI ADALAH DATANGNYA DARI BERBAGAI PENDAPAT DAN DAKWAAN DARI PELBAGAI PORTAL BERITA ,BLOGGER DAN FACEBOOKER YANG HANDAL-HANDAL SERTA TERMASYHUR.

DENGAN PENGUMPULAN MAKLUMAT SEBEGINI, KITA AKAN DAPAT MENGKAJI LEBIH MENDALAM DAN JELAS SESUATU PERKARA ITU MALAH SENTIASA BOLEH MEMBUAT RUJUKAN APABILA DIPERLUKAN.

SELAIN ITU IANYA JUGA ADALAH SEBAGAI BUKTI YANG JELAS YANG BESERTA DENGAN BUTIRAN DAN DATA SEKIRANYA DIPERLUKAN DIKEMUDIAN HARI.

AHMAD BAHAROM COLLECTION.
ABC.


CARI TAJUK UTAMA YANG ANDA PERLUKAN DISINI

Tuesday, 18 August 2015

SAYA TAK FAHAM KENYATAAN KETUA POLIS NEGARA


SAYA TAK FAHAM KENYATAAN KETUA POLIS NEGARA
Saya ingin memohon pencerahan dari ketua polis negara; tan sri khalid abu bakar yang menyatakan bahawa pihak polis diraja malaysia tidak menyiasat kes petrosaudi kerana tidak ada individu yang buat laporan polis mengenainya.
Agak sedikit ganjil serta janggal dengan kenyataan ketua polis negara itu kerana saya telah pun membuat laporan polis mengenai 1mdb yang juga rakan kongsi kepada petrosaudi yang mempunyai perkaitan secara langsung dengan kes skandal anak syarikat milik kementerian kewangan itu.
Pihak saya juga telah membuat laporan polis mengenai duit petrosaudi sejumlah usd700 juta yang dimasukkan ke dalam akaun good star limited milik jho low di IPD dang wangi beberapa bulan yang lepas.
Kenapa ketua polis negara menyatakan bahawa tiada siapa buat laporan polis mengenai kes penyelewengan 1mdb?!
Kenyataan-kenyataan yang meragukan seperti ini akan buatkan imej dan kredibiliti polis akan semakin tercemar!! Kini, majoriti daripada rakyat tidak percaya serta tidak yakin lagi dengan institusi kepolisian yang tidak bertindak keatas kes-kes yang sepatutnya disiasat!!
PDRM sejak kebelakangan ini sudah nampak tersimpang dari sasaran penyiasatannya keatas kes skandal 1mdb!!
Semua laporan-laporan polis yang saya laporkan secara rasmi keatas najib tun razak, rosmah mansor, riza aziz, jho low, arul kanda kandasamy, lembaga pengarah 1mdb, azeez rahim serta tan sri zeti akhtar aziz tidak nampak ada tindakan konkrit dari pihak PDRM!!
Kenapa hanya sekarang ini pihak ketua polis negara menyatakan bahawa tiada siapa yang buat laporan polis keatas syarikat petrosaudi memandangkan saya telah pun membuat laporan polis secara spesifik keatas penyelewangan dana 1mdb serta petrosaudi ini!!

No comments:

Post a Comment

kakaktua800.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...