BLOG PENYIMPAN MAKLUMAT.

ISI KANDUNGAN DALAM BLOG INI ADALAH DATANGNYA DARI BERBAGAI PENDAPAT DAN DAKWAAN DARI PELBAGAI PORTAL BERITA ,BLOGGER DAN FACEBOOKER YANG HANDAL-HANDAL SERTA TERMASYHUR.

DENGAN PENGUMPULAN MAKLUMAT SEBEGINI, KITA AKAN DAPAT MENGKAJI LEBIH MENDALAM DAN JELAS SESUATU PERKARA ITU MALAH SENTIASA BOLEH MEMBUAT RUJUKAN APABILA DIPERLUKAN.

SELAIN ITU IANYA JUGA ADALAH SEBAGAI BUKTI YANG JELAS YANG BESERTA DENGAN BUTIRAN DAN DATA SEKIRANYA DIPERLUKAN DIKEMUDIAN HARI.

AHMAD BAHAROM COLLECTION.
ABC.


CARI TAJUK UTAMA YANG ANDA PERLUKAN DISINI

Sunday, 2 August 2015

NAJIB DAN RAHMAN DAHLAN BANGANG


NAJIB DAN RAHMAN DAHLAN BANGANG
Apa saja alasan yang direka cipta oleh pemimpin-pemimpin umno masakini untuk mengukuhkan kedudukan mereka melalui kaedah kuku besi; rakyat tidak bodoh dan sedang memerhati perkembangan ini dengan pelbagai persoalan yang amat mengecewakan mereka!!
Kita sedang melangkah masuk ke era paling hitam dalam sejarah politik yang tidak pernah berlaku di tanahair sebelum ini.
Najib tun razak tak perlu cakap tentang perancangannya untuk mengurangkan hutang 1mdb dalam masa 6 bulan!! Rakyat tak minat langsung!! Yang rakyat nak tahu mana pergi duit-duit rm8 billion 1mdb yang dilaburkan di kepulauan caymans, mana wang tunai yang kononnya disimpan di bank BSI bank singapura berjumlah usd1.103 billion, di mana wang kwap sejumlah rm4 biliion, bagaimana dengan saluran duit usd700 juta ke dalam akaun syarikat dikawal oleh jho low, unit-unit apa yang ada dalam anak syarikat 1mdb brazen sky limited, apa harta-harta syarikat petrosaudi yang usahasama dengan 1mdb dan macamana syarikat 1mdb yang tiada lesen perbankan islamik boleh bagi pinjaman murabaha rm2.5 billion kepada syarikat petrosaudi serta berbagai lagi urusniaga yang amat meragukan!!
Apakah bila rakyat persoalkan dan pertikaikan urusniaga-urusniaga yang mencurigakan ini bermakna kita nak menjatuhkan kerajaan??!! Amat gila sungguh sikap pemerintah hari ini!!
Semua yang terlibat dalam penyiasatan termasuk peguam negara diambil tindakan!!
Beberapa anggota jawatankuasa kira-kira wang rakyat parlimen (pac) telah dilantik sebagai menteri serta timbalan menteri akhirnya struktur badan tersebut telah dirongkaikan!! Speaker parlimen kata pac kena tunggu pengerusi baru serta ahli jawatankuasa baru untuk mulakan semula siasatan!! Apa motif kerajaan dan kenapa tak biarkan anggota-anggota pac selesaikan siasatan skandal1mdb terlebih dahulu baru lantik mereka??!!
Rahman dahlan pun selalu buat kenyataan bangang dan bodoh yang memualkan rakyat!! Sejumlah wang yang cukup besar berjumlah rm2.6 billion dibenarkan serta dihalalkan oleh umno untuk presiden parti menyimpannya dalam akaun peribadi sebagai pemegang amanah kononnya!!
Tetapi yang menghairankan kita kenapa tak masuk saja dalam akaun umno secara terus sekiranya itu sumbangan untuk parti??!! Sebagai ahli umno saya nak tahu siapa penyumbang tersebut??!! Apa motif penyumbang tersebut yang sumbang dengan jumlah yang begitu banyak??!! Umno ada bendahari; kenapa tak bagi bendahari umno untuk terima dan simpan??!!
Kenapa najib tak buat penyata akaun peribadi berapa banyak yang beliau telah gunakan wang sumbangan tersebut??!! Digunakan untuk apa segala perbelanjaan wang sumbangan tersebut??!!
Apakah kononnya wang sumbangan sejumlah rm2.6 billion yang dimasukkan dalam akaun peribadi najib tun razak sah dari perlembagaan mahupun undang-undang negara??!! Apakah bank negara dimaklumkan secara rasmi dengan kemasukkan wang tersebut ke dalam akaun peribadi najib tun razak??!! Kita ada peruntukan undang-undang bank negara yang mesti dipatuhi oleh semua rakyat malaysia tanpa mengira pangkat serta darjat??!!
Saya ingin sarankan kepada rahman dahlah agar jangan perbodohkan rakyat!! Sekiranya kerajaan yang korup tumpas di tangan rakyat kelak; pemimpin-pemimpin bangang yang macam inilah kita kena hadapkan ke muka pengadilan!!
Rakyat malaysia jangan risau kerana kebenaran bakal muncul juga akhirnya!! Penyangak-penyangak ini tidak akan mampu untuk menutup semua kemungkaran yang sedang berlaku secara jangka panjang!!
Allah swt akan bersama pihak yang benar serta Allah swt tidak pernah mungkir janji!! Insyaallah (amin)

No comments:

Post a Comment

kakaktua800.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...