BLOG PENYIMPAN MAKLUMAT.

ISI KANDUNGAN DALAM BLOG INI ADALAH DATANGNYA DARI BERBAGAI PENDAPAT DAN DAKWAAN DARI PELBAGAI PORTAL BERITA ,BLOGGER DAN FACEBOOKER YANG HANDAL-HANDAL SERTA TERMASYHUR.

DENGAN PENGUMPULAN MAKLUMAT SEBEGINI, KITA AKAN DAPAT MENGKAJI LEBIH MENDALAM DAN JELAS SESUATU PERKARA ITU MALAH SENTIASA BOLEH MEMBUAT RUJUKAN APABILA DIPERLUKAN.

SELAIN ITU IANYA JUGA ADALAH SEBAGAI BUKTI YANG JELAS YANG BESERTA DENGAN BUTIRAN DAN DATA SEKIRANYA DIPERLUKAN DIKEMUDIAN HARI.

AHMAD BAHAROM COLLECTION.
ABC.


CARI TAJUK UTAMA YANG ANDA PERLUKAN DISINI

Friday, 7 August 2015

Mengenai perkara AS $ 681,000,000 sumbangan kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak: Penghantar tidak menggambarkan pembayaran sebagai dermaMengenai perkara AS $ 681,000,000 sumbangan kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak: Penghantar tidak menggambarkan pembayaran sebagai derma

oleh Ganesh Sahathevan 

Perdana Menteri Malaysia Najib Razak telah berkata bahawa seseorang telah mengutusnya sumbangan sebanyak AS $ 681,000,000 melalui Wells Fargo Bank of New York, dengan menggunakan sebuah syarikat BVI ​​(sejak tertentu) dipanggil Tanore Kewangan. Syarikat yang merupakan pelanggan Falcon Bank Persendirian Singapura, yang merupakan institusi pesanan untuk yang pindah kawat. 

The Wall Street Journal yang berlaku kisah yang besar "derma" telah diletakkan di dalam talian dokumen-dokumen yang berkaitan . 

Pembaca dirujuk ke halaman 2 dan 3 dokumen, dan barang-barang yang ditandakan 70 Kiriman Wang-Maklumat.

Agak pemindahan (jumlah keseluruhan yang telah dibayar dalam dua jumlah) yang digambarkan sebagai "Pembayaran" dan bukan "Derma".

 Ini bukanlah satu perkara semantik semata-mata .Dalam hari ini kawalan memuncak mengenai pemindahan dana, memandangkan takut kepada pembiayaan pengganas, penerangan adalah penting, walaupun untuk jumlah wang yang sangat kecil. 

Dalam kes ini di mana jumlah yang besar wang telah dipindahkan kepada individu penerangan menjadi lebih penting. 

Pembaca juga mungkin berminat dalam perkara 71A Butiran o Caj "SHA" ertinya caj dikongsi dan ia sekali lagi ingin tahu bahawa apa-apa penderma yang murah hati mahu penerima untuk berkongsi pada caj untuk pemindahan.

Salinan PDF daripada dokumen boleh dilihat 

di:https://s3.amazonaws.com/s3.documentcloud.org/documents/2158723/1mdb-documents.pdf AKHIR

1 comment:

kakaktua800.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...