BLOG PENYIMPAN MAKLUMAT.

ISI KANDUNGAN DALAM BLOG INI ADALAH DATANGNYA DARI BERBAGAI PENDAPAT DAN DAKWAAN DARI PELBAGAI PORTAL BERITA ,BLOGGER DAN FACEBOOKER YANG HANDAL-HANDAL SERTA TERMASYHUR.

DENGAN PENGUMPULAN MAKLUMAT SEBEGINI, KITA AKAN DAPAT MENGKAJI LEBIH MENDALAM DAN JELAS SESUATU PERKARA ITU MALAH SENTIASA BOLEH MEMBUAT RUJUKAN APABILA DIPERLUKAN.

SELAIN ITU IANYA JUGA ADALAH SEBAGAI BUKTI YANG JELAS YANG BESERTA DENGAN BUTIRAN DAN DATA SEKIRANYA DIPERLUKAN DIKEMUDIAN HARI.

AHMAD BAHAROM COLLECTION.
ABC.


CARI TAJUK UTAMA YANG ANDA PERLUKAN DISINI

Friday, 21 August 2015

LAPORAN POLIS KEATAS PENGGUBAHAN WANG HARAM SYARIKAT PETROSAUDI INTERNATIONAL DAN 1MDB DI LONDON


LAPORAN POLIS KEATAS PENGGUBAHAN WANG HARAM SYARIKAT PETROSAUDI INTERNATIONAL DAN 1MDB DI LONDON
Pada 21 ogos 2015 jam 6:30 petang waktu tempatan; saya telah buat satu laporan polis keatas syarikat Petrosaudi International dan 1MDB di Balai Polis Chairing Cross, London.
Laporan polis ini adalah berkisar kepada penggubahan wang haram 'money laundering' di antara syarikat Petrosaudi international dan 1MDB untuk disiasat oleh 'The Proactive Money Laundering Investigative Team'.
Pihak Polis Metropolitan London juga telah menghubungi peguam saya Matthias Chang dan berikrar untuk memberi kerjasama dalam melaksanakan penyiasatan aktiviti penggubahan wang haram rentas sempadan ini secara komprehensif serta telus.
Matthias Chang turut mengesahkan dihubungi oleh pihak Polis Metropolitan London tengahari tadi waktu tempatan.
Ini bukan soal wajar ataupun tidak wajar!! Ini adalah soal undang-undang yang sepatutnya menyiasat kes skandal 1MDB bagi membuktikan kebenarannya di dalam mencari satu kepastian yang hakikat di manakah berbillion ringgit dana syarikat ini telah hilang!!
Ini dana kerajaan yang juga wang wang rakyat selaku pembayar cukai di tanahair kita!! Ini adalah maruah negara yang mesti disiasat oleh badan-badan penguatkuasa undang-undang mahupun kewangan secara terperinci!!
Sepatutnya kerajaan kita menyiasat kes ini secara telus dan saksama dan sesiapa saja yang terlibat dengan jenayah ini harus dibawa ke muka pengadilan tanpa pilih kasih!!
Andaikata, sekiranya ditakdirkan mana-mana pembesar negara sekalipun terlibat di dalam skandal kewangan syarikat 1MDB ini; beliau juga harus diheret ke muka pengadilan dan harus diambil tindakan mengikut lunas undang-undang negara!! Undang-undang tidak sepatutnya menyebelahi mana-mana pihak!!
Penguatkuasaan dan undang-undang di negara kita nampak tidak memberi impak berkesan keatas proses siasatan kes skandal 1MDB!! Keikhlasan serta kesungguhan kerajaan untuk
menyiasat kes 1MDB amat mencurigakan!!
Oleh yang demikian kaedah terbaik untuk mencari keadilan yang telus bagi menyiasat kes ini adalah melalui bantuan proses undang-undang antarabangsa kerana penggubahan wang haram ini berlaku secara rentas sempadan membabitkan lebihkurang 6 negara!!
Biarlah kita serahkan juga kepada proses undang-undang antarabangsa bagi menyiasat seterusnya menzahirkan secara terbuka kepada 30 juta rakyat Malaysia di manakah punca kesilapan kes skandal 1MDB ini!!
Undang-undang antarabangsa ini juga sikit sebanyak dapat membantu kerajaan Malaysia yang nampak tidak mampu serta tidak berkesan bagi mencari kebenaran kes skandal 1MDB secara mutlak!!

3 comments:

 1. Amboi marah betoi nampak entri yang ni, punya banyak tanda seru.. nasib baik tanda tu free.. apapun, teruskan perjuangan membongkar ketirisan dan ketidak telusan orang atas kita. Depa cakap hanya pengkhianat yang membawa cerita keluaq negara. Pedulik apa, harapkan yang didalam negara orang kita sendiri jalankan tugas sampai sekarang habuk pun tarak.

  ReplyDelete
 2. saya ingin berbagi cerita kepada semua teman-teman bahwa saya yg dulunya orang yg paling tersusah,walaupun mau makan itu pun harus hutang dulu sama tetangga dan syukur kalau ada yg mau kasi,semakin aku berusaha semakin jauh juga pekerjaan dan selama aku ingin berbuat baik kepada orang lain semakin banyak pula yg membenci saya karna saya cuma dianggap rendah sama orang lain karna saya tidak punya apa-apa,dan akhirnya saya berencana untuk pergi mencari dukun yg bisa menembus nomor dan disuatu hari saya bertemu sama orang yg pernah dibantu sama AKI ALHI dan dia memberikan nomor AKI ALHI,dia bilan kepada saya kalau AKI ALHI bisa membantu orang yg lagi kesusahan dan tidak berpikir panjang lebar lagi saya langsun menghubungi AKI ALHI dan dengan senan hati AKI ALHI ingin membantu saya,,alhamdulillah saya sudah menang togel yg ke5 kalinya dan rencana saya bersama keluarga ingin membuka usaha dan para teman-teman diluar sana yg ingin seperti saya silahkan hubungi AKI ALHI,di 0823 1366 9888 saya sangat bersyukur kepada allah karna melalui bantuan AKI ALHI, dan kini kehidupan saya sudah jauh lebih baik dari sebelumnya,ingat kesempatan tdk akan datan untuk yg kedua kalinya Atau KLIK DISINI

  ReplyDelete
 3. KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل

  KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل


  KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل  ReplyDelete

kakaktua800.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...