BLOG PENYIMPAN MAKLUMAT.

ISI KANDUNGAN DALAM BLOG INI ADALAH DATANGNYA DARI BERBAGAI PENDAPAT DAN DAKWAAN DARI PELBAGAI PORTAL BERITA ,BLOGGER DAN FACEBOOKER YANG HANDAL-HANDAL SERTA TERMASYHUR.

DENGAN PENGUMPULAN MAKLUMAT SEBEGINI, KITA AKAN DAPAT MENGKAJI LEBIH MENDALAM DAN JELAS SESUATU PERKARA ITU MALAH SENTIASA BOLEH MEMBUAT RUJUKAN APABILA DIPERLUKAN.

SELAIN ITU IANYA JUGA ADALAH SEBAGAI BUKTI YANG JELAS YANG BESERTA DENGAN BUTIRAN DAN DATA SEKIRANYA DIPERLUKAN DIKEMUDIAN HARI.

AHMAD BAHAROM COLLECTION.
ABC.


CARI TAJUK UTAMA YANG ANDA PERLUKAN DISINI

Saturday, 22 August 2015

KES ALTANTUYA AMAT MENARIK MINAT ABC DAN TERUS MENGIKUTI SETIAP PERKEMBANGANNYA.
BACAAN SANTAI HUJUNG MINGGU.
(Alih Bahasa)
KES ALTANTUYA AMAT MENARIK MINAT ABC DAN TERUS MENGIKUTI SETIAP PERKEMBANGANNYA.
Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak pergi ke berpangkalan di Kuala Lumpur TV3, dimiliki sepenuhnya oleh parti politik yang mengetuai, kafir kepada penyampai Hamdan Ahmir bahawa dia pernah bertemu dengan penterjemah Mongolia Altantuya Shaariibuu lewat, dibunuh oleh dua pengawal peribadi beliau pada tahun 2006.
Temuduga, disiarkan pada 9 Julai tetapi dirakam daripada hidup kononnya untuk mengelakkan sebarang embarrassments, hanya boleh dianggap sebagai kekecewaan, bukan sahaja dengan jawapan Najib tetapi dengan soalan Hamdan, yang satu siri softballs lobbed kepada Perdana Menteri untuk memberi platform untuk membuat kes bagi bukan-penglibatan beliau.
Untuk soalan yang dibangkitkan oleh bekas Perdana Menteri Mahathir Mohamad ke atas penglibatan mungkin Najib, Hamdan bertanya ini: "... Kami semua bersetuju bahawa mahkamah telah membuat keputusan dalam kes ini ... ia adalah masa lalu. Tetapi kritikan telah timbul dari Tun Mahathir yang meminta yang telah mengarahkan pegawai-pegawai polis yang terlibat untuk membunuh Altantuya. Ia adalah pelik kerana kes itu berakhir. Adakah anda terlibat dalam hal ini? "
Najib: Perkara ini berlaku pada tahun 2008 ... lama dahulu. Sebenarnya, saya telah dibacakan sumpah, Wallahi Wabillahi Watallahi, sebanyak tiga kali, termasuk di sebuah masjid di Permatang Pauh pada tahun 2008 ... yang saya tidak dikenali Altantuya dan saya tidak sama sekali terlibat, secara langsung atau tidak langsung. Dan pihak polis menjalankan siasatan. Dan, pada masa itu, Pak Lah (Tun Abdullah Ahmad Badawi), sebagai Perdana Menteri, telah dilaporkan, dan Ketua Polis Negara telah mengeluarkan kenyataan yang mengatakan bahawa saya tidak terlibat. Dan tidak ada bukti sama sekali, walau apa pun, yang saya telah dikenali Altantuya. Tiada sama sekali ... tiada gambar, tiada dokumen, tiada saksi dan apa yang tidak. Kes itu telah melalui mahkamah ke Mahkamah Persekutuan. Adakah kita akan mempersoalkan kewibawaan mahkamah yang kami telah dilindungi untuk sekian lama?
Hamdan: Difahamkan bahawa anda, Datuk Seri, telah bertemu dengan Tun Dr Mahathir mengenai beberapa isu. Adakah dia bertanya kepadamu tentang kes Altantuya ini?
Najib: Tidak secara langsung, tetapi kita tidak membincangkannya pada satu masa. Dalam perbincangan itu, saya perhatikan bahawa dia tidak bertanya sama ada saya terlibat dalam kes Altantuya ini. Dan saya menganggap bahawa perkara itu tidak timbul sama sekali. Apabila saya mempunyai perbincangan saya dengan Tun Dr Mahathir, saya menunjukkan keinsafan untuk beliau. Sebagai contoh, walaupun saya Perdana Menteri, saya pergi ke kediamannya bukannya berkeras bahawa ia datang kepada saya. Walau bagaimanapun, apa sahaja yang kita dibincangkan, saya terpaksa membuat keputusan sebagai Perdana Menteri.
Hamdan: Dia (Tun Dr Mahathir) difahami semasa kamu bertemu dengan dia dan memberi penjelasan tetapi mengapa perkara itu dibangkitkan lagi?
Najib: Beliau mempunyai satu atau dua perkara yang dia mahu saya lakukan. Tetapi Aku telah memberikan pandangan saya tentang perkara ini ... saya menganggap ini sebagai satu perbincangan antara dua individu ... ianya agak sihat jika terdapat perbezaan pendapat tetapi, tanpa mengira, akhirnya saya perlu bertanggungjawab kepada rakyat dan parti. Dan sebahagian besar dari perkara-perkara ini, saya membawa kepada Kabinet dan Kabinet memutuskan. "
Senarai soalan-soalan Hamdan tidak meminta adalah besar. Berikut adalah beberapa bahawa Asia Sentinel telah meminta.
1. Altantuya Shaariibuu telah dikenal pasti oleh pendakwa Perancis sebagai penterjemah dalam transaksi yang panjang ditarik keluar di mana Kementerian Pertahanan Malaysia membeli kapal selam Scorpene dari peluru syarikat Perancis DCN. Menurut rekod Perancis, anda memainkan peranan penting dalam rundingan pembelian kapal selam mereka (dengan sogokan besar EUR114.9 juta kepada UMNO). Jika Altantuya dicatatkan oleh kerajaan Perancis sebagai penterjemah, mengapa anda tidak pernah berjumpa?
2. Kedua-dua anda dan Abdul Razak Baginda bertemu pada tahun 2005 di Brest, Perancis, dengan krew latihan kapal selam Scorpene jabatan pertahanan anda membeli, membentangkan krew dengan jaket sebagai penghormatan kepada perkhidmatan mereka. Pada masa yang sama, Altantuya menemani Razak Baginda. Oleh itu, mengapa, jika anda bersama-sama dengan Razak Baginda, anda gagal untuk melihat wanita Mongolia yang indah yang terdapat pada lengannya dan yang melawat Perancis pada Ferrarinya?
3. Pada bulan-bulan perbicaraan kedua-dua pembunuh, mengapa anda berfikir tiada usaha dibuat bagi menentukan motif mereka dalam membunuh dia?
4. Sirul Azhar Umar membuat pengakuan penuh dengan pembunuhan itu, yang ia telah sejak disahkan sebagai tepat. Dalam pengakuan itu, beliau telah memberi amaran, mengikut undang-undang, bahawa pengakuan itu boleh digunakan terhadapnya dalam mahkamah undang-undang. Mengapa pengakuan yang tidak dibenarkan yang akan diperkenalkan di mahkamah walaupun kesahihan yang jelas?
5. Burmaa Oyunchimeg, sepupu Altantuya, memberi keterangan di kandang saksi, di bawah sumpah, semasa perbicaraan kedua-dua pembunuh, bahawa dia telah melihat gambar anda makan malam bersama Altantuya dan Abdul Razak Baginda. Bagaimana anda menjelaskan keterangannya, sejak dia bersumpah? Mengapa pendakwa tidak membuat susulan ke atas dakwaan beliau?
6. Adakah anda, sebagai menteri pertahanan dan pihak amat berminat dalam penyiasatan ini, cuba untuk menentukan bagaimana dan mengapa rekod imigresen daripada Burmaa Oyunchimeg dan Altantuya telah misteri dikeluarkan daripada fail imigresen supaya tidak ada rekod daripada mereka berada di negara ini semasa tempoh di mana dia dibunuh?
7. kemudian aide-de-kem dan ketua kakitangan Mohd Anda. Musa Safri, telah dikenal pasti oleh dua peserta dalam hal sebagai telah dihantar kedua-dua pengawal peribadi, Sirul Azhar Umar dan Azilah Hadri atas perintah Abdul Razak Baginda, kemudian salah seorang kawan almari anda, untuk mengambil Altantuya Shaariibuu pada malam dia dibunuh . Adakah anda menyoal Musa mengenai peranannya dalam urusan ini? Jika ya, apakah peranannya?
8. Azilah adalah ketua pasukan keselamatan peribadi anda sendiri. Dalam afidavit yang difailkan dengan mahkamah, salah satu daripada rakan-rakan rapat anda, Abdul Razak Baginda, kekasih jilted Altantuya, berkata beliau telah dihubungi Azilah melalui Musa. Adakah anda cuba untuk mengetahui mengapa orang yang begitu rapat dengan anda terlibat dalam pembunuhan ini?
9. Sebagai Menteri Pertahanan, adakah anda cuba untuk memastikan di mana Sirul dan Azilah boleh mendapat bahan letupan tentera - C4 - yang digunakan untuk meletupkan tubuhnya selepas dia ditembak di kepala, kerana anda mengetuai kementerian yang mengawal mereka bahan letupan ?
10. Sirul dalam pengakuannya bersumpah mengakui dia telah bertindak di bawah perintah dan berkata pada akhir perbicaraannya bahawa dia telah dibuat kambing hitam untuk orang lain yang tidak dibawa ke mahkamah. Dalam erti kata lain, dia telah dimasukkan ke tacitly jenayah itu dan mengesahkan bahawa terdapat mungkin orang lain di belakangnya. Dalam satu kenyataan, beliau berkata beliau dan Azilah akan dibayar RM50,000 kepada RM100,000. Siapa yang anda percaya telah pergi untuk membayar mereka?
11. Memandangkan lokasinya penutupan semua peserta dalam kes ini untuk anda, anda telah disoal oleh pihak berkuasa mengenai sebarang sambungan kepada anda? Nampaknya teras utama bagi kerja polis. Jika anda tidak dipersoalkan, mengapa anda fikir anda tidak?
12. Dalam satu nota yang dijumpai selepas kematian beliau, Altantuya berkata beliau cuba untuk memeras ugut Abdul Razak Baginda untuk US $ 500,000. Oleh kerana isterinya sudah sedar tuduhan itu, mengapa dia telah cuba untuk memeras ugut dia? Adakah ia lebih transaksi kapal selam Scorpene? Jika ya, apakah penyelewengan dalam urus niaga yang telah pun dikenal pasti oleh penyiasat Perancis?
13. Pada pembukaan perbicaraan itu, isteri Razak Baginda, Mazlinda, didengar menjerit bahawa suaminya "tidak mahu menjadi Perdana Menteri." Itu telah diambil oleh banyak pihak sebagai sebutan mengenai laporan disebabkan oleh Razak Baginda yang anda mempunyai lulus Altantuya pada kepadanya kerana anda tidak mahu satu perempuan simpanan di tangan anda apabila anda akhirnya mendapat jawatan tertinggi itu. Para detektif persendirian P Balasubramaniam kemudian merujuk kepada kenyataan Razak Baginda dalam kenyataan bersumpah. Mengapa anda berfikir dua daripada mereka berkata, dan bahawa Mazalinda merujuk kepadanya?
14. Deepak Jaikishan, seorang ahli perniagaan yang sebelum ini dengan hubungan rapat dengan isteri anda Rosmah Mansor, telah menyatakan bahawa Rosmah Mansor, di belakang percubaan untuk merasuah Balasubramaniam dan dapati dia dan keluarganya keluar dari Malaysia dengan segera selepas dia mengeluarkan suatu akuan berkanun yang mendakwa bahawa anda mempunyai mempunyai hubungan sulit dengan Altantuya sebelum lulus di atas untuk Razak Baginda. Balasubramaniam, sebelum dia meninggal dunia, dengan syarat bukti bahawa bukan sahaja Rosmah tetapi dua saudara-saudaramu di belakang usaha itu. Beliau telah menyediakan penyata bank dan maklumat yang menunjukkan cek lain untuk beribu-ribu ringgit telah dibayar kepadanya untuk menutup mulut dia. Mengapa engkau tidak membawa guaman Balasubramaniam kerana fitnah jika anak buahnya itu adalah tidak benar?
15. Mengapa Johari Razak, adik anda, - menelefon seorang peguam kanan pada malam 3 Julai, 2008 untuk meminta dia menyediakan suatu pernyataan kedua untuk Balasumbramaniam menandatangani menafikan kebenaran kenyataan asalnya? Dalam yang bagi pihaknya telah dia bertindak ?
16. Mengapa Nazim Razak, satu lagi saudara-saudaramu, bertemu Balasubramaniam di Kuala Lumpur pada hari yang sama dan mengancamnya mengikuti arahan-arahan daripada Deepak Jaikishan dan meninggalkan negara ini bersama keluarganya serta-merta, jika tidak keselamatan keluarganya tidak dapat dijamin?
17. Sirul kini dalam tahanan di kemudahan di Sydney. Anda akan mengalu-alukan peluang untuk membenarkan Sirul untuk menceritakan kisah yang bekerja dia dan Azilah membunuh Antuya?
Diberi peluang untuk mewawancara Perdana Menteri di televisyen, Asia Sentinel akan pastikan anda datang dengan banyak soalan lain sama-sama menghiburkan juga.
ABC-
Asian Sentinel.

1 comment:

  1. saya ingin berbagi cerita kepada semua teman-teman bahwa saya yg dulunya orang yg paling tersusah,walaupun mau makan itu pun harus hutang dulu sama tetangga dan syukur kalau ada yg mau kasi,semakin aku berusaha semakin jauh juga pekerjaan dan selama aku ingin berbuat baik kepada orang lain semakin banyak pula yg membenci saya karna saya cuma dianggap rendah sama orang lain karna saya tidak punya apa-apa,dan akhirnya saya berencana untuk pergi mencari dukun yg bisa menembus nomor dan disuatu hari saya bertemu sama orang yg pernah dibantu sama AKI ALHI dan dia memberikan nomor AKI ALHI,dia bilan kepada saya kalau AKI ALHI bisa membantu orang yg lagi kesusahan dan tidak berpikir panjang lebar lagi saya langsun menghubungi AKI ALHI dan dengan senan hati AKI ALHI ingin membantu saya,,alhamdulillah saya sudah menang togel yg ke5 kalinya dan rencana saya bersama keluarga ingin membuka usaha dan para teman-teman diluar sana yg ingin seperti saya silahkan hubungi AKI ALHI,di 0823 1366 9888 saya sangat bersyukur kepada allah karna melalui bantuan AKI ALHI, dan kini kehidupan saya sudah jauh lebih baik dari sebelumnya,ingat kesempatan tdk akan datan untuk yg kedua kalinya Atau KLIK DISINI
    saya ingin berbagi cerita kepada semua teman-teman bahwa saya yg dulunya orang yg paling tersusah,walaupun mau makan itu pun harus hutang dulu sama tetangga dan syukur kalau ada yg mau kasi,semakin aku berusaha semakin jauh juga pekerjaan dan selama aku ingin berbuat baik kepada orang lain semakin banyak pula yg membenci saya karna saya cuma dianggap rendah sama orang lain karna saya tidak punya apa-apa,dan akhirnya saya berencana untuk pergi mencari dukun yg bisa menembus nomor dan disuatu hari saya bertemu sama orang yg pernah dibantu sama AKI ALHI dan dia memberikan nomor AKI ALHI,dia bilan kepada saya kalau AKI ALHI bisa membantu orang yg lagi kesusahan dan tidak berpikir panjang lebar lagi saya langsun menghubungi AKI ALHI dan dengan senan hati AKI ALHI ingin membantu saya,,alhamdulillah saya sudah menang togel yg ke5 kalinya dan rencana saya bersama keluarga ingin membuka usaha dan para teman-teman diluar sana yg ingin seperti saya silahkan hubungi AKI ALHI,di 0823 1366 9888 saya sangat bersyukur kepada allah karna melalui bantuan AKI ALHI, dan kini kehidupan saya sudah jauh lebih baik dari sebelumnya,ingat kesempatan tdk akan datan untuk yg kedua kalinya Atau KLIK DISINI

    ReplyDelete

kakaktua800.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...