BLOG PENYIMPAN MAKLUMAT.

ISI KANDUNGAN DALAM BLOG INI ADALAH DATANGNYA DARI BERBAGAI PENDAPAT DAN DAKWAAN DARI PELBAGAI PORTAL BERITA ,BLOGGER DAN FACEBOOKER YANG HANDAL-HANDAL SERTA TERMASYHUR.

DENGAN PENGUMPULAN MAKLUMAT SEBEGINI, KITA AKAN DAPAT MENGKAJI LEBIH MENDALAM DAN JELAS SESUATU PERKARA ITU MALAH SENTIASA BOLEH MEMBUAT RUJUKAN APABILA DIPERLUKAN.

SELAIN ITU IANYA JUGA ADALAH SEBAGAI BUKTI YANG JELAS YANG BESERTA DENGAN BUTIRAN DAN DATA SEKIRANYA DIPERLUKAN DIKEMUDIAN HARI.

AHMAD BAHAROM COLLECTION.
ABC.


CARI TAJUK UTAMA YANG ANDA PERLUKAN DISINI

Wednesday, 5 August 2015

KENYATAAN KHAIRY JAMALUDDIN CUKUP BODOH


KENYATAAN KHAIRY JAMALUDDIN CUKUP BODOH
Khairy jamaluddin memang bangang dan beliau ingat dia boleh perbodohkan rakyat!! Apa saja reka cerita yang beliau cuba katakan untuk menegakkan benang yang basah tidak akan berhasil!!
Tanya budak hingusan KJ ni dia faham tak undang-undang di bawah akta suruhanjaya pencegahan rasuah malaysia?!
Undang-undang di bawah akta sprm secara jelas menyatakan sumbangan kewangan itu adalah rasuah!! Ini undang-undang yang jelas yang termaktub di bawah perlembagaan kita. Janganlah nak ubah tafsiran perundangan untuk ikut citarasa serta keperluan mereka bagi menutup segala kemungkaran yang telah dilakukan!!
Sebagai makluman ikhlas saya kepada budak hingusan KJ ini; hakikatnya rakyat tidak bodoh macam beliau!!
Budak KJ ni agak bangang dan tak faham bahasa!! Dalam isu ini duit sumbangan rm2.6 billion telah dimasukkan dalam akaun peribadi najib tun razak yang juga menjawat jawatan Perdana Menteri Malaysia.
Sebagai penggubal undang-undang cukup malu bagi rakyat untuk dengar kenyataan bodoh yang dibuat oleh budak hingusan KJ ni!!
Saya juga nak tanya KJ mana dia resolusi dari MKT umno untuk lantik najib tun razak sebagai pemegang amanah kepada wang sumbangan tersebut?! Mana akaun umno yang diserahkan pada Registrar or Societies (ROS) pada waktu itu?! Ada tak perincian perbelanjaan wang sumbangan ini dalam akaun atau 'book keeping' umno?! Mana bukti resit pembayaran pada lembaga hasil dalam negeri (LHDN)?!
Apakah bank negara malaysia dimaklumkan tentang kemasukkan wang ini dengan jumlah yang amat besar?! Adakah suruhanjaya pilihanraya (SPR) juga telah dimaklumkan mengenai jumlah wang perbelanjaan BN itu?!
Janganlah nak cakap ikut sedap mulut saja kerana kita tertakluk di bawah undang-undang yang amat jelas!!
Kenapa bank negara dan lembaga hasil dalam negeri masih membisu dalam isu wang sumbangan ini yang telah dimasukkan dalam akaun peribadi najib tun razak?!
Di masa depan kalau budak KJ ni nak buat kenyataan; cakaplah secara ilmiah serta komprehensif. Jangan nak tegakkan benang yang basah untuk tutup segala kemungkaran serta salahlaku yang telah dilakukan.
Sekali lagi untuk pengetahuan budak hingusan KJ; yakinilah rakyat tidak bodoh macam beliau!!

No comments:

Post a Comment

kakaktua800.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...