BLOG PENYIMPAN MAKLUMAT.

ISI KANDUNGAN DALAM BLOG INI ADALAH DATANGNYA DARI BERBAGAI PENDAPAT DAN DAKWAAN DARI PELBAGAI PORTAL BERITA ,BLOGGER DAN FACEBOOKER YANG HANDAL-HANDAL SERTA TERMASYHUR.

DENGAN PENGUMPULAN MAKLUMAT SEBEGINI, KITA AKAN DAPAT MENGKAJI LEBIH MENDALAM DAN JELAS SESUATU PERKARA ITU MALAH SENTIASA BOLEH MEMBUAT RUJUKAN APABILA DIPERLUKAN.

SELAIN ITU IANYA JUGA ADALAH SEBAGAI BUKTI YANG JELAS YANG BESERTA DENGAN BUTIRAN DAN DATA SEKIRANYA DIPERLUKAN DIKEMUDIAN HARI.

AHMAD BAHAROM COLLECTION.
ABC.


CARI TAJUK UTAMA YANG ANDA PERLUKAN DISINI

Thursday, 13 August 2015

Kami Tahu Siapa Penyebar Fitnah Dan Niatnya – Zeti Aziz


Kami Tahu Siapa Penyebar Fitnah Dan Niatnya – Zeti Aziz

KUALA LUMPUR: Gabenor Bank Negara, Tan Sri Dr. Zeti Akhtar Aziz memberi amaran akan mengambil tindakan undang-undang kepada pihak yang menyebar fitnah terhadap dirinya dam keluarga.

Beliau menegaskan, dakwaan pihak-pihak tertentu mengaitkan dirinya melakukan aktiviti yang menjejaskan demokrasi berparlimen sebagai tuduhan tidak berasas dan tidak benar.

“Tidak ada kebenaran tuduhan yang dilemparkan terhadap saya secara peribadi dan Bank Negara. Kami akan berusaha mengenalpasti pihak yang membuat tuduhan tersebut dan akan mengambil tindakan undang-undang terhadapnya,” katanya kepada pemberita pada sidang akhbar pada Khamis.

Bagaimanapun, Zeti memberitahu berdasarkan siasatan, Bank Negara menemui beberapa petunjuk yang boleh mengetahui tujuan pihak terbabit melakukan perkara demikian.

“Kita tahu siapa yang melakukan perkara tersebut dan pada masa ini kita belum mengenalpasti nama sebenar pelakunya,” ujarnya.

Baru-baru ini, sebuah blog tanpa nama telah menuduh Zeti dan beberapa individu terkemuka termasuk Timbalan Ketua Pesuruhjaya operasi Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Datuk Seri Mohd Shukri Abdull dan bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamed serta Setiausaha Akhbarnya, Sufi Yusof telah melakukan aktiviti yang telah menjejaskan demokrasi berparlimen.

Perkara itu dipercayai ada hubungkaitnya dengan kontroversi membabitkan siasatan terhadap 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Menurut Zeti, tujuh pegawainya telah disiasat oleh polis berhubung 1MDB.

“Saya tidak tahu sama ada saya akan dipanggil untuk diambil keterangan kerana baru pulang dari Amerika Syarikat.

“Kita di Bank Negara akan sentiasa memberi kerja sama kepada agensi-agensi penguatkuasaan undang-undang,” ujar beliau.No comments:

Post a Comment

kakaktua800.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...