BLOG PENYIMPAN MAKLUMAT.

ISI KANDUNGAN DALAM BLOG INI ADALAH DATANGNYA DARI BERBAGAI PENDAPAT DAN DAKWAAN DARI PELBAGAI PORTAL BERITA ,BLOGGER DAN FACEBOOKER YANG HANDAL-HANDAL SERTA TERMASYHUR.

DENGAN PENGUMPULAN MAKLUMAT SEBEGINI, KITA AKAN DAPAT MENGKAJI LEBIH MENDALAM DAN JELAS SESUATU PERKARA ITU MALAH SENTIASA BOLEH MEMBUAT RUJUKAN APABILA DIPERLUKAN.

SELAIN ITU IANYA JUGA ADALAH SEBAGAI BUKTI YANG JELAS YANG BESERTA DENGAN BUTIRAN DAN DATA SEKIRANYA DIPERLUKAN DIKEMUDIAN HARI.

AHMAD BAHAROM COLLECTION.
ABC.


CARI TAJUK UTAMA YANG ANDA PERLUKAN DISINI

Friday, 7 August 2015

DUA PENGARAH SPRM DITUKARKAN KE KEMENTERIAN PERDANA MENTERI.

Dua pengarah SPRM dipindahkan

BY RAHMAH GHAZALIBahri meninggalkan ibu pejabat SPRM selepas belajar pemindahan pada hari Jumaat


PUTRAJAYA: Dua pengarah Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia telah dipindahkan ke Jabatan Perdana Menteri.

Special operations director Datuk Bahri Mohd Zin and strategic communications director Datuk Rohaizad Yaakob were told Friday they were transferred to the PM's Department with immediate effect.

Bahri adalah antara mereka yang disoal oleh polis Bukit Aman berkaitan dengan kebocoran maklumat dalam siasatan 1Malaysia Development Bhd.

Wartawan ditempatkan di ibu pejabat SPRM di sini berkata mereka melihat Bahri meninggalkan bangunan itu "tergesa-gesa."

Kakitangan berkata ia adalah "selamat tinggal pendek" daripada Bahri sebagai dia berjalan keluar dari bangunan tersebut dengan rakan-rakannya pada kira-kira 6.30 petang hingga kereta Proton Inspira.

Pada kira-kira 19:00, Rohaizad dilihat berjalan dengan cepat ke tempat letak kereta bawah tanah, enggan bercakap dengan pemberita.

"Terima kasih kerana datang ke sini," katanya sebelum memandu off dengan Proton Waja.

Pada 3 Ogos, pegawai Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman menghabiskan masa selama dua jam mempersoalkan Bahri di ibu pejabat suruhanjaya itu di Putrajaya.

Beliau adalah antara beberapa pengarah SPRM disoal oleh pihak polis minggu lalu.

Bahri telah dilaporkan berkata beliau berikrar untuk "mencari pelaku yang memerintahkan penangkapan" pegawai-pegawai SPRM.

Sumber-sumber memberitahu The Star bahawa Rohaizad telah dipindahkan kerana "isu-isu disiplin."

Adalah dipercayai pemindahan mungkin disebabkan "pendekatan lembut" di atas pemimpin pembangkang apabila t hey melawat ibu pejabat SPRM pada Khamis.

Seorang kakitangan, yang tidak mahu dikenali, berkata pegawai-pegawai SPRM menangis apabila dimaklumkan mengenai pemindahan mereka.

SPRM dijangka tidak akan melepaskan apa-apa pernyataan, lebih suka "untuk membiarkan perkara-perkara ini untuk diletakkan untuk berehat".

No comments:

Post a Comment

kakaktua800.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...