BLOG PENYIMPAN MAKLUMAT.

ISI KANDUNGAN DALAM BLOG INI ADALAH DATANGNYA DARI BERBAGAI PENDAPAT DAN DAKWAAN DARI PELBAGAI PORTAL BERITA ,BLOGGER DAN FACEBOOKER YANG HANDAL-HANDAL SERTA TERMASYHUR.

DENGAN PENGUMPULAN MAKLUMAT SEBEGINI, KITA AKAN DAPAT MENGKAJI LEBIH MENDALAM DAN JELAS SESUATU PERKARA ITU MALAH SENTIASA BOLEH MEMBUAT RUJUKAN APABILA DIPERLUKAN.

SELAIN ITU IANYA JUGA ADALAH SEBAGAI BUKTI YANG JELAS YANG BESERTA DENGAN BUTIRAN DAN DATA SEKIRANYA DIPERLUKAN DIKEMUDIAN HARI.

AHMAD BAHAROM COLLECTION.
ABC.


CARI TAJUK UTAMA YANG ANDA PERLUKAN DISINI

Friday, 28 August 2015

Denai wang Najib 'rasuah' terbongkar selepas mengesan harta, tawaran filem'S SON ROSMAH'S - Laporan S'wak

Denai wang Najib 'rasuah' terbongkar selepas mengesan harta, tawaran filem'S SON ROSMAH'S - Laporan S'wak


Denai wang Najib 'rasuah' terbongkar selepas mengesan harta, tawaran filem'S SON ROSMAH'S - Laporan S'wak
Clare Rewcastle-Brown bukannya seorang yang mudah takut. Walaupun menerima ancaman bunuh dan amaran untuk menghentikan pendedahan beliau, pengasas dan editor laman web Sarawak Report berkata beliau tidak akan gentar.

Rewcastle-Brown, bagaimanapun, berkata bahawa dia kini perlu berfikir dua kali untuk negara-negara akan selamat untuk melawat dan yang tidak.

"Ancaman utama pada masa ini seolah-olah menjadi menteri kerajaan Malaysia yang bermimpi sehingga alasan untuk menangkap saya di seluruh dunia dan mengekstradisi saya untuk 'muka keadilan di Malaysia," katanya kepada The Malaysian Insider dalam temu bual eksklusif.

"Ia telah membuat aku berfikir dua kali di mana akan selamat untuk melawat dan di mana tidak.
"Lagipun, terdapat beberapa negara di mana pihak berkuasa tertentu seolah-olah dapat dibeli ke dalam menahan dan mengganggu orang yang tidak bersalah dan saya tidak fikir rakyat Malaysia tertentu adalah atas menyewa perkhidmatan tersebut."

Tetapi, pemain berusia 55 tahun itu merasakan bahawa perlindungan terbaik beliau adalah untuk terus dibuka dan "mempunyai apa yang hendak disembunyikan".

"Saya dalam keadaan sihat, jadi ia akan menjadi agak mencurigakan jika saya keeled lebih sekarang," katanya.
Sarawak Report pengasas dan editor Clare Rewcastle-Brown berkata perlindungan terbaik beliau adalah untuk terus dibuka.

Sarawak Report, yang Rewcastle-Brown bermula lima tahun yang lalu, telah dikreditkan untuk laporan kritikal ke atas firma pelaburan negara dibebani hutang 1Malaysia Development Berhad (1MDB), yang membawa kepada siasatan pelbagai agensi ke dalam syarikat.

Rewcastle-Brown juga telah dituduh campur tangan dalam hal ehwal Malaysia, dan cuba untuk "menjajah" negara melalui pendedahan Sarawak Report mengenai skandal terlantar 1MDB.

Beliau juga didakwa diganggu dokumen 1MDB sebagai sebahagian daripada skim untuk menjatuhkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, yang juga Menteri Kewangan dan Pengerusi Lembaga Penasihat 1MDB.

Laman web Sarawak Report juga telah disekat oleh pengawal selia Internet Malaysia sejak seminggu yang lalu, atas alasan kandungannya 1MDB boleh menjejaskan kestabilan negara, manakala Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi berkata Rewcastle-Brown boleh diekstradisi ke Malaysia untuk menghadapi undang-undang tindakan untuk campur tangan dalam kedaulatan negara.

Rewcastle-Brown menyatakan kekecewaan dihalang daripada memasuki Sarawak dia native speakers, yang beliau sifatkan sebagai "indah dan penuh dengan orang yang baik hati".

"Anda sentiasa membawa sesuatu tempat di mana anda membesar dan saya rasa kasih sayang yang hebat untuk Sarawak dan Sabah. Saya berasa terkilan pada diharamkan dari Sarawak, tetapi saya juga tahu ada ramai lagi yang perlu bersabar dengan ketidakadilan yang sama dan Saya bernasib baik kerana mempunyai tempat lain untuk pergi dan berada dalam kedudukan untuk mengatakan sesuatu mengenainya. "

Berikut adalah petikan daripada temu bual itu:
Q. Apakah zaman kanak-kanak di Sarawak seperti? Apa yang anda ingat tentang perkara ini?

Sangat gembira - kenangan kuat sebuah negara yang indah dan orang-orang baik hati. Pergi ke sekolah di KK (Kota Kinabalu) dan memanjat Gunung Kinabalu berusia 8 tahun di dalam flip flop! Banyak memanjat pokok, masa di pantai dan lain-lain

Tetapi kembali ke UK apabila anda berusia 8 tahun dan telah berada di sana sejak. Adakah anda pernah melihat diri anda sebagai sebahagian dari Sarawak sekurang-kurangnya?

Anda sentiasa membawa sesuatu tempat di mana anda membesar dan saya rasa kasih sayang yang hebat untuk Sarawak dan Sabah. Saya kembali ke sekolah di UK, tetapi keluarga kami sangat antarabangsa dan bekerja di banyak tempat, yang saya akan melawat. Ibu bapa saya menetap di Sepanyol, tetapi saya menuju ke London, di mana saya telah hidup dan bekerja sejak.

Bagaimana anda rasa yang anda telah dihalang daripada memasuki negeri rumah anda?

Saya berasa terkilan pada diharamkan dari Sarawak, tetapi saya juga tahu terdapat sangat ramai lagi yang perlu bersabar dengan ketidakadilan yang sama dan bahawa saya bernasib baik kerana mempunyai tempat lain untuk pergi dan berada dalam kedudukan untuk mengatakan sesuatu mengenainya.

Anda akan mengatakan bahawa anda membesar dalam persekitaran yang istimewa? Jika ya / tidak, anda boleh menjelaskan?

Seorang kanak-kanak dengan makanan di atas pinggan mereka dan sekolah yang baik untuk pergi untuk yang istimewa berbanding dengan orang lain yang sangat banyak dan saya mempunyai kedua-duanya. Kami adalah jauh daripada yang kaya, tetapi saya mempunyai kelebihan dalam sebuah keluarga yang digerakkan dalam kerja mereka, jadi saya mendapat peluang untuk pergi ke tempat-tempat yang berbeza di dunia dan berjumpa dengan orang yang berbeza. Tiada kemewahan walaupun dan saya terpaksa membuat hiburan saya sendiri banyak masa sebagai seorang kanak-kanak - biasanya melalui buku.

Apakah idea di sebalik penubuhan Sarawak Report?

Saya mahu meletakkan tenaga saya menjadi sesuatu yang saya rasa adalah penting dan diabaikan dan yang saya mengambil berat tentang. The Borneo hutan, sebahagian besarnya dimusnahkan oleh kerakusan dan keangkuhan, tetapi kita tidak mahu ia lupa atau apa yang kebetulan berada tidak direkodkan.
Orang-orang yang menderita akibat layak keadilan dan jika kita boleh mengekalkan sebahagian daripada apa yang tinggal salah satu kawasan yang paling penting di dunia warisan semula jadi dan persekitaran bio-kepelbagaian yang paling di dunia ini ia akan menjadi kerja yang bernilai melakukan untuk semua orang . Itu adalah motif saya - melakukan sesuatu adalah lebih baik daripada melakukan apa-apa.

Mengapa kamu melakukan apa yang anda lakukan?

Saya mempunyai sedikit masa kerana saya telah diberi kerja sepenuh masa saya apabila anak-anak saya mencapai umur sekolah. Kerana mereka mendapat lebih tua, terdapat tingkap bagi saya untuk melihat keadaan ini yang sentiasa berkenaan saya di Sabah / Sarawak.

Saya mendapat peluang untuk terjebak kembali apabila saya melawat satu persidangan alam sekitar pada tahun 2006. Saya tidak fikir saya dijangka tahap agak komitmen lama kelamaan ia bertukar menjadi, tetapi saya mempunyai kecenderungan untuk tidak melakukan perkara-perkara dengan bahagian.

Adakah ahli keluarga anda menyokong apa yang anda lakukan?

Syukurlah, ya, mereka sangat menyokong dalam keadaan tertentu, jika sedikit bingung. Tetapi, mereka terpaksa bersabar dengan agak banyak melalui tahun. Radio Free Sarawak menghabiskan enam bulan pertama beroperasi di luar ruang makan kami dan dalam London rata tidak pernah ada banyak ruang untuk ganti!

Kanak-kanak lelaki saya mengatakan saya bertukar menjadi sedikit yang "Ibu tidak hadir", tetapi menjadi remaja mereka tidak boleh kanak-kanak saya yang mereka tidak mendapati bahawa lebih daripada satu kelebihan daripada sebaliknya! Juga, sebagai wartawan saya boleh diperolehi agak sedikit dalam tempoh lima tahun yang lalu satu cara atau lain, tetapi ini mengambil masa saya sebaliknya.

Apa yang membuatkan anda akan membangkitkan isu 1MDB?

Saya sentiasa berminat dengan baik yang mendedahkan yang menerangkan mengapa perkara telah pergi begitu salah di Malaysia Timur. Saya telah mendedahkan banyak di jalan skandal yang sama di Sarawak dan Sabah, yang telah benar-benar diabaikan oleh (Datuk Seri) kerajaan persekutuan Najib Razak.

The Petrosaudi buy-out UBG bank telah menarik perhatian saya, seperti yang lain-lain lagi, kerana ia adalah begitu rendang dan tidak meyakinkan. Jho Low (Low Taek Jho) telah secara terbuka berkaitan dengan siri tawaran dan semakin peranannya di 1MDB diwahyukan oleh wartawan lain serta kesombongan mengejutkan beliau dan kekayaan.

Apabila saya dapati semasa Krismas 2014 yang The Wolf US $ 100 juta pengeluaran Wall Street sedang dibiayai oleh Riza Aziz (anak tiri Najib) dan persahabatan dengan Jho Low di Hollywood sambungan seolah-olah menarik sekali.
Saya digali maklumat tentang harta dolar berjuta Riza di New York dan Beverly Hills dan mula bertanya soalan. Ia membawa dari sana.

Dalam mendedahkan 1MDB, apa yang telah yang paling menakutkan dan pengalaman yang paling menyeronokkan setakat ini?

Saya cuba untuk tidak mendapat takut tidak perlu tentang sesuatu. Terdapat banyak detik-detik menyeronokkan journalistically - masa-masa apabila sepotong jigsaw jatuh ke dalam tempat akhirnya dan anda tahu anda mempunyai bukti yang kukuh untuk cerita anda!

Apa yang anda lakukan untuk berehat apabila anda tidak menulis / menyiasat?

Yang saya suka lakukan senaman dan suami saya dan saya suka bukit berjalan. Kami berada di luar ke Scotland untuk beberapa minggu tidak lama lagi, seperti kebanyakan musim panas. Ia amat segar di sana dan anda boleh berjalan batu tanpa terlanggar jiwa.

Adakah anda akan melawat Malaysia pada masa akan datang?

Saya mungkin perlu menyemak apa terkini saya telah dituduh adalah! Tetapi, terdapat jauh, jauh lebih ramai orang yang telah sangat pemurah dan baik hati tentang apa yang saya lakukan dengan cara Malaysia yang terkenal.

Jadi, sudah tentu, saya berharap keadaan akan menjadi lebih baik dan bahawa pendedahan saya akan akhirnya menerima maklumat berguna dengan mereka yang berkuasa. Di mana saya akan senang untuk kembali dan melawat (hanya satu perkara kecil mengeluarkan saya daripada senarai hitam imigresen!). 

TMI


Full article: http://www.malaysia-chronicle.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=564522%3Anajibs-corrupt-money-trails-began-from-rosmahs-sons-property-movie-deals-swak-report&Itemid=2#ixzz3k7jhWqTr
Follow us: @MsiaChronicle on Twitter

3 comments:

 1. saya ingin berbagi cerita kepada semua teman-teman bahwa saya yg dulunya orang yg paling tersusah,walaupun mau makan itu pun harus hutang dulu sama tetangga dan syukur kalau ada yg mau kasi,semakin aku berusaha semakin jauh juga pekerjaan dan selama aku ingin berbuat baik kepada orang lain semakin banyak pula yg membenci saya karna saya cuma dianggap rendah sama orang lain karna saya tidak punya apa-apa,dan akhirnya saya berencana untuk pergi mencari dukun yg bisa menembus nomor dan disuatu hari saya bertemu sama orang yg pernah dibantu sama AKI ALHI dan dia memberikan nomor AKI ALHI,dia bilan kepada saya kalau AKI ALHI bisa membantu orang yg lagi kesusahan dan tidak berpikir panjang lebar lagi saya langsun menghubungi AKI ALHI dan dengan senan hati AKI ALHI ingin membantu saya,,alhamdulillah saya sudah menang togel yg ke5 kalinya dan rencana saya bersama keluarga ingin membuka usaha dan para teman-teman diluar sana yg ingin seperti saya silahkan hubungi AKI ALHI,di 0823 1366 9888 saya sangat bersyukur kepada allah karna melalui bantuan AKI ALHI, dan kini kehidupan saya sudah jauh lebih baik dari sebelumnya,ingat kesempatan tdk akan datan untuk yg kedua kalinya Atau KLIK DISINI
  saya ingin berbagi cerita kepada semua teman-teman bahwa saya yg dulunya orang yg paling tersusah,walaupun mau makan itu pun harus hutang dulu sama tetangga dan syukur kalau ada yg mau kasi,semakin aku berusaha semakin jauh juga pekerjaan dan selama aku ingin berbuat baik kepada orang lain semakin banyak pula yg membenci saya karna saya cuma dianggap rendah sama orang lain karna saya tidak punya apa-apa,dan akhirnya saya berencana untuk pergi mencari dukun yg bisa menembus nomor dan disuatu hari saya bertemu sama orang yg pernah dibantu sama AKI ALHI dan dia memberikan nomor AKI ALHI,dia bilan kepada saya kalau AKI ALHI bisa membantu orang yg lagi kesusahan dan tidak berpikir panjang lebar lagi saya langsun menghubungi AKI ALHI dan dengan senan hati AKI ALHI ingin membantu saya,,alhamdulillah saya sudah menang togel yg ke5 kalinya dan rencana saya bersama keluarga ingin membuka usaha dan para teman-teman diluar sana yg ingin seperti saya silahkan hubungi AKI ALHI,di 0823 1366 9888 saya sangat bersyukur kepada allah karna melalui bantuan AKI ALHI, dan kini kehidupan saya sudah jauh lebih baik dari sebelumnya,ingat kesempatan tdk akan datan untuk yg kedua kalinya Atau KLIK DISINI

  ReplyDelete
 2. Awalnya aku hanya mencoba main togel akibat adanya hutang yang sangat banyak dan akhirnya aku buka internet mencari aki yang bisa membantu orang akhirnya di situ lah ak bisa meliat nmor nya AKI NAWE terus aku berpikir aku harus hubungi AKI NAWE meskipun itu dilarang agama ,apa boleh buat nasip sudah jadi bubur,dan akhirnya aku menemukan seorang aki.ternyata alhamdulillah AKI NAWE bisa membantu saya juga dan aku dapat mengubah hidup yang jauh lebih baik berkat bantuan AKI NAWE dgn waktu yang singkat aku sudah membuktikan namanya keajaiban satu hari bisa merubah hidup ,kita yang penting kita tdk boleh putus hasa dan harus berusaha insya allah kita pasti meliat hasil nya sendiri. siapa tau anda berminat silakan hubungi AKI NAWE Di Nmr 085--->"218--->"379--->''259'

  ReplyDelete
 3. KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل

  KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل


  KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل

  ReplyDelete

kakaktua800.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...