BLOG PENYIMPAN MAKLUMAT.

ISI KANDUNGAN DALAM BLOG INI ADALAH DATANGNYA DARI BERBAGAI PENDAPAT DAN DAKWAAN DARI PELBAGAI PORTAL BERITA ,BLOGGER DAN FACEBOOKER YANG HANDAL-HANDAL SERTA TERMASYHUR.

DENGAN PENGUMPULAN MAKLUMAT SEBEGINI, KITA AKAN DAPAT MENGKAJI LEBIH MENDALAM DAN JELAS SESUATU PERKARA ITU MALAH SENTIASA BOLEH MEMBUAT RUJUKAN APABILA DIPERLUKAN.

SELAIN ITU IANYA JUGA ADALAH SEBAGAI BUKTI YANG JELAS YANG BESERTA DENGAN BUTIRAN DAN DATA SEKIRANYA DIPERLUKAN DIKEMUDIAN HARI.

AHMAD BAHAROM COLLECTION.
ABC.


CARI TAJUK UTAMA YANG ANDA PERLUKAN DISINI

Saturday, 4 July 2015

PERKATAAN DARI DR M SUDAH TIADA : TIADA LAYANAN KHAS UNTUK NAJIB, DIA MESTI HADAPI HAKIKAT SEBENAR

PERKATAAN DARI DR M IS OUT: NO LAYANAN KHAS UNTUK NAJIB, HE MESTI hakikat sebenar

Ditulis oleh Mahathir Mohamad
Nilai item ini
(27 undi)
PERKATAAN DARI DR M IS OUT: NO LAYANAN KHAS UNTUK NAJIB, HE MESTI hakikat sebenar
1. Salah satu pencapaian terbesar Malaysia dalam kutipan cukai. Rakyat Malaysia dengan sukarela membayar cukai. Mereka takut tindakan undang-undang diambil terhadap mereka. Mereka takut lagi serbuan ke atas perniagaan dan kediaman mereka oleh pihak berkuasa cukai pendapatan. Saya tahu ini kerana saya diserbu apabila saya dipecat daripada parti dan bekerja sebagai seorang pengamal perubatan.
2. Mereka mendapat memegang keratan cek saya dan tiada apa yang saya katakan: Mereka akan meyakinkan mereka bahawa wang dalam akaun saya bukan milikku.Akhirnya saya terpaksa membayar lebih daripada dua kali ganda apa yang mereka mendakwa saya tidak diisytiharkan.
3. Orang-orang cukai pendapatan adalah sentiasa mencari bagi orang-orang yang hidup di luar kemampuan mereka. Mereka akan menyerang orang-orang ini dan akan memaksa mereka untuk membayar cukai tambahan yang sepatutnya merasakan bahawa pelakunya tidak dibayar penuh pada kekayaan mereka.
4. Tetapi akhir-akhir ini kita melihat beberapa pemilihan dalam tumpuan rakyat cukai pendapatan.
Kekayaan yang sangat besar & tiba-tiba keluarga Najib & kepercayaan mereka Jho Low
5. Sebagai contoh anak langkah Perdana Menteri dilaporkan telah membelanjakan beratus-ratus juta USD atau Ringgit membeli kediaman mewah di London, New York dan Hollywood. Beliau juga dibelanjakan berjuta-juta untuk membiayai pengeluaran filem "The Wolf Wall Street" yang.
6. Apabila Pejabat Perdana Menteri mendakwa ia diwarisi wang saudara-saudara Najib membantah. Bapa mereka tidak kaya dan tidak meninggalkan beratus-ratus juta Ringgit untuk keluarga. Malah Najib terpaksa mengakui bahawa Tun Razak tidak mempunyai wang itu untuk meninggalkan keluarganya. Jadi di manakah wang ini datang?
7. Ia telah mendakwa bahawa wang itu adalah daripada perniagaan. Jika dia membuat begitu banyak wang daripada perniagaan beliau akan mempunyai cukai pendapatan yang dibayar. Mempunyai cukai pendapatan rakyat disiasat dia mengenai keuntungan perniagaannya. Berapa banyak cukai sekiranya dia dibayar. Ia adalah rahsia sudah tentu. Tetapi saya berharap ia bukan satu cover-up.
8. Kemudian ada Jho Low. Dia membeli sebuah bank untuk $ 260,000,000. Di mana dia mendapatkan wang. Adakah ia dipinjam? Adakah dia menjual bank dan membayar cukai ke atas keuntungan.
9. Beliau juga membeli rumah pangsa mewah di New York dan Hollywood. Di mana beratus-ratus berjuta-juta dia membayar untuk semua ini datang? Adakah dia membayar cukai ke atas mereka?
10. Saya percaya eksekutif 1MDB dan anak-anak syarikatnya dibayar gaji yang tinggi.Ada mereka membayar cukai ke atas pendapatan mereka?
Kesamarataan di sisi undang-undang, tidak ada diskriminasi
11. Saya faham bahawa Perdana Menteri sebagai penasihat kepada 1MDB tidak dibayar apa-apa. Dia dibayar gaji Perdana Menteri, yang saya tahu adalah jauh lebih kecil daripada apa eksekutif perniagaan mendapatkan. Tetapi Kerajaan membayar elaun, bil elektrik dan air, pengangkutan, rumah, dan lain-lain Oleh itu, gaji semua boleh disimpan dan dibelanjakan.
12. Tetapi masih gaya hidup mewah mesti kos paket. Ia mesti menjadi lebih daripada apa yang saya disimpan selepas 29 tahun di dalam Kerajaan.
13. Ia adalah rahsia sudah tentu. Tetapi saya ingin bertanya, mempunyai warga cukai pendapatan menyiasat sumber wang dan cukai yang dibayar.
14. Kita bercakap mengenai kesamarataan di sisi undang-undang. Di negara ini walaupun raja-raja tertakluk kepada undang-undang tertentu. Ia adalah intipati keadilan. Kita mesti sama rata di sisi undang-undang dan kita perlu dilihat sama.Setiap orang yang perlu disiasat oleh agensi-agensi Kerajaan mesti disiasat. Tidak boleh ada diskriminasi. - Chedet.cc

No comments:

Post a Comment

kakaktua800.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...