BLOG PENYIMPAN MAKLUMAT.

ISI KANDUNGAN DALAM BLOG INI ADALAH DATANGNYA DARI BERBAGAI PENDAPAT DAN DAKWAAN DARI PELBAGAI PORTAL BERITA ,BLOGGER DAN FACEBOOKER YANG HANDAL-HANDAL SERTA TERMASYHUR.

DENGAN PENGUMPULAN MAKLUMAT SEBEGINI, KITA AKAN DAPAT MENGKAJI LEBIH MENDALAM DAN JELAS SESUATU PERKARA ITU MALAH SENTIASA BOLEH MEMBUAT RUJUKAN APABILA DIPERLUKAN.

SELAIN ITU IANYA JUGA ADALAH SEBAGAI BUKTI YANG JELAS YANG BESERTA DENGAN BUTIRAN DAN DATA SEKIRANYA DIPERLUKAN DIKEMUDIAN HARI.

AHMAD BAHAROM COLLECTION.
ABC.


CARI TAJUK UTAMA YANG ANDA PERLUKAN DISINI

Thursday, 2 July 2015

PENEMUAN sensasi! - Akaun peribadi Perdana Menteri Najib Razak Berkaitan Untuk 1MDB Wang Trail MALAYSIA EKSKLUSIF!

PENEMUAN sensasi!  - Akaun peribadi Perdana Menteri Najib Razak Berkaitan Untuk 1MDB Wang Trail MALAYSIA EKSKLUSIF!

PENEMUAN sensasi! - Akaun peribadi Perdana Menteri Najib Razak Berkaitan Untuk 1MDB Wang Trail MALAYSIA EKSKLUSIF!

2 JUL 2015

Mohamed Badawy al-Husseiny Ketua Pegawai Eksekutif Aabar juga Pengerusi Falcon Bank pada masa urus niaga bernilai berjuta-juta dolar ke dalam akaun Najib dan beliau kekal sebagai Ahli Lembaga semasa di bank milik Aabar / IPIC.
Mohamed Badawy al-Husseiny Ketua Pegawai Eksekutif Aabar juga Pengerusi Falcon Bank pada masa urus niaga bernilai berjuta-juta dolar ke dalam akaun Najib dan beliau kekal sebagai Ahli Lembaga semasa di bank milik Aabar / IPIC.
Dalam perkembangan mengejutkan ia telah belajar bahawa penyiasat telah dikesan berbilion ringgit dikaitkan dengan jejak wang 1MDB ke dalam akaun bank peribadi Perdana Menteri Najib Razak.
Di antara beberapa siri transaksi utama telah dikenal pasti bahawa sejumlah RM42 juta baru-baru ini mengalir dari sebuah syarikat kontroversi dikaitkan dengan 1MDB, SRC International Sdn Bhd, ke dalam akaun peribadi Perdana Menteri sendiri.
Akaun-akaun peribadi telah diadakan dengan jelas di bawah nama "Dato'Sri Mohd Najib Bin Hj Abd Razak" di AmPrivate Banking di Kuala Lumpur.
Lebih sensationally, sebanyak US $ 681.999.976 (RM2.6 bilion) telah secara berasingan wayar dipindahkan dari cawangan Singapura bank swasta Swiss Falcon dimiliki oleh dana Abu Dhabi Aabar kira AmBank peribadi Perdana Menteri di Kuala Lumpur, pada Mac 2013 , hanya lebih awal daripada panggilan daripada Pilihan Raya Umum.
AG Abdul Gani Patail - maklumat yang ada di mejanya
AG Abdul Gani Patail - maklumat yang ada di mejanya
Aabar telah berhubung dengan transaksi kewangan banyak melibatkan 1MDB.
Pemindahan dari dana milik penuh Bank Falcon kira AmPrivate Banking Najib berlaku hanya beberapa hari selepas majlis menandatangani apa yang dipanggil "perkongsian strategik "antara Malaysia dan Abu Dhabi pada 12 Mac 2013.
Ini menyebabkan pengeluaran yang AS $ 3 bilion bon yang dijamin oleh Kerajaan Malaysia sebagai sebahagian daripada " 50 50 usaha sama antara 1MDB dan Aabar"untuk membangunkan projek Tun Razak Exchange.
Walau bagaimanapun, terdapat banyak pertanyaan sejak kira-kira apa yang berlaku kepada wang itu; tentang kegagalan untuk membangunkan projek Tun Razak Exchange dan tentang mengapa Aabar sendiri tidak pernah menyumbang, seperti yang dijanjikan, dengan usaha yang dipanggil bersama?
Bergambar di pucuk foto untuk mempromosikan "RM18 bilion perjanjian" tiga minggu sebelum Parlimen dibubarkan, ialah Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, Ketua Pegawai Eksekutif 1MDB (Shahrol Halmi), Pengerusi 1MDB (Lodin Wok Kamaruddin), Pengerusi Falcon Bank dan Ketua Pegawai Eksekutif Aabar (Mohamed Badawy al-Husseiny) dan juga Pengerusi Aabar (Khaddem Al Qubassi) yang telah berkait rapat dengan banyak memperkatakan 1MDB dan kepada rakan perniagaan kontroversi Perdana Menteri, Jho Low.
Bergambar di pucuk foto untuk mempromosikan "Perkongsian Strategik" hanya beberapa hari sebelum pemindahan tunai dari Falcon dan tiga minggu sebelum Parlimen dibubarkan, ialah Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak Malaysia; Ketua Pegawai Eksekutif 1MDB (Shahrol Halmi); Pengerusi 1MDB (Lodin Wok Kamaruddin); Pengerusi Falcon Bank dan Ketua Pegawai Eksekutif Aabar (Mohamed Badawy al-Husseiny) dan Pengerusi Aabar (Khaddem Al Qubassi).
Badan yang menakjubkan maklumat perbankan baru-baru ini telah diterima oleh beberapa penguat kuasa undang-undang utama Malaysia, termasuk Peguam Negara.
Ia mewujudkan satu siri yang luar biasa sambungan antara projek 1MDB dan kewangan peribadi Perdana Menteri dan ia mengubah siasatan 1MDB ke dalam krisis politik magnitud paling berat di Malaysia.

MPP dibayar RM42 juta ke akaun peribadi Najib Razak

Wang yang diambil dari SRC International adalah wahyu terutamanya mengejutkan, kerana ini adalah wang yang dipinjamkan oleh orang ramai KWAP dana pencen dan tidak pernah diambil kira.
SRC International Sdn Bhd telah ditubuhkan di bawah naungan 1MDB pada Julai 2011 dan ia diketuai oleh tidak lain daripada Nik Faisal Ariff Kamil, kawan rapat Jho Low, yang dibawa ke 1MDB dari UBG di Sarawak sebagai ketua pegawai pelaburan dana .
Akaun peribadi Najib bergerak peringkat pusat dalam memburu untuk berbilion hilang 1MDB
Akaun bank peribadi Najib bergerak peringkat pusat dalam memburu untuk berbilion hilang 1MDB
Pada tahun 2010 Nik Kamil adalah 'link manusia antara UBG, 1MDB dan PetroSaudi untuk menyalurkan AS $ 260 juta wang 1MDB ke dalam pembelian UBG dari Jho Low dan Ketua Menteri Sarawak Taib Mahmud.
Beliau kemudiannya dipindahkan untuk menjadi Ketua Pegawai Eksekutif anak syarikat baru 1MDB SRC International Sdn Bhd.
SRC International courted kontroversi serta-merta pada tahun 2011 dengan meminjam RM4 bilion daripada dana persaraan awam Malaysia Kumpulan Wang Persaraan (KWAP).
Lebih tahun-tahun berikutnya pengkritik politik 1MDB telah menekan kerajaan untuk memahami di mana wang itu pergi dan telah berulang kali mengadu pada kekurangan maklumat yang diberikan oleh penyata dan akaun syarikat.
Baru-baru ini Perdana Menteri, yang akhirnya diambil MPP di bawah kawalan langsung Kementerian sendiri Kewangan, mengumumkan pada bulan Mac bahawa banyak wang yang dilaburkan dalam syarikat Mongolia Gobi Coal & Tenaga.
Walau bagaimanapun, dokumen ini di tangan pendakwa Malaysia, menunjukkan bahawa hanya pada bulan lepas (10 Feb 2015) SRC International telah memindahkan RM10 juta ke dalam nombor akaun 2112022011880 daripada "Dato'Sri Mohd Najib Bin Hj Abd Razak" di AmPrivate Bank di Kuala Lumpur.
Pemindahan tahun ini pada bulan Februari dari MPP ke dalam akaun peribadi Najib
Pemindahan tahun ini pada bulan Februari dari MPP ke dalam akaun peribadi Najib
Begitu juga, pada 26 Disember 2014, dua lebih awal transaksi telah melihat pemindahan lain RM27 juta dan RM5 juta daripada SRC International Sdn Bhd ke dalam AmPrivate Banking nombor akaun 2112022011906, yang juga milik "Dato'Sri Mohd Najib Bin Hj Abd Razak".
Pemindahan Disember lepas daripada MPP ke dalam akaun peribadi Najib
Pemindahan Disember lepas daripada MPP ke dalam akaun peribadi Najib
Jejak wang dari SRC International kepada Najib telah jelas dihuraikan oleh penyiasat dan juga dalam milik akhbar kewangan antarabangsa The Wall Street Journal.
Sarawak Report telah memperolehi salinan dokumen yang berhubungan dengan kes itu, yang menyokong bahawa daripada sejumlah RM50 juta dipindahkan dari JPP dalam urus niaga ini RM42 juta disalurkan terus ke akaun Perdana Menteri sendiri.
Hasil kajian menunjukkan aliran yang jelas wang daripada nombor akaun AmBank Islam SRC International 2112022010650 melalui dua syarikat Malaysia yang berasingan kepada dua akaun sendiri Najib peribadi di lengan swasta Kumpulan AmBank.
Pemindahan pertama lulus dari 1MDB / Kementerian Kewangan syarikat yang dimiliki, SRC International Sdn Bhd, yang mana Pengarah dan Ketua Pegawai Eksekutif adalah Nik Faisal Ariff Kamil, kepada sebuah syarikat kedua Gandingun Mentari Sdn Bhd, di mana Nik Faisal Ariff Kamil juga merupakan Pengarah dan MPP adalah pemegang saham utama.
Akaun ini telah juga diadakan di AmBank Islam, nombor akaun 8881003806948.
Peranan utama Nik Faisal Arif Kamil di MPP dan pemindahan syarikat Gandingan Mentari Sdn Bhd
Peranan utama Nik Faisal Ariff Kamil di MPP dan pemindahan syarikat Gandingan Mentari Sdn Bhd
Kemudian wang itu telah dipindahkan ke syarikat lain Ihsan Perdana Sdn, yang mana pemegang saham modal syer sebanyak RM100,000 adalah salah Datuk Suboh bin Mohd Yassin dan sekali lagi Nik Faisal Ariff Kamil.
Ihsan Perdana Sdn Bhd merupakan syarikat kedua di laluan yang mempunyai akaun di Affin Bank.
Ihsan Perdana Sdn Bhd merupakan syarikat kedua di laluan yang mempunyai akaun di Affin Bank.
The Ihsan Perdana nombor akaun 106180001108 dikemukakan lagi bank Malaysia, Affin Bank Islam, yang salah seorang daripada Ahli Lembaga Pengarah adalah tidak lain daripadaLodin Wok Kamaruddin, yang juga Pengerusi Lembaga Pengarah 1MDB.
Link utama dalam rantaian - Lodin Wok Kamaruddin adalah Pengerusi 1MDB dan Ahli Lembaga Pengarah Affin Bank
Link utama dalam rantaian - Lodin Wok Kamaruddin adalah Pengerusi 1MDB dan Ahli Lembaga Pengarah Affin Bank
Dua hari selepas transaksi pertama dimulakan pada malam Krismas, sebahagian besar asal RM40 juta jumlah ini telah diluluskan pada Boxing Day 2014, dalam dua bahagian, untuk dua akaun yang berasingan yang dimiliki oleh Najib.
RM27 juta pergi ke peribadi AmPrivate Banking nombor akaun beliau 2112022011880 dan RM5 juta pergi ke peribadi AmPrivate Banking nombor akaun beliau 2112022011906.

SRC International - Februari 2015 membayar

Siasatan menunjukkan satu siri kedua pembayaran, yang berlaku pada bulan Februari tahun ini, mengikuti pola yang sama urus niaga.
Pada kesempatan ini kemudian SRC International pertama dibayar RM5 juta pada 5 Februari 2015 bagi syarikat Nik Faisal Ariff Kamil dikawal Gandingan Mentari Sdn Bhd. Kemudian pada hari berikutnya pada 6 Februari lagi RM5 juta telah dipindahkan ke akaun yang sama.
Lodin dan pasukannya di Affin Islamic Bank
Lodin dan pasukannya di Affin Islamic Bank
Setiap wang segera dipindahkan pada hari yang sama ke akaun Ihsan Perdana yang sama seperti sebelum ini di Affin Islamic Bank.
Kemudian, pada 10 Februari, jumlah keseluruhan sebanyak RM10 juta telah dikemukakan terus ke salah satu akaun peribadi di AmPrivate Banking digunakan dalam urus niaga sebelumnya - Nombor Akaun 2112022011906, yang didaftarkan di atas nama "Dato 'Sri Mohd Najib Bin Haji Dan Razak ".
Dokumen-dokumen pemindahan memetik tujuan wang itu sebagai untuk tidak ditentukan "CSR [Tanggungjawab Sosial Korporat] program". Mengapa seperti program akan pernah dijalankan melalui akaun peribadi Menteri yang bertanggungjawab bagi syarikat awam daripada meminjam daripada dana pencen negara masih tidak jelas.
Falcon Bank adalah bank bijaksana dinaikkan pangkat ke arah super-kaya.  Ia dimiliki oleh Kumpulan Wang Aabar Abu Dhabi.
Falcon Bank adalah bank bijaksana dinaikkan pangkat ke arah super-kaya. Ia dimiliki oleh Kumpulan Wang Aabar Abu Dhabi.

US $ 680.999.976 dari Falcon Bank terus ke Najib!

Urus niaga luar biasa lagi dinamakan dalam siasatan rasmi ini ke dalam 1MDB akan menarik minat yang tertentu pengawal selia antarabangsa dan Amerika Syarikat, bukan sahaja kerana saiz yang mengejutkan, tetapi juga kerana ia terdiri daripada satu urus niaga dolar AS melalui Wells Fargo Bank di New York.
Beratus-ratus juta dolar berwayar daripada akaun syarikat BVI di Falcon Bank (Tanore Kewangan) ke akaun peribadi AmPrivate Bank Najib
Beratus-ratus juta dolar berwayar daripada akaun syarikat BVI di Falcon Bank (Tanore Kewangan) kepada peribadi hari akaun AmPrivate Bank Najib sebelum pemanggilan 2013 Pilihan Raya Umum
Pengikut malaysia skandal 1MDB akan ambil perhatian bahawa nama-nama biasa dikaitkan dengan 1MDB dan Jho Low di dana Aabar Abu Dhabi adalah rapat yang terlibat.
Khadem Al Qubaisi, bekas ketua-of Falcon, Aabar dan Ketua Pegawai Eksekutif IPIC
Khadem Al Qubaisi, bekas ketua-of Falcon, Aabar dan Ketua Pegawai Eksekutif IPIC
Falcon Bank , yang menghantar jumlah wang yang besar ini Mac 2013, adalah Bank Swasta Swiss, yang sebelum ini dikenali sebagai AIG Bank swasta, yang telah dibeli oleh IPIC (di mana Aabar merupakan anak syarikat) pada tahun 2009.
Pengerusi asal Lembaga Falcon Bank adalah tidak lain daripada Khadem al Qubasi, Pengerusi Aabar dan Ketua Pegawai Eksekutif IPIC, yang berada di tengah-tengah siri tawaran kontroversi dengan 1MDB dan usaha peribadi serentak dengan Jho Low.
Al Qubaisi dipecat daripada semua jawatan rasminya di Abu Dhabi pada awal tahun ini, berikutan siri pendedahan dalam Laporan Sarawak mengenai urusannya dengan 1MDB, kekayaan mewah dan yg tak dpt diketahui dan kelakuan menonjol di kelab malam - dan juga sebagai bayaran misteri AS $ 20000000 kira peribadinya oleh syarikat Star baik pada tahun 2012.
Baik Star dikuasai oleh 1MDB berkaitan perniagaan Jho Low dan syarikat itu penerima AS $ 1190000000 disalurkan daripada usahasama PetroSaudi, menurut siasatan oleh Sarawak Report .
Al Qubaisi digantikan sebagai Pengerusi Falcon oleh Ketua Pegawai Eksekutif di Aabar, Mohamed Badawy Al-Husseiny.
Kedua-dua orang-orang ini telah terlibat rapat dalam semua pelbagai tawaran antara Aabar dan 1MDB dan ia adalah Badawy Al-Husseiny yang berada di jawatan sebagai Pengerusi Falcon apabila pemindahan besar-besaran beratus-ratus juta dolar telah dibuat ke akaun Najib pada Mac 2013.
Lebih banyak tawaran yang melibatkan Aabar Khadem itu al Qubaisi dan Mohammed Al-Husseini - Aabar membeli saham RHB bank pada tahun 2011
Lebih banyak tawaran yang melibatkan Aabar Khadem itu al Qubaisi dan Mohammed Al-Husseini - Aabar membeli saham RHB bank pada tahun 2011
Sesungguhnya Al-Husseiny kekal di Papan Falcon hingga ke hari ini dan juga kekal di tempat sebagai Ketua Eksekutif Aabar, yang merupakan anak syarikat IPIC, yang baru sahaja kontroversi diselamatkan 1MDB dengan bersetuju untuk membayar hutang sebanyak AS $ 1 bilion dan ke menanggung rugi pembayaran balik ke atas sebanyak $ 3.5 bilion, sebagai balasan yang dijanjikan "aset" yang kekal yang tidak dinyatakan di Bursa Saham London .
Walaupun janji oleh Kerajaan Malaysia bahawa ia akan tidak bersetuju untuk menjaminpinjaman lagi untuk 1MDB, pengumuman LSE telah membuat jelas bahawa Perdana Menteri telah memang dibuat hanya komitmen ini untuk IPIC dalam perjanjian ini diterbitkan.
Tutup sambungan - Riza Aziz dan Jho Low pada pelancaran Wolf Wall Street - yang didakwa dibayar oleh Ketua Pegawai Eksekutif Aabar dan Falcon Bank Pengerusi Al-Husseiny
Tutup sambungan - Riza Aziz dan Jho Low pada pelancaran Wolf Wall Street - yang didakwa dibayar oleh Ketua Pegawai Eksekutif Aabar dan Falcon Bank Pengerusi Al-Husseiny
Menariknya, ia adalah tidak lain daripada yang sama Encik Husseiny yang, selepas spekulasi, akhirnya datang ke hadapan untuk menuntut bahawa beliaulah yang secara peribadi melabur AS $ 100 juta dalam Hollywood Movie Wolf Wall Street yang dibuat oleh Red Granite Productions, yang dimiliki Najib Razak langkah-anak Riza Aziz (anak Rosmah Mansor).
Tiada siapa yang dapat menjelaskan bagaimana seorang pegawai bergaji seperti Encik Husseiny mampu untuk membuat apa-apa yang salah dari pelaburan yang luas dalam projek filem utama pertama seorang anak pelanggan.

Butir-butir pada urus niaga

Pindahan yang dibuat oleh cawangan Singapura Falcon Bank untuk akaun peribadi Najib Razak beberapa hari sebelum Perdana Menteri dipanggil pilihan raya yang lepas adalah mata-wateringly besar.
Pada 21 Mac 2013 US $ 619.999.988 telah dibayar daripada nombor akaun 8550299001 di Falcon Bank Swasta Singapura, yang didaftarkan atas nama sebuah syarikat BVI bernama Tanore Kumpulan Kewangan.
Wang ini telah dihantar ke akaun lain lagi didaftarkan atas nama "Dato 'Sri Mohd Najib Bin Haji Dan Razak" di AmPrivate Banking di Malaysia. Bilangan akaun ini adalah 2112022009694.
Beratus-ratus juta dolar berwayar daripada akaun syarikat BVI di Falcon Bank (Tanore Kewangan) ke akaun peribadi AmPrivate Bank Najib
Beratus-ratus juta dolar berwayar daripada akaun syarikat BVI di Falcon Bank (Tanore Kewangan Corp) untuk peribadi akaun AmPrivate Banking Najib
Dokumentasi ini juga menunjukkan bahawa bayaran kedua telah dibuat empat hari kemudian pada 25 Mac 2013, melalui saluran transaksi yang sama, sebanyak US $ 60999988 ke dalam akaun yang sama yang dimiliki oleh Najib.
Akaun ini telah ditutup, menurut maklumat kami, pada 30 Ogos tahun itu.
Dalam tempoh campur tangan adalah kempen pilihan raya GE13, di mana isu pembelian undi yang diketengahkan banyak. Oleh itu, ia seolah-olah tidak dapat dielakkan bahawa soalan sekarang akan ditanya sama ada Perdana Menteri adalah dengan menggunakan pemindahan wang sebagai dana pilihan raya 'peribadi?
Sesungguhnya calon UMNO telah menceritakan bahawa Najib menyerahkan mereka cek peribadi multi juta, yang ditandatangani oleh Perdana Menteri sendiri, untuk menampung perbelanjaan pilihan raya.

Transaksi yang mencurigakan

Juga menjadi isu sekarang ialah sama ada bank-bank yang terlibat pernah memberitahu pengawal selia untuk kemungkinan transaksi yang mencurigakan, mengikut peraturan pengubahan wang haram?
Dokumen-dokumen pemindahan wayar menunjukkan bahawa pemindahan dolar berjuta-juta dikendalikan melalui New York oleh Amerika Wells Fargo Bank, Cawangan Antarabangsa.
Ayat-ayat akan panggilan tidak dapat tidak segera bagi pengawal selia di Singapura, Switzerland dan kini Amerika Syarikat untuk memeriksa aktiviti-aktiviti bank swasta Swiss berpangkalan di Singapura melalui Amerika Syarikat pada membayar apa-apa jumlah wang ke dalam akaun peribadi individu yang berkaitan politik.
Pihak berkuasa Malaysia sendiri, di sisi lain, telah mungkin lumpuh oleh keengganan terkenal dan telah lama daripada Peguam Negara, Abdul Gani Paital, yang pernah mendakwa kes-kes yang melibatkan ahli kanan UMNO.

Peranan Nik Faisal Ariff Kamil diturunkan

Nik Faisal Ariff Kamil - pautan utama antara 1MDB, Najib dan Jho Low
Nik Faisal Ariff Kamil - pautan utama antara 1MDB, Najib dan Jho Low
Satu lagi aspek menarik penyiasatan ini adalah mendedahkan peranan penting sebagai Jho Low dikenali dekat sebelah sepakan Nik Faisal Ariff Kamil dalam bulatan penutupan operator di seluruh Najib Razak.
Surat dari Nik kepada pengurus cawangan AmIslamic Bank di Jalan Raja Chulan, Kuala Lumpur bertarikh 20 Januari 2014 mendedahkan pengurusannya daripada beberapa akaun bank yang dimiliki oleh Najib, termasuk dua yang terlibat dalam penyiasatan JPP.
Nik Kamil merujuk kepada tiga akaun, 211.202.201.188-0 / 211.202.201.189-8 / 211.202.201.190-6, yang mana beliau mendedahkan dia telah dilantik sebagai "Kakitangan yang Dibenarkan" dengan hak untuk mendepositkan wang tunai.
Kerana dia dan pemegang akaun (Najib Razak) telah jadual yang melibatkan "pelbagai lawatan dan mesyuarat yang dijadualkan dan potensi ad hoc keperluan lain", jelas beliau kepada pengurus cawangan yang akan ada keadaan di mana dia "mungkin tidak sedia untuk menyediakan pemindahan perlu dan arahan pengiriman wang kepada Bank ".
Oleh itu, beliau mahu mencalonkan seorang wakil untuk "mengatur deposit tunai segera ke dalam akaun di mana perlu bagi maksud, antara lain, kelegaan cek segera terhadap arahan saya".
Pendedahan ini menunjukkan bahawa Nik Faisal Ariff Kamil bukan sahaja Pengarah subsidiari 1MDB MPP, tetapi juga pengurus akaun persendirian milik Najib Razak, yang telah menerima wang daripada syarikat itu.
Ini maklumat baru, yang berkaitan dengan skandal itu berterusan 1MDB dan telah dilaporkan di peringkat antarabangsa, adalah mungkin untuk menghantar gelombang kejutan melalui perbankan Malaysia dan bulatan politik.
Apa jua alasan (yang sudah tentu akan ada banyak cubaan) pemindahan besar-apa jumlah wang ke dalam akaun peribadi yang duduk Perdana Menteri tidak boleh diabaikan.
Tidak boleh pengendalian ortodoks dan tidak teratur pinjaman awam daripada dana pencen usia tua diamanahkan sekali lagi kepada Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan sama, yang membenarkan wang dari SRC juga masuk ke dalam akaun peribadinya.

No comments:

Post a Comment

kakaktua800.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...