BLOG PENYIMPAN MAKLUMAT.

ISI KANDUNGAN DALAM BLOG INI ADALAH DATANGNYA DARI BERBAGAI PENDAPAT DAN DAKWAAN DARI PELBAGAI PORTAL BERITA ,BLOGGER DAN FACEBOOKER YANG HANDAL-HANDAL SERTA TERMASYHUR.

DENGAN PENGUMPULAN MAKLUMAT SEBEGINI, KITA AKAN DAPAT MENGKAJI LEBIH MENDALAM DAN JELAS SESUATU PERKARA ITU MALAH SENTIASA BOLEH MEMBUAT RUJUKAN APABILA DIPERLUKAN.

SELAIN ITU IANYA JUGA ADALAH SEBAGAI BUKTI YANG JELAS YANG BESERTA DENGAN BUTIRAN DAN DATA SEKIRANYA DIPERLUKAN DIKEMUDIAN HARI.

AHMAD BAHAROM COLLECTION.
ABC.


CARI TAJUK UTAMA YANG ANDA PERLUKAN DISINI

Monday, 13 July 2015

PANAS!! ANAK SIRUL AZHAR SHUK SZ UGUT BUKA RAHSIA PEMBUNUHAN ALTANTUYA

PANAS!! ANAK SIRUL AZHAR SHUK SZ UGUT BUKA RAHSIA PEMBUNUHAN ALTANTUYA

SUARAKAMI 06:43 BLOGGER
PANAS!! ANAK SIRUL AZHAR SHUK SZ UGUT BUKA RAHSIA PEMBUNUHAN ALTANTUYA | Memang pelik bila difikirkan seorang polis boleh membunuh seorang model tanpa tujuan. Kes misteri yang berprofil tinggi ini menjadi semakin hangat apabila anak Sirul Azhar memberi komen di facebook.

Dia menggunakan nama Shuk SZ.SZ mungkin singkatan bagi nama Sirul aZhar.Dia yang berada di Australia mungkin tak tahan dengan komen-komen mengkritik bapanya, Sirul Azhar Umar, anak kepada Sirul tampil memberikan ulasan di laman facebook berkaitan kes tersebut.
Baca komen-komen anak sirul
Hasil semakan aku, facebooker yang bernama Shuk Sz baru berusia 19 tahun. Anak lelaki kepada Sirul Azhar Umar dan juga berada di luar negara. Bila tengok gambar2 kereta yang dia upload (mungkin pengemar kereta agaknya), nampak orang2 sekeliling tue mat saleh. Mungkin berada di Australia bersama2 bapanya.

Dan aku tertanya-tanya.

Tadi di Awani, Sirul dikatakan telah ditahan oleh pihak imigresen Australia dan telah menghubungi peguamnya memaklumkan perkembangan yang terkini itu dan juga meminta agar para peguamnya mengambil apa sahaja tindakan untuk memastikan dia tidak ditahan oleh pihak penguatkuasa kerajaan Malaysia.

Manakala di TMI pula melaporkan bahawa peguamnya gagal menghubungi Sirul Azhar Umar.

Aik.

Percanggahan maklumat. Ini mengelirukan.

Nampak macam remeh tetapi percayalah jika Sirul kejap ada kejap tak boleh dihubungi ia bukan sesuatu yang remeh la. Otak Prison Break aku berkata-kata ada sesuatu yang tak kena disitu.

Dan, kalau korang semua perhatikan komen anak Sirul, dia ada tulis yang keterangan sedang diambil dari bapanya. Jika laporan atau keterangan itu leak kepada umum, PM Malaysia boleh jatuh.

Siapa PM Malaysia?

Najib Razak.

Dan baru2 neh blogger UMNO pro Tun Mahathir, A. Kadir Jasin ada maklumkan yang mereka juga ada rahsia tentang Najib. Mereka tak terliur nak dedahkan rahsia Najib dekat public. Macam yang team Najib buat dengan menyerang Daim.

Macam mana yang mereka akan buat? Najib takan bodoh sangat. Dia boleh baca. Dalam pada dia fikir dia banyak simpan rahsia orang2 yang# mahu jatuhkan dia, orang2 yang mahu jatuhkan dia juga banyak simpan rahsia2 tentang dirinya.

Jika aku tak silap, apa yang akan berlaku ialah exchange kepentingan. Frasa pertama. Jika team Najib boleh membuatkan team Mahathir berhenti menyerang dengan menawarkan sesuatu atau team Mahathir boleh membuatkan Najib berhen#ti dengan menawarkan sesuatu.

Atau frasa kedua.

Masing2 enggan mengalah dan berganjak dari mendapatkan kepentingan masing2. Maka jika dah sampai ke tahap ini, Mahathir tetap de#ngan keinginannya, Najib tetap dengan kehendaknya, jadi, kedua2 akan mula saling serang menyerang dengan membocorkan satu persatu rahsia menggunakan cara2 licik dan strategi ini termasukla menggunakan pembangkang dalam apa jua cara demi tujuan mencapai matlamat.

Aku tak pasti la apakah rahsia yang dimaksudkan oleh anak Sirul sama seperti yang dimaksudkan oleh A.Kadir Jasin cuma apa yang aku pasti Najib memang ada rahsia.

Persoalannya, anak Sirul dan bloggers UMNO pro Mahathir semua main tarik tali dari mendedahkan rahsia tersebut kerana masing2 pun ada rahsia masing2. Itu la masalahnya. Mereka tak boleh nak transparent kerana mereka pun ada rahsia tersendiri.

Aku terfikir2 juga. Apa la agaknya yang anak Sirul maksudnya jika Najib tak beri apa yang Sirul mahukan dan tak tolong bapanya.. rahsia apa la yang# Sirul pegang sehingga memaksa Najib nak taknak tetap perlu membantu Sirul dalam kes pembunuhan Altantuya.

No comments:

Post a Comment

kakaktua800.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...