BLOG PENYIMPAN MAKLUMAT.

ISI KANDUNGAN DALAM BLOG INI ADALAH DATANGNYA DARI BERBAGAI PENDAPAT DAN DAKWAAN DARI PELBAGAI PORTAL BERITA ,BLOGGER DAN FACEBOOKER YANG HANDAL-HANDAL SERTA TERMASYHUR.

DENGAN PENGUMPULAN MAKLUMAT SEBEGINI, KITA AKAN DAPAT MENGKAJI LEBIH MENDALAM DAN JELAS SESUATU PERKARA ITU MALAH SENTIASA BOLEH MEMBUAT RUJUKAN APABILA DIPERLUKAN.

SELAIN ITU IANYA JUGA ADALAH SEBAGAI BUKTI YANG JELAS YANG BESERTA DENGAN BUTIRAN DAN DATA SEKIRANYA DIPERLUKAN DIKEMUDIAN HARI.

AHMAD BAHAROM COLLECTION.
ABC.


CARI TAJUK UTAMA YANG ANDA PERLUKAN DISINI

Tuesday, 7 July 2015

OOOOO,,WSJ HANYA DISIASAT BAWAH AKTA JENAYAH COMPUTER DAN BUKAN EDAR MAKLUMAT PALSU ATAU FITNAH.

WSJ disiasat bawah Akta Jenayah Komputer


Polis akan menyiasat The Wall Street Journal (WSJ) susulan kebocoran dokumen berkaitan dakwaan terdapat dana AS$700 juta (RM2.6 bilion) dimasukkan ke dalam akaun Datuk Seri Najib Razak.

Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata WSJ akan disiasat bawah Seksyen 4 Akta Jenayah Komputer 1997 kerana capaian tidak dibenarkan dengan niat melakukan kesalahan selanjutnya.

Kita akan siasat Wall Street Journal,” katanya.

Khalid juga berkata pihak polis akan turut mengambil keterangan daripada pegawai bank yang mungkin terlibat.

“Kalau kita biarkan sesiapa pun mendedahkan maklumat perbankan seseorang individu ataupun mana mana syarikat, ini boleh mengancam ekonomi negara dan membawa kepada sabotaj ekonomi,” katanya.

Menurut pemimpin tertinggi polis itu, perkara itu juga akan disiasat bawah Kanun Keseksaan dan Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) (Sosma) atas kesalahan sabotaj ekonomi.

[Baca laporan penuh] 
 

No comments:

Post a Comment

kakaktua800.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...