BLOG PENYIMPAN MAKLUMAT.

ISI KANDUNGAN DALAM BLOG INI ADALAH DATANGNYA DARI BERBAGAI PENDAPAT DAN DAKWAAN DARI PELBAGAI PORTAL BERITA ,BLOGGER DAN FACEBOOKER YANG HANDAL-HANDAL SERTA TERMASYHUR.

DENGAN PENGUMPULAN MAKLUMAT SEBEGINI, KITA AKAN DAPAT MENGKAJI LEBIH MENDALAM DAN JELAS SESUATU PERKARA ITU MALAH SENTIASA BOLEH MEMBUAT RUJUKAN APABILA DIPERLUKAN.

SELAIN ITU IANYA JUGA ADALAH SEBAGAI BUKTI YANG JELAS YANG BESERTA DENGAN BUTIRAN DAN DATA SEKIRANYA DIPERLUKAN DIKEMUDIAN HARI.

AHMAD BAHAROM COLLECTION.
ABC.


CARI TAJUK UTAMA YANG ANDA PERLUKAN DISINI

Monday, 13 July 2015

Nazri Aziz Sahkan Transaksi RM2 Juta Akaun Rosmah ?

Nazri Aziz Sahkan Transaksi RM2 Juta Akaun Rosmah ?

Monday, July 13, 20150 comments

Adakah berita ini SAH ? Apakah kenyataan sebenar Nazri sebelum diterjemah ?

Dalam respons kepada Sin Chew Daily di Kuala Kangsar semalam, Nazri berkata ia tidak sepatutnya memeranjatkan jika Rosmah, sebagai isteri perdana menteri, mempunyai RM2 juta dalam akaun bank beliau.

Sebaliknya, kata menteri itu, ia hanya memeranjatkan jika akaun itu hanya ada RM5,000.Mkini
Bergantung kepada cara penilaian anda, kenyataan Nazri itu boleh diterjemah sebagai merestui/menyokong transaksi2 deposit berjumlah RM2 juta sebagaimana yang didedah oleh SR sebelum ini jika beliau merujuk kepada kes itu ....

atau Nazri sekadar komen umum yakni adalah satu perkara biasa jika Rosmah punya amaun RM2 juta dalam akaun ?


"Inilah ketelusan yang rakyat mahu," katanya sambil menambah beliau berharap rakyat tidak keliru apabila ada ketelusan dan fikir ia rasuah.
Jadi memang sahlah transaksi di atas ?

Yang RM2 juta itu adalah jumlah amaun transaksi2 itu ... BUKANnya jumlah baki dalam akaun Rosmah ! Dan transaksi2 itu berlaku dalam tempoh tidak sampai 2 bulan. 

Kita tidak tahu berapa banyak lagi transaksi2 deposit tunai atau cek dengan jumlah yang begitu besar ke dalam akaun Rosmah dan kita juga tidak tahu berapakah baki dalam akaun Rosmah.

Macamana kita nak terima semua itu SAH di sisi undang2 kalau kita tidak diberikan penjelasan yang tepat berkaitan transaksi dan akaun itu ?

Siapa yang bagi duit itu ? Sebagai balasan untuk apa ? 

Ketelusan ? Dari segi apa ia disebut sebagai telus ?

Kan Najib ada berpesan semalam supaya kita buat penilaian sebelum terima sebarang berita secara buta tuli, jadi sekiranya anda menilai berita kenyataan Nazri di atas, apakah anda mahu terima dan percaya apa yang dilaporkan itu begitu saja ?

Kalau seorang Menteri senior yang punya latarbelakang undang2 boleh menganggap pendedahan itu sebagai TIDAK APA dan TELUS, dan tidak memerlukan sebarang penjelasan atau siasatan lanjut ....... saya tak tahulah apa nak jadi dengan kerajaan dan masadepan negara dan bangsa kita.

No comments:

Post a Comment

kakaktua800.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...