BLOG PENYIMPAN MAKLUMAT.

ISI KANDUNGAN DALAM BLOG INI ADALAH DATANGNYA DARI BERBAGAI PENDAPAT DAN DAKWAAN DARI PELBAGAI PORTAL BERITA ,BLOGGER DAN FACEBOOKER YANG HANDAL-HANDAL SERTA TERMASYHUR.

DENGAN PENGUMPULAN MAKLUMAT SEBEGINI, KITA AKAN DAPAT MENGKAJI LEBIH MENDALAM DAN JELAS SESUATU PERKARA ITU MALAH SENTIASA BOLEH MEMBUAT RUJUKAN APABILA DIPERLUKAN.

SELAIN ITU IANYA JUGA ADALAH SEBAGAI BUKTI YANG JELAS YANG BESERTA DENGAN BUTIRAN DAN DATA SEKIRANYA DIPERLUKAN DIKEMUDIAN HARI.

AHMAD BAHAROM COLLECTION.
ABC.


CARI TAJUK UTAMA YANG ANDA PERLUKAN DISINI

Monday, 6 July 2015

Misteri Kehilangan Billionair Yahudi Dari Senarai Ahli Lembaga Penasihat 1MDB

Misteri Kehilangan Billionair Yahudi Dari Senarai Ahli Lembaga Penasihat 1MDB

Monday, July 6, 201540comments

Ramai yang sebut tentang penglibatan Yahudi dalam kemelut Najib Billion2 .... entahlah, malas saya nak layan teori konspirasi yang bertaraf world begitu. Cuma saya teringat 2-3 bulan lepas saya ada buat sedikit kaji selidik mengenai Lembaga Penasihat 1MDB. 

Ada satu nama tu bila saya cek, ada kaitan dengan Yahudi ! Sebab tidak mahu alihkan tumpuan daripada transaksi 1MDB, saya kiv dulu.

Cadangnya saya nak buat coretan sikit yang lebihkurang bunyinya - Kenapa nak sibuk konspirasi Yahudi menentang 1MDB sedangkan dalam Lembaga Penasihat 1MDB sendiri ada Yahudi ! .... gempak kan hehehe...


Tadi saya buka semula laman web 1MDB untuk ingat kembali nama mamat Perancis itu ..... eh, mana perginya ? ?  Sebelum ni ada 10 budak hitam, kenapa tinggal 9 jer budak hitam ?


Bandingkan dengan gambar di bawah yang saya copy dari laman yang sama pada 19 April 2015 -


Haaaaaa...... tu dia ! Ada pun .....Namanya Bernard Arnault, orang terkaya di Eropah dan top ten terkaya di dunia ! Jenama seperti Dom Perignon, Bulgari, Louis Vuitton, Fendi, Sephora semuanya dibawah payung LVMH miliknya. Hartanya lebih dari USD41 billion !

Peeeergh ...... senang kalau ada warga 1MDB nak beli handbag berjenama world !

Pejabat PM ada simpan artikel Bernama bertarikh 29 Julai 2010 semasa Najib melantik Lembaga Penasihat 1MDB dan saya copy satu perenggan -

The current board members are Minister in the Prime Minister's Department, Tan Sri Nor Mohamed Yakcop; Tan Sri Dr Wan Abdul Aziz Wan Abdullah secretary-general of Finance Ministry); chairman of Abu Dhabi Executive Affairs Authority and chief executive officer (CEO) & managing director of Mubadala Development Co, Khaldoon Khalifa Al Mubarak; and, group chairman & CEO of LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, Bernard Arnault

Faktanya, Bernard Arnault adalah salah seorang ahli lembaga penasihat 1MDB. Tapi kenapa sekarang gambar dan namanya sudah dipadam dari senarai ahli lembaga penasihat 1MDB ?

Dah digugurkan ? Bila ? Kenapa ? Atau dia yang letak jawatan ?

Peeeergh ! Respek lah Najib ...... Dengan selamba jer Najib boleh buang orang TERKAYA di Eropah dari menjadi ahli lembaga penasihat 1MDB ! 

eerrr... harap2 bukan disorok ya ... tak tahu apa sebabnya kalau nak disorokkan... si Bernard ni tahu ke nama dia dah kena buang dari panel penasihat 1MDB ?

Oya, Bernard Arnault adalah seorang Yahudi.


PS - Khabarnya dalam circle Najib pun ada sorang lagi Yahudi, yang kuat tunggang arak dan suka berpoya2 tu .... tak lama lagi kena buang juga lah tu ...

PS2 - Sebenarnya apa fungsi ahli2 lembaga penasihat 1MDB ni ? Nama2 semua gah. Apakah mereka tahu dan akur dengan cara 1MDB ditadbir urus selama ini ? Mungkin ada wartawan yang boleh tanya/interview mereka sendiri atas kapasiti mereka sebagai ahli lembaga penasihat 1MDB, tentang 1MDB ? Nak tahu juga apakah mereka semua tahu apa yang berlaku dan setuju ?

No comments:

Post a Comment

kakaktua800.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...