BLOG PENYIMPAN MAKLUMAT.

ISI KANDUNGAN DALAM BLOG INI ADALAH DATANGNYA DARI BERBAGAI PENDAPAT DAN DAKWAAN DARI PELBAGAI PORTAL BERITA ,BLOGGER DAN FACEBOOKER YANG HANDAL-HANDAL SERTA TERMASYHUR.

DENGAN PENGUMPULAN MAKLUMAT SEBEGINI, KITA AKAN DAPAT MENGKAJI LEBIH MENDALAM DAN JELAS SESUATU PERKARA ITU MALAH SENTIASA BOLEH MEMBUAT RUJUKAN APABILA DIPERLUKAN.

SELAIN ITU IANYA JUGA ADALAH SEBAGAI BUKTI YANG JELAS YANG BESERTA DENGAN BUTIRAN DAN DATA SEKIRANYA DIPERLUKAN DIKEMUDIAN HARI.

AHMAD BAHAROM COLLECTION.
ABC.


CARI TAJUK UTAMA YANG ANDA PERLUKAN DISINI

Friday, 10 July 2015

Roslan Sohari menafikan mengetahui Najib, Rosmah, namun mengembara dengan mereka, kata Sarawak Report


Man menafikan mengetahui Najib, Rosmah, namun mengembara dengan mereka, kata Sarawak Report
Diterbitkan pada: 10 Julai 2015 02:55


Perjalanan di luar negara Roslan Sohari itu bertepatan dengan perjalanan yang dibuat oleh Perdana Menteri dan isteri tetapi Roslan mendakwa dia tidak tahu pasangan. - Facebook pic, July 10, 2015.


Orang yang telah didakwa dipindahkan RM2 juta ke dalam akaun Datin Seri Rosmah Mansor dan kemudiannya menafikan bekerja untuk Perdana Menteri dan isteri telah, pada hakikatnya, mengembara dengan pasangan itu di seluruh dunia.

Laman web pemberi maklumat Sarawak Report berkata individu yang dikenali sebagai Roslan Sohari (gambar), telah membuat 16 perjalanan ke bandar-bandar seperti London pada bulan Oktober 2013 dan Jeddah baru-baru ini sebagai sebagai bulan lepas.

Perjalanan, dipaparkan di akaun Facebooknya, serentak dengan perjalanan yang dibuat oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan isterinya, Rosmah.Semalam, Sarawak Report kata Roslan didepositkan RM2 juta ke dalam akaun Rosmah di Affin Bank Berhad dalam lapan deposit dalam masa 2 ½ bulan awal tahun ini.

Butiran, termasuk nombor telefon dan pekerjaan, juga diterbitkan oleh blog. Roslan dikatakan pembantu peribadi dilampirkan kepada Jabatan Perdana Menteri.

Walau bagaimanapun, apabila Malaysiakini dipanggil nombor tersebut, beliau menafikan bekerja untuk Perdana Menteri dan isterinya.

Sarawak Report hari ini walaupun halaman Facebook yang telah dinyahaktifkan tidak lama lagi selepas semalam mendedahkan, selain pengguna sosial-media telah menyelamatkan gambar-gambar dan butir-butir itu.

Gambar yang telah disusun dan blog berbanding perjalanan dengan apa yang dihadapi Najib dan Rosmah itu.

Beliau gambar profil pada WhatsApp muncul untuk menunjukkan orang yang sama dengan Roslan di dalam akaun Facebook.

"Apa yang ramai, banyak gambar-gambar yang dimuat naik oleh ini Roslan Sohari ke persembahan laman Facebooknya adalah bahawa Malaysia ini telah hidup kehidupan yang mewah perjalanan sepanjang tahun lalu, melompat di sekitar ibu di dunia dan yang tinggal hanya yang terbaik daripada hotel," yang blog berkata.

"Intriguingly, semua gambar dari bahagian yang berlainan di dunia pada tarikh yang berlainan dengan sempurna sesuai dengan aturan perjalanan rasmi untuk lelaki yang dinamakan bos di laman Facebook sebelum ia dikeluarkan.

"Iaitu, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak."

Ia berkata Roslan telah mengiringi Najib dan isterinya Rosmah pada perjalanan ini tetapi pada masa-masa, ia telah menjadi sebahagian daripada hanya rombongan Rosmah.

Satu lagi bukti bahawa mempertikaikan penafian yang lebih awal selepas mengetahui Perdana Menteri dan keluarganya adalah bahawa dia telah memuat naik gambar kad pengenalan Najib dan anak Rosmah, Nooryana, pada akaun Google+ beliau.

Nooryana telah datang di bawah perhatian umum baru-baru ini selepas gambar-gambar majlis perkahwinan mewah beliau telah bocor dan dikritik oleh rakyat Malaysia. Beliau telah berkahwin dengan Daniyar Kessibaye, yang Kazakh.

"Jadi, adakah orang percaya bahawa Roslan Sohari tahu apa-apa daripada Najib dan Rosmah dan berhak menafikan bukti bahawa dia didepositkan dua juta ringgit wang tunai di dalam akaun Rosmah awal tahun ini?" Sarawak Report bertanya.

"Atau adakah kita fikir dia hanya panik dan berbohong?"

Tuduhan terhadap Rosmah datang di tengah-tengah minggu lalu mendedahkan oleh Sarawak Report dan The Wall Street Journal (WSJ) yang bernilai AS $ 700 juta (RM2.67 bilion) telah dipindahkan di kalangan agensi kerajaan, bank-bank dan entiti dikaitkan dengan 1MDB dan akhirnya berakhir di akaun peribadi Najib di lima deposit berasingan antara 2013 dan tahun ini.

Satu pasukan petugas khas yang terdiri daripada Peguam Negara Tan Sri Abdul Gani Patail, Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Tan Sri Abu Kassim Mohamed Malaysia dan Gabenor Bank Negara Tan Sri Zeti Akhtar Aziz, telah ditubuhkan untuk menyiasat dakwaan tersebut.

Pasukan petugas telah membekukan enam akaun bank dan merampas dokumen-dokumen yang berkaitan dengan 17 akaun bank. - 10 Julai 2015.

No comments:

Post a Comment

kakaktua800.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...