BLOG PENYIMPAN MAKLUMAT.

ISI KANDUNGAN DALAM BLOG INI ADALAH DATANGNYA DARI BERBAGAI PENDAPAT DAN DAKWAAN DARI PELBAGAI PORTAL BERITA ,BLOGGER DAN FACEBOOKER YANG HANDAL-HANDAL SERTA TERMASYHUR.

DENGAN PENGUMPULAN MAKLUMAT SEBEGINI, KITA AKAN DAPAT MENGKAJI LEBIH MENDALAM DAN JELAS SESUATU PERKARA ITU MALAH SENTIASA BOLEH MEMBUAT RUJUKAN APABILA DIPERLUKAN.

SELAIN ITU IANYA JUGA ADALAH SEBAGAI BUKTI YANG JELAS YANG BESERTA DENGAN BUTIRAN DAN DATA SEKIRANYA DIPERLUKAN DIKEMUDIAN HARI.

AHMAD BAHAROM COLLECTION.
ABC.


CARI TAJUK UTAMA YANG ANDA PERLUKAN DISINI

Friday, 10 July 2015

Krisis duit 1MDB masuk ke dlm personal acc PM Najib seperti yg didakwa WSJ semakin mendapat tempat di hati rakyat.

Krisis duit 1MDB masuk ke dlm personal acc PM Najib seperti yg didakwa WSJ semakin mendapat tempat di hati rakyat.
Ini berikutan pendedahan Special Task Force (STF) yg mengeluarkan kenyataan bahawa akaun PM Najib tidak dibeku kerana ianya telah ditutup lebih awal.
Secara tidak langsung, keadaan ini telah mengiyakan sebahagian dakwaan WSJ, tinggal lagi STF mengeluarkan kenyataan samaada pernah atau tidak berlaku transaksi wang seperti yg didakwa.
Belom habis cerita personal akaun PM Najib, negara dikejutkan pula dgn personal akaun Rosmah Mansor (RM) sebanyak RM2j di Affin Bank.
Saya merasakan rakyat sudah tidak perlu tergesa-gesa utk menyiasat atau utk mendapatkan kepastian kerana mereka kelihatan semakin yakin dgn dakwaan2 seperti WSJ, The Edge & SR yg berani menunjukkan evidence seperti transaction slip etc.
Dgn perkembangan yg berlaku setakat ini, percayalah cybertroop PM Najib tidak lagi mampu utk mengambil upah bertempur di media social kerana mereka tidak lg sanggup utk bertempur dgn menampakkan kebodohan mereka dan tidak bermaruah.
Sedikit masa lagi ada di antara mereka yg akan uturn dan berpihak pada group Tun, ini semua demi sesuap nasi. Beginilah kehidupan mereka yg bergantung hidup pada pemimpin yg berkuasa, mereka akan sentiasa berpindah-randah mencari seorang tuan baru.
Tapi golongan itu tidak bersendirian, mereka mempunyai jiran yg akan uturn bersama2 mereka.
Siapa jiran mereka ini ??
Mereka ini adalah dikalangan MT dan KB yg beriye2 memberi sokongan palsu pada PM Najib selama ini. Ini merupakan salah satu masalah dan cabaran presiden UMNO yg baru nnt utk menghapuskan golongan yg memberi sokongan palsu pada presiden semasa.
Golongan ini lebih bahaya kerana apa saja yg presiden buat semuanya "yes sir". Presiden tidak mendapat feedback yg betul ataupun sincere response and opinion dari org kanannya.
Golongan ini juga golongan yg pentingkan diri sendiri, tidak bertanggungjawab pada generasi akan dtg, golongan sombong dan angkuh walaupun kaya dgn menggunakan duit rakyat, golongan yg tidak sedar diri dan tidak menghormati org lain baik istana atau rakyat jelata.
Ya, golongan ini wujud dlm UMNO.
Pesanan dan harapan kita pada presiden UMNO yg baru, jgn bagi ruang pada golongan ini dlm kabinet, buat satu barisan kabinet baru yg muda dan segar, laksanakan pembinaan jambatan bengkok dan juga buat satu pemilihan baru di peringkat cawangan dgn cara yg lebih adil, aman dan ahli tidak diugut.
Sekian.

No comments:

Post a Comment

kakaktua800.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...