BLOG PENYIMPAN MAKLUMAT.

ISI KANDUNGAN DALAM BLOG INI ADALAH DATANGNYA DARI BERBAGAI PENDAPAT DAN DAKWAAN DARI PELBAGAI PORTAL BERITA ,BLOGGER DAN FACEBOOKER YANG HANDAL-HANDAL SERTA TERMASYHUR.

DENGAN PENGUMPULAN MAKLUMAT SEBEGINI, KITA AKAN DAPAT MENGKAJI LEBIH MENDALAM DAN JELAS SESUATU PERKARA ITU MALAH SENTIASA BOLEH MEMBUAT RUJUKAN APABILA DIPERLUKAN.

SELAIN ITU IANYA JUGA ADALAH SEBAGAI BUKTI YANG JELAS YANG BESERTA DENGAN BUTIRAN DAN DATA SEKIRANYA DIPERLUKAN DIKEMUDIAN HARI.

AHMAD BAHAROM COLLECTION.
ABC.


CARI TAJUK UTAMA YANG ANDA PERLUKAN DISINI

Thursday, 9 July 2015

Keliling Dunia Dengan Najib & Rosmah!- Wajah dan Data Roslan Sohari.

Keliling Dunia Dengan Najib & Rosmah!- Wajah dan Data Roslan Sohari.

Round Dunia Dengan Najib & Rosmah!

Round Dunia Dengan Najib & Rosmah!

9 JUL 2015

Facebook gambar Roslan
Facebook gambar Roslan Sohari - laman web beliau mendakwa beliau bekerja sebagai Pengurus di Pejabat Perdana Menteri, sehingga ia tergesa-gesa dikeluarkan berikut cerita kami
Roslan Sohari, adalah orang yang dinamakan dalam dokumen  yang didedahkan oleh Sarawak Report  semalam, yang berhubungan dengan penyiasatan dalam 1MDB.
Penyiasat mengenal pasti beliau sebagai telah membuat deposit tunai ke dalam akaun Affin Bank of Rosmah Mansor pada awal tahun ini berjumlah RM2 juta.
Tetapi, apabila wartawan ( dari Malaysiakini ) menggesa nombor telefon bimbit yang direkodkan oleh bank beliau menafikan dia tahu apa-apa mengenai perkara itu.
Beliau juga menafikan beliau bekerja untuk Perdana Menteri dan isterinya.
Namun, kajian kami menunjukkan bahawa data sendiri Roslan Sohari pada media sosial memberitahu cerita yang sangat berbeza dan ia menghubungkan dia berkait kepada Perdana Menteri sendiri dan butiran akaun bank di bawah.
Butiran daripada bank itu termasuk nama dan nombor telefon untuk Roslan
Butiran daripada bank itu termasuk nama dan nombor telefon untuk Roslan
Tempat di alamat
Tempat di alamat

Roslan Sohari di Facebook perlawanan profilnya di Whatsapp

Selepas penyiaran cerita kami Roslan Sohari cepat ditarik ke bawah akaun Facebooknya.
Walau bagaimanapun, kajian sebelum ini disimpan beberapa terperinci  bukti dalam talian,  yang menunjukkan bahawa nombor telefon dan nama pada akaun Affin Bank memang sepadan dengan butiran ini "pembantu peribadi kepada Perdana Menteri".
Roslan Sohari memuat naik gambar dirinya ke profil beliau Whatsapp
Roslan Sohari memuat naik gambar dirinya ke profil beliau Whatsapp
Bilangan 019 telefon bimbit yang didaftarkan oleh bank merujuk kepada Roslan Bin Sohari, sebagai orang yang didepositkan urus niaga tunai.
Dan apabila kita dipasang bilangan ke Whatsapp ia datang dengan profil yang jelas untuk tidak lain daripada bab yang dikenali sebagai Roslan Sohari.
Dia juga memuat naik gambar (sisipan kiri) dirinya berdiri di hadapan Arc de Triomphe di Paris.
Jika anda klik untuk mengembung gambar itu (lihat di bawah) ciri-ciri ini Roslan Sohari adalah sangat jelas.
Cross-diperiksa dengan Facebook, ia adalah jelas bahawa gambar ini, yang berkaitan dengan nombor telefon yang dipegang oleh bank, sempurna perlawanan banyak gambar yang tertentu sama Roslan Sohari telah meletakkan dirinya di laman Facebooknya.
melihat lebih dekat pada gambar
Lihat lebih dekat pada WhatsApp foto profil
Ini bab di Facebook (sebelum laman itu tergesa-gesa dirobohkan petang ini) diiklankan dirinya sebagai tidak lain daripada Pengurus Residen, Jabatan Perdana Menteri - hanya seperti yang dinyatakan dalam dokumen-dokumen bank.
Pendek kata, jumlah yang diberikan oleh bank itu sebagai milik Roslan Sohari tallies dengan direktori dan profil telefon gambar Whatsapp kerana seorang yang nama itu.
Dan gambar yang sepercaman perlawanan orang yang mempunyai akaun Facebook di bawah Roslan Sohari, yang mendakwa bekerja untuk Perdana Menteri!
Minit selepas cerita kami muncul dalam talian akaun Facebook ini milik Roslan Sohari ditarik ke bawah.
Walau bagaimanapun, penyelidik kita sendiri dan berdaya usaha pembaca Sarawak Report telah disalin banyak bahan dari laman web ini.
Seorang pembaca telah menyusun bahan Facebook ini dan meletakkan ia  ke dalam talian  dalam akaun Facebook baru untuk orang-orang untuk melihat.

Bertaraf dunia foto album!

Perjalanan dunia dalam gaya pada jet peribadi
Perjalanan dunia dalam gaya pada jet peribadi
Apa yang banyak, banyak gambar-gambar yang dimuat naik oleh Roslan ini Sohari ke persembahan laman Facebook beliau bahawa Malaysia ini telah hidup kehidupan yang mewah perjalanan sepanjang tahun lalu, melompat di sekitar ibu di dunia dan yang tinggal hanya yang terbaik daripada hotel-hotel.
Intriguingly, semua gambar dari bahagian yang berlainan di dunia pada tarikh yang berlainan dengan sempurna sesuai dengan aturan perjalanan rasmi untuk lelaki yang dinamakan bos di laman Facebook sebelum ia  dikeluarkan .
Iaitu, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.
Di mana sahaja Roslan telah, begitu juga Perdana Menteri Malaysia, biasanya diiringi oleh isterinya, Rosmah Mansor.Kadang-kadang, ia telah hanya isteri Perdana Menteri yang Roslan nampaknya telah diperincikan untuk menemani.
Dikongsi secara terbuka - gambar kad ID di Nooryana
Dikongsi secara terbuka - gambar kad ID di Nooryana
Terdapat satu lagi luar biasa link media sosial yang ada, yang mengikat Roslan Sohari kepada Najib Razak dan keluarganya.
Pada akaun Google+ Roslan sendiri, dia telah memuat naik gambar Whatsapp kad ID pasangan kini anak perempuan yang terkenal Nooryana, yang baru sahaja terkejut dunia dengan kemewahan semata-mata dan perbelanjaan sambutan perkahwinannya.
Adakah Roslan tidak sedar bahawa dia telah memuat naik gambar ini ke tapak awam?
Adakah beliau menghantar maklumat tersebut kepada pihak ketiga untuk membantu mempercepatkan salah satu komitmen perjalanan yang banyak dihuraikan dalam Facebooknya?
Jika ya, maklumat ini dalam talian lanjut mengesahkan hubungan antara Roslan dan "Family First" Malaysia dengan cara yang membuat penafian beliau kelihatan sangat sukar untuk kredit.
Jadi, mari kita lihat pada Roslan pusingan perjalanan dunia, seperti yang dinyatakan oleh Facebook sendiri sejak beberapa tahun lalu dan bulan, sebelum kita mencapai apa-apa kesimpulan akhir:
London, United Kingdom - Oktober 2013 
Roslan gambar di London pada bulan Oktober 2013.
Roslan bangganya gambar sendiri di London pada bulan Oktober 2013.
Sekurang-  sama  masa, Najib Razak dan Rosmah Mansor berada di  London  untuk Forum 9 Ekonomi Islam Dunia (WIEF).
Dubai, United Arab Emirates - November 2013 
Untuk menghantar kemas kini daripada Dubai di November 2013
Untuk menghantar kemas kini daripada hotel megah di Dubai pada November 2013
Rosmah Mansor mengambil kontroversi  perjalanan  melalui jet VIP ke Dubai pada tarikh yang sama. Pada 13/11/2013 dia telah diberikan penonton oleh isteri UAE Perdana Menteri Princess Haya Bint Al Hussein.
Perth, Australia - April 2014
Roslan Johari memuat naik gambar sendiri di hotel Crown yang mewah di Perth, Australia
Roslan Johari memuat naik gambar dirinya pada 3 April 2014 di Hotel Crown yang mewah di Perth, Australia
Najib posting twitter sendiri pada hari yang sama
Najib posting twitter sendiri pada hari yang sama
Pada hari yang sama, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak di  Perth  dengan Perdana Menteri Australia, Tony Abbott dan Ketua Marsyal Udara Angus Houston mencari hilang Malaysia Airlines MH370 penerbangan.
Nay Pyi Taw, Myanmar - Mei 2014 
Screen Shot 2015/07/09 pada 20.46.32
Roslan "cek" kepada Sky Palace Hotel di Nay Pyi Taw pada 10 Mei 2014.
Najib Tweet semasa ketibaan.
Najib Tweet semasa ketibaan.
Najib dan Rosmah tiba di Nay Pyi Taw atas sangat  sama  hari untuk menghadiri Sidang Kemuncak ASEAN ke-24 di Myanmar.
Almaty, Kazakhstan - Mei 2014
Roslan di Radisson Almaty, Kazakhstan
Roslan di Radisson Almaty, Kazakhstan
Mengenai  sama  hari Najib diiringi oleh Rosmah, Menteri Pendidikan Kedua Idris Jusoh dan Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz, dalam rangka lawatan rasmi tiga hari ke Kazakhstan untuk hubungan dua hala.
Venice, Italy - Jun 2014
Roslan memuat naik gambar-gambar dirinya di Venice, Itali.
Roslan memuat naik gambar-gambar dirinya di Venice, Itali.
Rosmah Mansor berada di  Venice  pada hari yang sama untuk bertemu dengan pelari solo Malaysia Suwaibah Muhammad Nasir ketika beliau Silk Route Run-Di Belakang Marco Polo (AROMA).
Paris, Perancis - Jun 2014
Roslan gambar di hotel Four Seasons George V di Paris
Roslan gambar di hotel Four Seasons George V di Paris
Pada yang sama  hari  (2014/04/06), Rosmah Mansor menghadiri Sidang Kemuncak Global Wanita acara "Wanita: Redesigning Ekonomi, Pertubuhan" di Paris, Perancis.
Amsterdam, Belanda - Julai 2014
Roslan mengambil gambar dari Hotel Intercontinental yang mewah di Amsterdam
Roslan mengambil gambar dari Hotel Intercontinental yang mewah di Amsterdam
Najib menghantar tweet pada hari yang sama.
Najib menghantar tweet pada hari yang sama.
Pada hari yang sama (31/07/2014), Najib berada di  Amsterdam untuk sidang akhbar dengan Perdana Menteri Belanda, Mark Rutte, mengenai hilang Malaysia Airlines MH17 penerbangan.
New York, Amerika Syarikat - September 2014
Roslan berdiri di luar 5 * Mandarin Oriental di New York
Roslan berdiri di luar 5 * Mandarin Oriental di New York
Dalam minggu yang sama yang Roslan telah terputus di New York, Najib dan Rosmah adalah pada kerja  lawatan  ke New York dan San Francisco. Najib juga telah  dikesan  di hotel yang sama (The Mandarin Oriental) hanya dua hari kemudian. 
Beijing, China - November 2014 
Roslan direbut di Beijing pada 12 November 2014
Roslan terputus di mewah Shangri La hotel di Beijing pada 12 November 2014
Kedua-dua Rosmah dan Najib telah  tiba  beberapa hari lebih awal untuk menghadiri Mesyuarat ke-22 Kerjasama Ekonomi Asia Pasifik (APEC) Pemimpin Ekonomi (AELM) di Beijing, China.
Zurich, Switzerland - Jan 2015 
22 Jan - Roslan Sohari di Zurich, Switzerland
22 Jan - Roslan Sohari di Zurich, Switzerland
Mengumumkan di Twitter bahawa Najib juga di Zurich pada hari yang sama.
Mengumumkan di Twitter bahawa Najib juga di Zurich pada hari yang sama.
Pada hari yang sama (22/01/2015), Najib dan Rosmah kedua-duanya  tiba  di Zurich, Switzerland untuk menghadiri Forum Ekonomi Dunia (WEF).
Almaty, Kazakhstan - April 2015 
Roslan di Almaty pada hari yang sama dengan perkahwinan anak perempuan Najib itu.  Kebetulan?
Roslan di Almaty pada hari yang sama dengan perkahwinan anak perempuan Najib itu. Ialah satu kebetulan?
Rosmah dan anak perempuan Najib Nooryana Najwa mendapat berkahwin  untuk Kazakhstani Daniar Kesikbayev di Almaty, Kazakhstan pada hari yang sama bahawa Roslan telah gambar dalam bandar yang sama.
Langkawi, Malaysia - April 2015 
Roslan memuat naik gambar-gambar dirinya di angkuh hotel St Regis di Langkawi
Roslan memuat naik gambar-gambar dirinya di angkuh hotel St Regis di Langkawi pada bulan April 2015.
Sehari  kemudian  (29/04/2015), Perdana Menteri Najib menghadiri Sidang Kemuncak ASEAN ke-26 di Langkawi.Terdapat juga acara pratonton ASEAN di mana orang kenamaan disambut oleh Najib Razak, acara ini telah  diadakan  di butik St Regis Hotel, di mana Roslan juga direbut.
Singapore City, Singapura - Mei 2015 
Gambar di Singapura pada 3 Mei 2015
Gambar di Singapura pada 3 Mei 2015
Perdana Menteri Datuk Seri Najib  melawat  Singapura sehari lewat daripada Roslan dimuat naik gambarnya. Najib adalah dalam rangka lawatan kerja dua hari untuk menghadiri Malaysia-Singapura Pemimpin 6 'Retreat.
Tokyo, Jepun - Mei 2015
Roslan "berada di Tokyo pada 25 Mei"
Roslan "berada di Tokyo pada 25 Mei"
Tweeting dari Tokyo pada masa yang sama
Tweeting dari Tokyo pada masa yang sama
Hanya hari  lebih awal  daripada Roslan dimuat naik foto beliau (24/05/2015), Perdana Menteri Najib telah tiba di Tokyo untuk lawatan rasmi di Jepun. Lawatan ini bertujuan untuk mengukuhkan hubungan dua hala antara kedua-dua negara.
Jeddah, Arab Saudi - Jun 2015 
Roslan mengambil gambar di Jeddah Hilton hanya bulan lepas
Roslan mengambil gambar di kelas tinggi Jeddah Hilton pada bulan Jun tahun ini
Najib mengumumkan lawatan ke Jeddah di Twitter.
Najib mengumumkan lawatan ke Jeddah di Twitter.
Hanya sehari kemudian, pada 2015/07/06, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak  bermula  lawatan rasminya ke Jeddah, Arab Saudi dengan isterinya Rosmah. Kedua-dua telah dijemput oleh Arab King Abdulaziz Salman.
Aku dan bos saya
Saya dan jemaah bos saya bersama-sama dan pelancong dunia rakan-rakan
Jadi, adakah orang percaya bahawa Roslan Sohari tahu apa-apa daripada Najib dan Rosmah dan berhak menafikan bukti bahawa dia didepositkan dua juta ringgit wang tunai di dalam akaun Rosmah awal tahun ini?
Atau adakah kita fikir dia hanya panik dan berbohong?
Sementara itu, pembaca SR telah sila mengambil alih peranan Roslan di makan akaun Affin Bank ini milik Rosmah. Walaupun pelbagai urus niaga hari ini telah elektronik (bertentangan dengan beg wang tunai) - dan agak kurang mulia.
Bank itu menerima pemindahan dibuat kepada akaun ini, membuktikan bahawa butir-butir dinamakan dengan betul tally dengan rekod bank!
Bank itu menerima pemindahan dibuat kepada akaun ini, membuktikan bahawa butir-butir dinamakan dengan betul tally dengan rekod bank!
Beberapa bayaran RM2 ringgit dan RM1 ringgit telah berjaya dibayar ke dalam akaun yang dimiliki oleh Rosmah Mansor, menggunakan maklumat yang diberikan oleh kajian kami.
Bank itu menerima bayaran, sekali gus membuktikan bahawa butir-butir yang diberikan tally dengan rekod yang dipegang oleh bank.
Urus niaga ke atas bertambah deposit Rosmah Manor dalam bank itu daripada RM2 juta oleh dua ringgit!

No comments:

Post a Comment

kakaktua800.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...