BLOG PENYIMPAN MAKLUMAT.

ISI KANDUNGAN DALAM BLOG INI ADALAH DATANGNYA DARI BERBAGAI PENDAPAT DAN DAKWAAN DARI PELBAGAI PORTAL BERITA ,BLOGGER DAN FACEBOOKER YANG HANDAL-HANDAL SERTA TERMASYHUR.

DENGAN PENGUMPULAN MAKLUMAT SEBEGINI, KITA AKAN DAPAT MENGKAJI LEBIH MENDALAM DAN JELAS SESUATU PERKARA ITU MALAH SENTIASA BOLEH MEMBUAT RUJUKAN APABILA DIPERLUKAN.

SELAIN ITU IANYA JUGA ADALAH SEBAGAI BUKTI YANG JELAS YANG BESERTA DENGAN BUTIRAN DAN DATA SEKIRANYA DIPERLUKAN DIKEMUDIAN HARI.

AHMAD BAHAROM COLLECTION.
ABC.


CARI TAJUK UTAMA YANG ANDA PERLUKAN DISINI

Thursday, 9 July 2015

Jutaan Dalam Akaun Tunai Pergi Ke Rosmah - Bagaimana Datang?EKSKLUSIF!

Jutaan Dalam Akaun Tunai Pergi Ke Rosmah - Bagaimana Datang?  EKSKLUSIF!

Jutaan Dalam Akaun Tunai Pergi Ke Rosmah - Bagaimana Datang?EKSKLUSIF!

9 JUL 2015

Terapi Shopping - bagaimana 'Suri rumah Pertama' Malaysia berjaya mendapatkan suntikan tunai yang besar itu ke dalam akaun dia?
Terapi Shopping - bagaimana 'Suri rumah Pertama' Malaysia berjaya mendapatkan suntikan tunai yang besar itu ke dalam akaun dia?
Sarawak Report telah diluluskan maklumat yang berkaitan dengan akaun di Affin Bank Berhad yang dimiliki oleh isteri Perdana Menteri Rosmah Mansor.
Jumlah yang membingungkan tunai telah didepositkan ke dalamnya semasa hanya dua bulan pada awal tahun ini.
Menurut dokumen yang berkaitan dengan pertanyaan 1MDB yang berkaitan, antara 10 Februari dan 23 April 2015 lelaki yang dikenali sebagai Roslan Bin Sohari memasuki cawangan bank pusat di Kuala Lumpur lapan kali.
Pada lawatan ini beliau didepositkan sejumlah pusingan RM2,000,000.00 ke dalam nombor akaun 1000 2000 0058, yang penyiasat telah dilaporkan sebagai milik "Rosmah Binti Mansor (Datin Sri)".
Sarawak Report mempunyai salinan urus niaga ini dan telah dimaklumkan bahawa Roslan datang ke bank dengan wang tunai dalam bentuk nota yang terkandung di dalam beg.
Menurut rekod (di bawah) deposit kira telah dibuat oleh 'pembantu peribadi' pemilik akaun.
Lapan deposit yang datang ke sejumlah angka kemas RM2 juta
Lapan deposit yang datang ke sejumlah angka kemas RM2 juta

Pemilik akaun itu Rosmah Mansor

Sebagai orang yang telah mendepositkan jumlah wang yang besar wang tunai yang lebih mengetahui, urus niaga yang besar tersebut dengan serta-merta dianggap sebagai mencurigakan. Mereka secara automatik berhenti-henti di atas sistem perbankan dan mencetuskan siasatan.
Persoalannya ialah mengapa ini tidak muncul dengan serta-merta berlaku dalam kes ini, sehingga siasatan 1MDB itu berlaku?
Boleh menjadi jawapan bahawa pemilik akaun itu dianggap terlalu

No comments:

Post a Comment

kakaktua800.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...