BLOG PENYIMPAN MAKLUMAT.

ISI KANDUNGAN DALAM BLOG INI ADALAH DATANGNYA DARI BERBAGAI PENDAPAT DAN DAKWAAN DARI PELBAGAI PORTAL BERITA ,BLOGGER DAN FACEBOOKER YANG HANDAL-HANDAL SERTA TERMASYHUR.

DENGAN PENGUMPULAN MAKLUMAT SEBEGINI, KITA AKAN DAPAT MENGKAJI LEBIH MENDALAM DAN JELAS SESUATU PERKARA ITU MALAH SENTIASA BOLEH MEMBUAT RUJUKAN APABILA DIPERLUKAN.

SELAIN ITU IANYA JUGA ADALAH SEBAGAI BUKTI YANG JELAS YANG BESERTA DENGAN BUTIRAN DAN DATA SEKIRANYA DIPERLUKAN DIKEMUDIAN HARI.

AHMAD BAHAROM COLLECTION.
ABC.


CARI TAJUK UTAMA YANG ANDA PERLUKAN DISINI

Tuesday, 7 July 2015

'Buka semula kes bunuh pengasas AmBank'

'Buka semula kes bunuh pengasas AmBank'


Diharap pihak polis membuka semula kes pembunuhan pengasas Ambank Hussein Ahmad Najadi.

Penyiasatan terhadap perkara itu bagi memastikan kematian Hussein tiada kaitan dengan skandal 1MDB.

Kita membuat gesaan itu selepas pasukan khas menyiasat dakwaan penyaluran wang 1MDB ke akaun perdana menteri dilapor membekukan enam akaun berkaitan siasatan itu.

“Satu gesaan kepada Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar harus dibuat untuk membuka semula siasatan terhadap kes pembunuhan pengasas Ambank Hussein Ahmad Najadi yang dibunuh mati di siang hari di tengah-tengah Kuala Lumpur di Lorong Ceylon di Bukit Bintang pada July 29, 2013, untuk menentukan sama ada pembunuhan itu mempunyai kaitan dengan 1MDB,”

Hussein didakwa dibunuh empat bulan selepas transaksi dikatakan ke akaun Najib dibuat.

Tanore Finance Corp dilapor memindahkan AS$619,999,988 dan AS$60,999,988 ke dalam akaun bank didakwa milik Najib pada 21 dan 25 Mac.

Dalam kejadian itu, Hussain, 75, maut manakala isterinya cedera parah akibat ditembak dari jarak dekat di kawasan parkir kereta sejurus keluar dari tokong berkenaan selepas berunding mengenai urusan perjanjian tanah.

Seorang penarik kereta, Koong Swee Kwan telah dihadapkan ke Mahkamah Majistret di Kuala Lumpur atas pertuduhan membunuh pengasas Najadi.
 

No comments:

Post a Comment

kakaktua800.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...