BLOG PENYIMPAN MAKLUMAT.

ISI KANDUNGAN DALAM BLOG INI ADALAH DATANGNYA DARI BERBAGAI PENDAPAT DAN DAKWAAN DARI PELBAGAI PORTAL BERITA ,BLOGGER DAN FACEBOOKER YANG HANDAL-HANDAL SERTA TERMASYHUR.

DENGAN PENGUMPULAN MAKLUMAT SEBEGINI, KITA AKAN DAPAT MENGKAJI LEBIH MENDALAM DAN JELAS SESUATU PERKARA ITU MALAH SENTIASA BOLEH MEMBUAT RUJUKAN APABILA DIPERLUKAN.

SELAIN ITU IANYA JUGA ADALAH SEBAGAI BUKTI YANG JELAS YANG BESERTA DENGAN BUTIRAN DAN DATA SEKIRANYA DIPERLUKAN DIKEMUDIAN HARI.

AHMAD BAHAROM COLLECTION.
ABC.


CARI TAJUK UTAMA YANG ANDA PERLUKAN DISINI

Sunday, 5 July 2015

AG mengesahkan melihat dokumen PM dakwaan rasuah

AG mengesahkan melihat dokumen PM dakwaan rasuah


Peguam Negara Abdul Gani Patail telah mengesahkan maka sesungguhnya ia telah dilihat dokumen yang berkaitan dengan pemindahan yang dikatakan dana 1MDB ke dalam akaun Perdana Menteri Najib Abdul Razak. 
Dalam satu kenyataan hari ini, Gani berkata mereka adalah antara dokumen-dokumen yang dikumpul oleh pasukan petugas khas itu menyelesaikan sesuatu 1MDB."Pasukan petugas telah mendapat beberapa dokumen dan telah kemudiannya menghantar mereka kepada saya untuk semakan.
"Saya mengesahkan bahawa saya telah menerima dokumen dari pasukan petugas yang berkaitan dengan 1MDB, termasuk dokumen yang berkaitan dengan dakwaan menyalurkan dana untuk akaun Perdana Menteri , "katanya. 
Bagaimanapun, Gani tidak mendedahkan sifat dokumen atau butiran penemuannya, kecuali yang telah dikaji dan dikaji semula mereka dan menasihati pasukan petugas itu sewajarnya atas tindakan susulan. Peguam Negara juga mengesahkan tugas kuasa juga menjalankan serbuan semalam (3 Julai) kepada tiga syarikat - SRC International Sdn Bhd, Gandingan Mentari Sdn Bhd, dan Ihsan Perdana Sdn Bhd - dan merampas dokumen dari premis mereka. 
"Berikutan kajian dan analisis yang dibuat ke atas dokumen yang diperoleh daripada serbuan itu, saya juga telah dinasihatkan dan menawarkan bimbingan kepada pasukan petugas mengenai susulan, "kata Gani."Siasatan akan memberi tumpuan kepada setiap aspek yang telah dibangkitkan," katanya. 'Jangan mengelirukan orang ramai'
Peguam Negara berkata sementara siasatan sedang dijalankan, beliau berharap semua pihak akan menahan diri daripada mengeluarkan kenyataan yang boleh "mengelirukan orang ramai".
Para pasukan petugas yang terdiri daripada ahli-ahli pasukan polis, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), dan Jabatan Peguam Negara telah mengumumkan oleh Ketua Polis Negara Khalid Abu Bakar pada 9 Mac Semalam Wall Street JournalWSJ ) turun membuat kejutan dengan laporan yang mendakwa bahawa dokumen penyiasat Malaysia menunjukkan hampir AS $ 700 juta (RM2.6 bilion) daripada dana 1MDB telah didepositkan ke dalam . akaun bank Najib 
Walaupun Najib telah menafikandakwaan tersebut sebagai konspirasi politik, timbalannya Muhyiddin Yassin hari ini menggesa pihak berkuasa yang berkenaan untuk menyiasat . tuntutan yang dibangkitkan terhadap PM Kenyataan penuh Gani Berikut adalah kenyataan Gani dalam Bahasa Malaysia sepenuhnya:

"Sebuah Pasukan petugas Khas, Oleh dianggotai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Polis Diraja Malaysia dan Bank Negara Malaysia, Telah pun memulakan Siasatan Berhubung Isu 1MDB.
"Pasukan Jogja Telah Awie Beberapa Dokumen Yang kemudiannya dikemukakan Carian kepada Saya for semakan. Saya mengesahkan bahawa Saya Telah Menerima Dokumen-Dokumen berkaitan 1MDB Sertakan Dokumen berkaitan dakwaan penyaluran dana ke Akaun Milik YAB Perdana Menteri, Dato 'Seri Mohd Najib Tun Razak Carian daripada Pasukan petugas Khas Jogja.
"Sehubungan ITU, Saya Telah meneliti dan menyemak kesemua Dokumen Yang dikemukakan, dan Seterusnya Telah Memberikan Nasihat dan Panduan Carian kepada Pasukan petugas Khas Jogja Bagi mengambil Tindakan lanjut.
"Saya mengesahkan bahawa JUGA Pada 3 Julai 2015, Pasukan petugas Khas Jogja Telah menghantar Pasukan Siasatan ke Syarikat SRC International Sdn Bhd, Gandingan Mentari Sdn Bhd dan Ihsan Perdana Sdn Bhd mengadakan serbuan for dan Telah Awie Dokumen dari Ketiga-tiga Premis terbabit.
"Susulan semakan dan analisis Yang Islam itu Ke Atas Dokumen-Dokumen Yang diperoleh hasil serbuan ITU, Saya JUGA Telah Memberikan Nasihat dan Panduan susulan Carian kepada Pasukan petugas Khas.
"Memfokus Akan Siasatan SETIAP Aspek Yang dibangkitkan.
"Saya Yakin Keahlian Pelbagai agensi Akan membolehkan Siasatan dijalankan Dengan Bupati profesional dan terperinci.
"Saya JUGA Berharap all Pihak Memberikan Kerjasama Bagi membolehkan Pasukan petugas Khas Jogja menjalankan Siasatan dan Tidak mengeluarkan Kenyataan-Kenyataan Yang Boleh Ramai orang mengelirukan."

No comments:

Post a Comment

kakaktua800.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...