BLOG PENYIMPAN MAKLUMAT.

ISI KANDUNGAN DALAM BLOG INI ADALAH DATANGNYA DARI BERBAGAI PENDAPAT DAN DAKWAAN DARI PELBAGAI PORTAL BERITA ,BLOGGER DAN FACEBOOKER YANG HANDAL-HANDAL SERTA TERMASYHUR.

DENGAN PENGUMPULAN MAKLUMAT SEBEGINI, KITA AKAN DAPAT MENGKAJI LEBIH MENDALAM DAN JELAS SESUATU PERKARA ITU MALAH SENTIASA BOLEH MEMBUAT RUJUKAN APABILA DIPERLUKAN.

SELAIN ITU IANYA JUGA ADALAH SEBAGAI BUKTI YANG JELAS YANG BESERTA DENGAN BUTIRAN DAN DATA SEKIRANYA DIPERLUKAN DIKEMUDIAN HARI.

AHMAD BAHAROM COLLECTION.
ABC.


CARI TAJUK UTAMA YANG ANDA PERLUKAN DISINI

Friday, 26 June 2015

Tangan Najib bawa malang

Tangan Najib bawa malang

najib-scorpene-altantuya-1mdb 

Semua projek besar hasil sentuhan Datuk Seri Najib Tun Razak akan membawa masalah kepada negara terutamanya yang melibatkan kewangan dan khazanah negara.
Oleh Free Malaysia Today

Bekas Veteran UMNO Negeri Sembilan, Aspan Alias berkata, walaupun telah banyak kelemahan didedahkan, namun Najib tetap tidak mahu berundur.

“Setiap salah lakunya yang diketahui umum, beliau akan dialihkan pandangan ramai kepada perkara lain yang tidak tepat sasarannya,” katanya menerusi blognya, aspanaliasnet.blogspot.
Pakar ekonomi yang telah menyertai DAP itu berkata, sejarah Najib bermula dengan isu pembelian kapal selam Scorpene dengan harga RM7 bilion.
Katanya, isunya bukan sahaja harganya yang terlalu tinggi tetapi melibatkan kontroversi lebih besar- terbongkarnya pembunuhan wanita warga Mongolia, Altantuya Shaariibuu. Aspan berkata, begitu juga dengan Felda yang sekarang menjadi Felda Global Ventures (FGV) yang menyaksikan sahamnya jatuh merudum dan menyebabkan peneroka berhutang.
“FGV ibarat berniaga buluh kasap, hujung hilang pangkal lesap. “Dulu ramai yang menentang Felda disenaraikan di pasaran saham termasuk pegawai-pegawai yang kanan dalam perbadanan itu tetapi mereka ini diharam jadahkan oleh Najib. “Sekarang peneroka sudah mengalami masalah yang belum pernah mereka alami kerana tindakan Najib yang memandai-mandai.
Kata-kata sumbang sudah terlepas usaha yang kononnya untuk kepentingan peneroka telah gagal,” tulisnya.
Katanya, FGV didakwa membeli pula saham syarikat perladangan dari Indonesia, Rajawali, dengan harga lebih tinggi berbanding harga pasaran.
“FGV telah membeli saham syarikat perladangan kumpulan Rajawali di Indonesia dengan harga yang meragukan.
Felda sememangnya terbilang dengan membeli harta dengan harga yang ditambah berlipat kali ganda di seluruh dunia.
“Tentulah kita tahu sebabnya jika membeli harta yang berlipat kali ganda harganya itu. Kali ini Felda telah membeli syarikat kumpulan Rajawali dengan harga dua kali ganda dari aras harga pasaran.
Ada beberapa orang yang hendak menjadi kaya raya dengan menggunakan kedudukan dan keringat peneroka itu,” tulisnya.
Dia berkata, Najib juga telah menyebabkan masalah kepada kewangan negara dengan kontroversi syarikat pelaburan, 1MDB.
Katanya, walaupun Perdana Menteri menafikan kerugian yang dialami 1MDB tetapi rakyat tidak bodoh untuk terima begitu saja penjelasan itu.
“Timbul pula isu 1MDB yang terhutang sebanyak RM42 billion. Itu pun beliau nafikan yang 1MDB mengalami kerugian dan Najib sentiasa berfikir rakyat semuanya bodoh dan tidak tahu yang rakyat lebih cerdik dari beliau.,” katanya.
Aspan berkata, sekarang timbul pula kontroversi pembelian hartanah di Cauldfield Melbourne dengan tambahan harga sebanyak hampir RM14 juta.
“Pemutus kata, apa sahaja yang berada di bawah Najib semuanya mempunyai masalah hasil dari tidak ada kejujuran dan merobek keyakinan dan kepercayaan yang telah diberikan rakyat itu,” tulisnya. – Read more source FMT

No comments:

Post a Comment

kakaktua800.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...